Οι καλεσμένοι ενός γάμου είναι, τόσο σημαντικοί, όσο και το κοινό σε μια θεατρική παράσταση. Μπορούν να την απογειώσουν ή να την καταστρέψουν…

1. Οι «sine qua non». Οι πρώτοι άνθρωποι μετά την οικογένειά σας στους οποίους ανακοινώνετε την ημερομηνία. Είστε ικανοί ακόμα και να αναβάλλετε τον γάμο προκειμένου να είναι παρόντες. Και για να επιμένετε τόσο, κάποιον λόγο θα έχετε.

2. Οι «από υποχρέωση». Μας κάλεσαν στον γάμο τους άρα πρέπει να τους καλέσουμε κι εμείς. Όταν η πρόσκληση σε γάμο αντιμετωπίζεται ως ανταποδοτικό όφελος, δεν ξεκινάμε καλά.

3. Οι «προς αποφυγή παρεξηγήσεων». Αν μάθουν ότι δεν τους καλέσαμε θα παρεξηγηθούν. Επιχείρημα που συνήθως προβάλλεται από γονείς και αφορά κυρίως γείτονες ή μακρινούς συγγενείς. Μην υποκύψετε!

4. Οι «αναγκαίο κακό». Αλλιώς «συγγενείς». Τους καλείτε με το ζόρι. Το πρόβλημα είναι πως έρχονται κι αυτοί με το ζόρι. Και φαίνεται. Προς τι το θέατρο λοιπόν;!

5. Οι «φασαριόζοι». Όσες φορές κι αν κάνει παρατήρηση ο ιερέας εκείνοι θα συνεχίσουν να μιλάνε. Την ώρα που θα μπαίνετε στη δεξίωση θα χτυπάνε μαχαιροπίρουνα σαν τρελοί κ.ο.κ. Ακροβατούν ανάμεσα στο «χαριτωμένο» και το «ενοχλητικό». Και χρειάζεται πολλή ισορροπία για να μη γείρουν προς το δεύτερο…  

6. Οι «investigators». Γένους κυρίως θηλυκού με υπερφυσικές ιδιότητες κυρίως σε ό,τι αφορά στην όραση. Δίνουν την αίσθηση πως έχουν ενσωματωμένο sonar και εξετάζουν εξονυχιστικά και την παραμικρή λεπτομέρεια.

7. Οι «ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά». Στο σχολείο ήσασταν αχώριστοι. Μετά χαθήκατε. What happened? Life είναι η απάντηση. Παρ’ όλα αυτά τους θέλετε κοντά σας αυτή τη μέρα. Δεκτό και απολύτως σεβαστό.

8. Οι «performers». Είναι αυτοί που έχουν μαζί τα τσουβαλάκια με το ρύζι, θα κάνουν συνέχεια χαβαλέ, θα πάρουν το μικρόφωνο να τραγουδήσουν, θα βγάλουν μαζί σας τις πιο αστείες πόζες, και ο χορός τους θα γίνει viral. Μπορούν πραγματικά να απογειώσουν έναν γάμο. (Ή το ανάποδο.)

9. Οι “ακάλεστοι”. Οξύμωρο αλλά συμβαίνει. Έρχονται ως συνοδοί συνήθως, κι αν είναι καλοπροαίρετοι είναι καλοδεχούμενοι.  

10. Οι «άγνωστοι». Η αμήχανη στιγμή που σας εύχονται και σας συστήνονται ταυτόχρονα, ενώ αναρωτιέστε πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί στον γάμο σας. Αν προσθέσετε τις κατηγορίες 2, 3 & 9 θα βρείτε την απάντηση…!

  

gwedd-1600.jpg

Το να έχετε δίπλα σας εκείνη τη μέρα μόνο ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν είναι περισσότερο σημαντικό απ’ όσο φαντάζεστε. Γι’ αυτό μην υποκύπτετε σε «πρέπει» και «μη».

Διαβάστε αυτό και πολλά άλλα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Οι φυλές των πεθερών!

ΟΙ φυλές της κουμπάρας!

Οι φυλές των γαμπρών!