Μπορεί τα σημερινά ζευγάρια να μην ακολουθούν κατά γράμμα τις παραδόσεις σε ό,τι αφορά τον γάμο τους και τις περισσότερες φορές να ακολουθούν τα δικά τους «έθιμα». Υπάρχουν, όμως, και εκείνα που θέλουν να το ζήσουν στο 100% με δόξα και τιμή και με κάθε φολκλορικό στοιχείο που εμπεριέχεται στο event. Είτε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία και θέλετε να εμπλουτίσετε τις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις, είτε ανήκετε στη δεύτερη και σας ενδιαφέρει πραγματικά να μάθετε, διαβάστε παρακάτω για το ποια έξοδα αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας ενός γάμου.

Photo by lucas souza from Pexels

Το ριγέ σακάκι το διπλοσταυροκουμπωτό: Είτε πρόκειται για double ή single breasted, με ρίγες ή χωρίς, ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο, το κοστούμι του γάμου είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση, γι’ αυτό και το κόστος το αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός. Αντίθετα, τα υπόλοιπα στοιχεία της εμφάνισης, όπως το πουκάμισο, η γραβάτα, η ποσέτ κλπ μπαίνουν στα έξοδα της οικογένειας της νύφης.

Photo by emre keshavarz from Pexels

Και η νύχτα μυρίζει γιασεμί: Είτε μυρίζει γιασεμί, τριαντάφυλλο, ντάλιες ή γαρύφαλλο, τη νυφική ανθοδέσμη μπορεί να τη διαλέγει η νύφη, την πληρώνει όμως ο γαμπρός.

Photo by Soulseeker from Pexels

Κρουαζιέρα θα σε πάω: Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι- όπως λέει και το γνωστό άσμα – θα σαλπάρετε ή θα πετάξετε μακριά για τον μήνα του μέλιτος. Κατά παράδοση το ταξίδι το αναλαμβάνει ο γαμπρός. Μια ωραία ιδέα είναι να κανονίσετε όλες τις λεπτομέρειες κρυφά και την ημέρα του γάμου να αποκαλύψετε την έκπληξή σας στη νέα σας σύζυγό. Καλό είναι να έχετε κάνει μια καλή έρευνα νωρίτερα ώστε να είστε σίγουρος ότι ο προορισμός θα ευχαριστήσει και τους δύο, χωρίς να επληρώνετε ακούσια κάποια δική σας επιθυμία.

Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Μπορεί η παροιμία να υποστηρίζει πως όλα του γάμου είναι δύσκολα, το Yes I Do, όμως, βρίσκεται στο πλευρό σας για να κάνει τα απλά, απλότερα. Ακόμα και για το τι «πρέπει» ή δεν  «πρέπει» να πληρώσετε. Απολαύστε, λοιπόν, τη διαδικασία με το παραπάνω και αφήστε εμάς να ανησυχούμε για τις λεπτομέρειες.

RELATED POSTS

Ο γαμπρός το έσκασε…και άλλοι 5 bridal εφιάλτες!

Και πώς θα προλάβουμε αυτά τα τρομακτικά σενάρια - αν είναι στο χέρι μας να το κάνουμε, δηλαδή.

Η απόλυτη λίστα τραγουδιών για να χορέψει ο γαμπρός με τη μαμά του!

Σκεφτείτε ποιες αναμνήσεις «ξυπνούν» στο άκουσμα του τραγουδιού που θα επιλέξετε...

Wedding FAQs: Γιατί ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από την εκκλησία;

Γνωρίζετε από πού προέρχεται η συγκεκριμένη παράδοση;

Έχει και ο γαμπρός ψυχή! 5 άγχη που μπορεί να νιώσει κατά την προετοιμασία ή την ημέρα του γάμου

Ποιος είπε ότι μόνο τα κορίτσια θέλουν να πάνε όλα όπως τα ονειρεύτηκαν;

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press