Η αλήθεια είναι, πώς δεν θέλει πολλή φαντασία. Αρκεί να σκεφτείτε τι έκανε σε εσάς αρνητική εντύπωση ή τι σας έφερε σε δύσκολη θέση όταν ήσασταν καλεσμένοι ενός γάμου.

Ο γάμος στη μία άκρη της Αττικής και η δεξίωση στην άλλη

Όταν χρειάζεται να οδηγήσει κανείς πάνω από μία ώρα για να φτάσει από την εκκλησία στη δεξίωση, όταν δηλαδή οι δύο χώροι δεν συνδυάζονται, και μάλιστα η δεξίωση γίνεται σε απομονωμένο μέρος, προκαλείται η αλήθεια είναι, μια αναστάτωση. Όχι μόνο επειδή πολλοί δεν διαθέτουν δικό τους μέσο και θα ταλαιπωρηθούν παραπάνω, ούτε επειδή όλοι θα καθυστερήσουν, αλλά κυρίως επειδή φαίνεται να μην έχει λάβει κανείς υπόψιν, ότι μετά το τέλος της δεξίωσης όλοι θα είναι κουρασμένοι, θα έχουν πιει, θα νυστάζουν και θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση οδηγώντας, ώσπου να κοιμηθούν.

Φωτογραφία από Carlo Buttinoni (Unsplash)

Γάμος σε εξοχικό θέρετρο χωρίς καμία πρόβλεψη για διαμονή

Φυσικά και το ζευγάρι δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένο να καλύψει τη διαμονή των καλεσμένων. Επειδή όμως σε πολλές περιοχές οι κλίνες είναι περιορισμένες και επειδή είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιείται και άλλος γάμος στην ίδια περιοχή, καλό είναι να κλειστούν εγκαίρως κάποια δωμάτια από το ζευγάρι. Εννοείται φυσικά, πως το κόστος θα καλύψουν οι ίδιοι οι καλεσμένοι, τουλάχιστον όμως ας είναι εξασφαλισμένοι.

Το ξωκλήσι πάνω στον βράχο

Πολλά είναι τα ζευγάρια που ονειρεύονται τον γάμο τους σε ένα ξωκλήσι πάνω σε έναν βράχο. Και είναι πολύ τυχεροί βέβαια όσοι το καταφέρνουν. Καλό είναι όμως να ενημερώνονται οι καλεσμένοι σχετικά, σε περίπτωση που πρόκειται για δύσβατη ή μη εύκολα προσβάσιμη περιοχή – ειδικά για ορισμένες ηλικίες, ή απαιτεί συγκεκριμένο dress code, έτσι ώστε να αποφασίσουν αν θα παρευρεθούν και στο μυστήριο ή μόνο στη δεξίωση.

Φωτογραφία από iSAW Company (Unsplash)

Καθυστερήσεις

Είναι γνωστό πως ενώ μετά το μυστήριο οι καλεσμένοι φεύγουν για τη δεξίωση, το ζευγάρι πρέπει να μείνει για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Αυτό είναι κάτι που όλοι το κατανοούν και το σέβονται, γι’ αυτό και περιμένουν με υπομονή, πίνοντας ένα κοκτέιλ ώσπου να αρχίσει η δεξίωση. Όταν όμως η καθυστέρηση αυτή υπερβαίνει τις δύο ώρες, τότε η αγανάκτηση είναι μάλλον δικαιολογημένη.

Στον μικρόκοσμο της νύφης

Ναι, είναι η μέρα σας. Ναι, έχετε κάθε δικαίωμα να την χαρείτε και δεν θα σας εμποδίσει κανείς. Το να περιφέρεστε όμως από τραπέζι σε τραπέζι αναπαράγοντας λεπτομέρειες σε σχέση με την οργάνωση του γάμου ή το νυφικό, μπορεί να σας κάνει γραφική.

Yes I Do Note: Πρόκειται για τον δικό σας γάμο και σας αξίζει να γίνει όπως έχετε ονειρευτεί, απλώς όταν καλείτε κόσμο, πρέπει και να τον λάβετε υπόψιν!

RELATED POSTS

6+1 κοινά λάθη στα social media που κάνουμε ως καλεσμένοι σε γάμο!

Άραγε υπάρχει άγραφο savoir vivre στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Επιχείρηση «καλεσμένοι» | Πώς φτιάχνουμε τη wedding guest list;

Αυτά είναι τα 5 βήματα για να τα καταφέρουμε! Ξεκινάμε;

Λίστα καλεσμένων: Ποιους θα αφήσεις εκτός και πώς το ανακοινώνεις;

Να το πεις, να μην το πεις ή να επιλέξεις τον τρίτο δρόμο;

Οργανώστε την guest list του γάμου σας

Ο απόλυτος οδηγός που θα σας απαλλάξει από το άγχος (και τις τύψεις!)

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press