Μπορεί τα σημερινά ζευγάρια να μην ακολουθούν κατά γράμμα τις παραδόσεις σε ό,τι αφορά τον γάμο τους και τις περισσότερες φορές να ακολουθούν τα δικά τους «έθιμα». Υπάρχουν, όμως, και εκείνα που θέλουν να το ζήσουν στο 100% με δόξα και τιμή και με κάθε φολκλορικό στοιχείο που εμπεριέχεται στο event. Είτε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία και θέλετε να εμπλουτίσετε τις εγκυκλοπαιδικές σας γνώσεις, είτε ανήκετε στη δεύτερη και σας ενδιαφέρει πραγματικά να μάθετε, διαβάστε παρακάτω για το ποια έξοδα αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας ενός γάμου. 

Photo by lucas souza from Pexels

– Το ριγέ σακάκι το διπλοσταυροκουμπωτό: Είτε πρόκειται για double ή single breasted, με ρίγες ή χωρίς, ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο, το κοστούμι του γάμου είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση, γι’ αυτό και το κόστος το αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός. Αντίθετα, τα υπόλοιπα στοιχεία της εμφάνισης, όπως το πουκάμισο, η γραβάτα, η ποσέτ κλπ μπαίνουν στα έξοδα της οικογένειας της νύφης. 

Photo by emre keshavarz from Pexels

– Και η νύχτα μυρίζει γιασεμί: Είτε μυρίζει γιασεμί, τριαντάφυλλο, ντάλιες ή γαρύφαλλο, τη νυφική ανθοδέσμη μπορεί να τη διαλέγει η νύφη, την πληρώνει όμως ο γαμπρός.

Photo by Soulseeker from Pexels

– Κρουαζιέρα θα σε πάω: Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι- όπως λέει και το γνωστό άσμα – θα σαλπάρετε ή θα πετάξετε μακριά για τον μήνα του μέλιτος. Κατά παράδοση το ταξίδι το αναλαμβάνει ο γαμπρός. Μια ωραία ιδέα είναι να κανονίσετε όλες τις λεπτομέρειες κρυφά και την ημέρα του γάμου να αποκαλύψετε την έκπληξή σας στη νέα σας σύζυγό. Καλό είναι να έχετε κάνει μια καλή έρευνα νωρίτερα ώστε να είστε σίγουρος ότι ο προορισμός θα ευχαριστήσει και τους δύο, χωρίς να επληρώνετε ακούσια κάποια δική σας επιθυμία. 

Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Μπορεί η παροιμία να υποστηρίζει πως όλα του γάμου είναι δύσκολα, το Yes I Do, όμως, βρίσκεται στο πλευρό σας για να κάνει τα απλά, απλότερα. Ακόμα και για το τι «πρέπει» ή δεν  «πρέπει» να πληρώσετε. Απολαύστε, λοιπόν, τη διαδικασία με το παραπάνω και αφήστε εμάς να ανησυχούμε για τις λεπτομέρειες. 

Must Read:

Βρήκαμε τα πιο όμορφα ξωκλήσια εντός των τειχών #ksoklisiainathens

Το λεξικό των οικογενειακών σχέσεων!

Τα πιο ωραία δώρα γάμου μέχρι €50

Most Popular: 

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πολιτικό γάμο!

Destination Weddings 2021: Πώς θα είναι άραγε;

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!