Ποια είναι τα πιο κατάλληλα λουλούδια για έναν καλοκαιρινό γάμο; Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός καλεσμένων για να περάσουμε καλά στον γάμο μας; Να προτιμήσω, για wedding DJ, τον ξάδερφό μου που είναι ερασιτέχνης ή να επενδύσω σε έναν επαγγελματία; Τι ώρα δύει ο ήλιος στη Σαντορίνη τον Ιούλιο και, τελικά, επιτρέπεται να πετάξει drone πάνω από τη Σίφνο;

Robot hand background, presenting technology gesture, Photo credits: RAWPIXEL.COM/FREEPIK

Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό και brand new κόσμο του ChatGPT, που φαίνεται πως θα αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που οργανώνουμε τον γάμο μας.

Μέχρι πέρυσι η τεχνητή νοημοσύνη, τουλάχιστον για τον απλό, συμβατικό άνθρωπο, έμοιαζε μακρινό πλάνο ενός φουτουριστικού σκηνικού που μπορεί, στο κάτω κάτω της γραφής, να μη συνέβαινε και ποτέ. Η πραγματικότητα διέψευσε πανηγυρικά όλους εκείνους που πίστευαν πως η ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητά μας θα απαιτούσε χρόνο αλλά και κόπο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ, πιο παρούσα από ποτέ, αλλάζοντας ριζικά και ρηξικέλευθα όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι χθες.

THE ChatGPT WORLD

Στο γραφείο, μας ήταν αδύνατο να πιστέψουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να δώσει τόσο προσωποποιημένες απαντήσεις που αφορούν την οργάνωση ενός γάμου. Ένα project απείρως προσωπικό και εξατομικευμένο, που συχνά κάνει και τους ίδιους τους επαγγελματίες του γάμου να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Το ChatGPT όμως, σταθερό, ακλόνητο και εξαιρετικά γρήγορο, με μέσο όρο απάντησης τα 4,5 δευτερόλεπτα, απάντησε αναλυτικά, personalized και, τολμώ να πω, to-the-point σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Ρωτήσαμε το ChatGPT και εκείνο μας απάντησε…

Yes I Do: Επιτρέπεται να πετάξει drone στο νησί της Σίφνου;

ChatGPT: Από όσο γνωρίζω ως σήμερα, επιτρέπεται γενικά να πετάξει drone στο νησί της Σίφνου, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε κάποια σημεία της νομοθεσίας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας, οι δρόνοι ανήκουν στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έτσι υπόκεινται σε νομοθεσία. Οι νόμοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του drone αλλά και τη χρήση του, οπότε θα ήταν ιδανικό να απευθυνθείτε στην Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πριν πετάξει το drone σας πάνω από το νησί της Σίφνου. Επίσης, θα πρέπει πάντα να σέβεστε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των γύρω σας, κι έτσι συνιστάται να αποφεύγεται η πτήση drone πάνω από περιοχές με κόσμο, παραλίες και σίγουρα το αεροδρόμιο του νησιού.

Yes I Do: Δώσε μου μερικές ιδέες για γαμήλιες ευχές!

ChatGPT: Φυσικά! Να μερικές όμορφες προτάσεις!

1. Συγχαρητήρια για το ξεκίνημα του νέου σας ταξιδιού! Εύχομαι η αγάπη σας να δυναμώνει καθημερινά και κάθε στιγμή μαζί να είναι γεμάτη ευτυχία και χαμόγελα.
2. Εύχομαι η μέρα του γάμου σας να είναι μια αξέχαστη στιγμή της κοινής σας πορείας και οι αναμνήσεις να σας συντροφεύουν για πάντα!
3. Η ιστορία της αγάπης σας είναι ένα μοναδικό παράδειγμα του τι θα πει αληθινή αγάπη. Σας εύχομαι ο έρωτάς σας να ανθίζει σαν ένα υπέροχο, χρωματιστό, ανοιξιάτικο λουλούδι.

Robot hand background, presenting technology gesture

Yes I Do: Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός καλεσμένων για έναν καλοκαιρινό γάμο;

ChatGPT: Το να καταλήξεις στον ιδανικό αριθμό καλεσμένων για έναν καλοκαιρινό γάμο είναι πολυπαραγοντικό και εξαρτάται από το wedding location, το budget σας καθώς και το στιλ του γάμου που ονειρεύεστε. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγα πως ο ιδανικός αριθμός κυμαίνεται ανάμεσα στους 100 και τους 150 καλεσμένους. Επιπρόσθετα, η επιλογή για έναν ακόμα πιο κλειστό γάμο μπορεί να σας προσφέρει ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις, καθώς θα έχετε κοντά σας μόνο τους ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά. Από την άλλη, ένας γάμος που ξεπερνά τα 150 άτομα σας δίνει τη δυνατότητα για μία πιο festive ατμόσφαιρα, όμως θα πρέπει να συνυπολογίσετε πως, τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης όσο και budget, οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Yes I Do: Να αγοράσω ή να νοικιάσω το νυφικό μου;

ChatGPT: Πλέον οι νύφες τείνουν να αγοράζουν τα νυφικά τους, καθώς ο παράγοντας του κόστους στην ενοικίαση τείνει να μην έχει την ίδια βαρύτητα που είχε παλιά. Δηλαδή, η διαφορά στο budget είναι πολύ μικρή, ενώ τα οφέλη της αγοράς ενός νυφικού είναι σαφώς πιο σημαντικά. Δεν θα σε νοιάζει αν το νυφικό σου πάθει το οτιδήποτε, και φυσικά μπορείς να το παραγγείλεις όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι.

Yes I Do: Ποια είναι τα πιο κατάλληλα λουλούδια για έναν καλοκαιρινό γάμο;

ChatGPT: Να μερικά από τα πιο κατάλληλα λουλούδια για έναν γάμο το καλοκαίρι!

• Παιώνιες
• Ντάλιες
• Ηλιοτρόπια
• Τριαντάφυλλα (ειδικά τα garden roses)
• Zίνιες
• Κρίνα
• Δελφίνια
• Oρτανσίες

Επέλεξα αυτά τα λουλούδια γιατί έχουν αντοχή στη ζέστη, είναι διαθέσιμα τους καλοκαιρινούς μήνες και θα προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια στον γάμο σας.

Yes I Do: Πότε δύει ο ήλιος τον Ιούλιο στη Σαντορίνη;

ChatGPT: Ο ήλιος τον Ιούλιο στη Σαντορίνη δύει ανάμεσα στις 8:15 και τις 8:45 τοπική ώρα. Σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης και ανήκει στη Central European Time (CET), επομένως εκεί θα δεις υπέροχες ανατολές αλλά και χρωματιστά ηλιοβασιλέματα.

Yes I Do: Να προτιμήσω για wedding DJ τον ξάδερφό μου που είναι ερασιτέχνης ή να επενδύσω σε έναν επαγγελματία;

ChatGPT: Σίγουρα η επιλογή ενός συγγενή ως DJ για τον γάμο σας είναι συναισθηματικά φορτισμένη και θα δημιουργήσει ένα κλίμα ζεστασιάς και συγκίνησης, όμως η επιλογή ενός επαγγελματία DJ είναι πιο σωστή, καθώς οι επαγγελματίες γνωρίζουν πολύ καλά πώς πρέπει να εξελιχθεί η βραδιά σε επίπεδο μουσικής. Η μουσική είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός γαμήλιου πάρτι.

Διαβάζαμε τις απαντήσεις σοκαρισμένες. Είχαμε καιρό να συμφωνήσουμε τόσο με «κάποιον». Στη συνέχεια έμαθα πως η τεχνητή νοημοσύνη, πέραν του ότι διαθέτει την ικανότητα να αναλύει τερατώδεις βάσεις δεδομένων, αναγνωρίζει από τον τρόπο γραφής, την επιλογή των λέξεων, το ύφος της ερώτησης και πιο κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά του χρήστη που θέτει το ερώτημα, κι έτσι μπορεί να απαντάει ακόμα πιο εξατομικευμένα με βάση τα κριτήρια αυτά. Με απλά λόγια –όσο απλή μπορεί να είναι αυτή η επανάσταση–, η τεχνητή νοημοσύνη στα 5 αυτά δευτερόλεπτα δεν δίνει μόνο τη σωστή απάντηση στην ερώτηση. Ταυτόχρονα κατανοεί και αναλύει τη φυσική γλώσσα του χρήστη προκειμένου να του προσφέρει την απάντηση που είναι «σωστή» για εκείνον.

Μπορεί να γίνει ο γάμος σας με εικονικούς βοηθούς; Η απάντηση φλερτάρει έντονα με το «ναι». Πάντα στα μέτρα του cyber σύμπαντος, που δεν αποκλείει τα λάθη και τις παρανοήσεις εξαιτίας της έλλειψης ανθρώπινης επαφής, γι’ αυτό και στο Yes I Do πιστεύουμε πως οι wedding planners είναι αναντικατάστατοι. Σε κάθε περίπτωση, εσείς θέστε τα ερωτήματά σας στο ChatGPT και,
αν δεν λάβετε την απάντηση που επιθυμείτε, μπορείτε τουλάχιστον να του ζητήσετε να σας ετοιμάσει ένα ονειρικό Instagram caption για το πρώτο σας post ως #JustMarriedcouple!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do,  που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

Παρεμβατικά πεθερικά; Ζευγάρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης; Στο εξωτερικό, ορισμένοι ειδικοί ψυχικής υγείας προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για μελλόνυμφους.

Cheer app! 10 εφαρμογές που θα κάνουν την οργάνωση του γάμου σας… παιχνιδάκι

Πείτε «αντίο» στα βαρετά τετράδια σημειώσεων και πάρτε έμπνευση από τα πιο δημοφιλή wedding planning apps.

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press