Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όταν πρόκειται για τον γάμο, το πρώτο πράγμα αμέσως μετά τον ορισμό της ημερομηνίας είναι η δημιουργία της λίστας με τους καλεσμένους. Μόλις την ολοκληρώσετε, έχετε ήδη ανέβει τα μισά σκαλιά της εκκλησίας! Συγχαρητήρια, it’s happening!

Photo on Freepik

IT’S A YES!

Ο γάμος είναι μια μεγάλη γιορτή για να επισφραγίσετε τον έρωτά σας ενώπιον των αγαπημένων σας προσώπων. Ποια από αυτά θυμάστε στις πιο σημαντικές στιγμές σας; Στα γενέθλια, στην αποφοίτηση, στα καρδιοχτύπια αλλά και στα δύσκολα που περάσατε μαζί; Αυτά τα πρόσωπα δεν γίνεται να λείπουν από τον γάμο σας.

Έχετε φανταστεί τη ζωή σας σε δέκα χρόνια από τώρα; Ποιους θα θέλατε να έχετε δίπλα σας; Εκείνοι είναι που θα πάρουν και το πολυπόθητο «wedding pass» για την πιο ευτυχισμένη ημέρα σας!

Για ποιο άτομο θα αλλάζατε την ημερομηνία του γάμου σας; Που δεν θα μπορούσατε να κάνετε το «next big step» χωρίς να είναι στο πλευρό σας; Γράψτε το όνομά του στο προσκλητήριο χωρίς δεύτερη σκέψη!

What about plus-ones?

Οι καλεσμένοι σας μπορεί να βρίσκονται σε διάφορες φάσεις στην προσωπική ζωή τους και –προφανώς– δεν χρειάζεται να είναι παντρεμένοι για να έρθουν με το plus-one τους στον γάμο σας. Από τη στιγμή που υπάρχει κάποιο άτομο στη ζωή τους, είτε μόλις δύο μήνες είτε έναν χρόνο, καλό θα ήταν να στείλετε διπλή πρόσκληση.

 

Photo by Loong Ken on Pexels

 

IT’S A NO…

Αν έχετε συγγενείς με τους οποίους δεν έχετε επικοινωνήσει εδώ και καιρό, δεν είστε υποχρεωμένοι να τους καλέσετε στον γάμο σας. Θυμηθείτε, δεν πρόκειται για οικογενειακό reunion! Και στην περίπτωση που οι γονείς σας επιμένουν, εξηγήστε τους ευγενικά ότι είναι η δική σας στιγμή και θέλετε να τη ζήσετε μόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μπορεί να δώσατε το παρών στον γάμο εκείνης της φίλης σας πριν από μερικά χρόνια, αλλά από τότε έχετε χάσει εντελώς επαφή. Ακόμα λοιπόν κι αν παντρευόταν ξανά, το πιθανότερο είναι πως δεν θα σας καλούσε στον γάμο της. Μήπως να κάνετε κι εσείς το ίδιο;

Δεν χρειάζεται να στείλετε προσκλητήριο σε εκείνη τη συνάδελφο της μητέρας σας, την οποία καλά καλά δεν γνωρίζετε, απλώς και μόνο επειδή την κάλεσε στον γάμο της δικής της κόρης. Αρκεί να σκεφτείτε ότι, ενδεχομένως, έκανε το ίδιο για να ευχαριστήσει τη δική της μητέρα. No offense!

What about the neighbors?

Μπορεί να σας χωρίζει κυριολεκτικά ένας τοίχος, μπορεί κάθε πρωί να συναντιέστε στην είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά δεν είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε τους γείτονες από το διπλανό διαμέ-ρισμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να υπολογίσετε μερικά wedding favors επιπλέον για εκείνους – μια κίνηση που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα!

MAYBE?

Το θέμα των συναδέλφων «χωράει» περισσότερη ανάλυση… Αν ανήκετε σε μια μικρή ομάδα και έχετε παραπάνω από τυπικές σχέσεις με όλους (συμπεριλαμβανομένου του εργοδότη σας), σταματήστε να διαβάζετε και ξεκινήστε να στέλνετε τα προσκλητήριά τους. Αν όμως ανήκετε σε έναν μεγάλο όμιλο με πολλούς εργαζομένους, καλέστε μόνο εκείνους με τους οποίους έχετε έρθει πιο κοντά και κάνετε παρέα κι εκτός γραφείου.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

RELATED POSTS

Yes I Do experiment | Οργάνωση γάμου μέσω ChatGTP (;)

Θέσαμε στην τεχνητή νοημοσύνη κάποιες ερωτήσεις και, παραδόξως, λάβαμε εξαιρετικές απαντήσεις.

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

Παρεμβατικά πεθερικά; Ζευγάρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης; Στο εξωτερικό, ορισμένοι ειδικοί ψυχικής υγείας προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για μελλόνυμφους.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press