(και θα έχουν δίκιο…!)

Η αλήθεια είναι, πώς δεν θέλει πολύ φαντασία. Αρκεί να σκεφτείτε τι έκανε σε εσάς αρνητική εντύπωση ή τι σας έφερε σε δύσκολη θέση όταν ήσασταν καλεσμένοι ενός γάμου.

 

 

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Ο γάμος στη μία άκρη της Αττικής και η δεξίωση στην άλλη. Όταν χρειάζεται να οδηγήσει κανείς πάνω από μία ώρα για να φτάσει από την εκκλησία στη δεξίωση, όταν δηλαδή οι δύο χώροι δεν συνδυάζονται, και μάλιστα η δεξίωση γίνεται σε απομονωμένο μέρος, προκαλείται η αλήθεια είναι, μια αναστάτωση. Όχι μόνο επειδή πολλοί δεν διαθέτουν δικό τους μέσο και θα ταλαιπωρηθούν παραπάνω, ούτε επειδή όλοι θα καθυστερήσουν, αλλά κυρίως επειδή φαίνεται να μην έχει λάβει κανείς υπόψιν, ότι μετά το τέλος της δεξίωσης όλοι θα είναι κουρασμένοι, θα έχουν πιει, θα νυστάζουν και θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση οδηγώντας, ώσπου να κοιμηθούν.

Γάμος σε εξοχικό θέρετρο χωρίς καμία πρόβλεψη για διαμονή. Φυσικά και το ζευγάρι δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένο να καλύψει τη διαμονή των καλεσμένων. Επειδή όμως σε πολλές περιοχές οι κλίνες είναι περιορισμένες και επειδή είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιείται και άλλος γάμος στην περιοχή, καλό είναι να κλειστούν εγκαίρως κάποια δωμάτια από το ζευγάρι. Εννοείται φυσικά, πως το κόστος θα καλύψουν οι ίδιοι οι καλεσμένοι, τουλάχιστον όμως ας είναι εξασφαλισμένοι.

Photo:Pinterest
Photo:Pinterest

Το ξωκλήσι πάνω στον βράχο. Πολλά είναι τα ζευγάρια που ονειρεύονται τον γάμο τους σε ένα ξωκλήσι πάνω σε έναν βράχο. Και είναι πολύ τυχεροί βέβαια όσοι το καταφέρνουν. Καλό είναι όμως να ενημερώνονται οι καλεσμένοι σχετικά, σε περίπτωση που πρόκειται για δύσβατη ή μη εύκολα προσβάσιμη περιοχή – ειδικά για ορισμένες ηλικίες, ή απαιτεί συγκεκριμένο dress code, έτσι ώστε να αποφασίσουν αν θα παρευρεθούν και στο μυστήριο ή μόνο στη δεξίωση.

Photo: Pinterest
Photo: Pinterest

Καθυστερήσεις. Είναι γνωστό πως ενώ μετά το μυστήριο οι καλεσμένοι φεύγουν για τη δεξίωση, το ζευγάρι πρέπει να μείνει για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Αυτό είναι κάτι που όλοι το κατανοούν και το σέβονται, γι’ αυτό και περιμένουν με υπομονή, πίνοντας ένα κοκτέιλ ώσπου να αρχίσει η δεξίωση. Όταν όμως η καθυστέρηση αυτή υπερβαίνει τις δύο ώρες, τότε η αγανάκτηση είναι μάλλον δικαιολογημένη.

Στον μικρόκοσμο της νύφης. Ναι, είναι η μέρα σας. Ναι, έχετε κάθε δικαίωμα να την χαρείτε και δεν θα σας εμποδίσει κανείς. Το να περιφέρεστε όμως από τραπέζι σε τραπέζι αναπαράγοντας λεπτομέρειες σε σχέση με την οργάνωση του γάμου ή το νυφικό, μπορεί να σας κάνει γραφική.

Photo: Pinterest
Photo: Pinterest

Πρόκειται για τον δικό σας γάμο και σας αξίζει να γίνει όπως έχετε ονειρευτεί, απλώς όταν καλείτε κόσμο, πρέπει και να το λάβετε υπόψιν..!

Πηγή: brides.com

Από την Εύα Ανυφαντή