Ναι, μπορεί ο γαμπρός να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσει το άγχος για το φόρεμα, υπάρχουν, όμως, πολλές άλλες λεπτομέρειες που είναι πιθανό να του προκαλέσουν νευρικότητα κατά την προετοιμασία ή ακόμα και την ημέρα του γάμου. Το Yes I Do καταγράφει όλα τα άγχη και σας τα παρουσιάζει αμέσως.

Και κορίτσια, μια συμβουλή, στηρίξτε τους grooms-to-be, θυμίστε τους πόσο σημαντικοί είναι για εσάς και πείτε τους μια καλή κουβέντα. Το έχουν μεγάλη ανάγκη, αλήθεια!

Φωτογραφία από @wirestock / Freepik

Η αγχωμένη νύφη

Ως επί το πλείστον, η νύφη είναι εκείνη που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των προετοιμασιών του γάμου, με το άγχος να βαράει ”κόκκινο”. Η ψυχολογία και τα συναισθήματά της μεταφέρονται καθημερινά στον γαμπρό, δημιουργώντας ένα κλίμα γεμάτο άγχος και στρες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί γαμπροί μένουν αμέτοχοι ή δεν ενημερώνονται για όλα τα στάδια της προτετοιμασίας του γάμου, νιώθοντας πολύ συχνά ότι βρίσκονται στο περιθώριο. Ως σωστές brides-to-be, εξωτερικεύστε τις ανησυχίες σας, ζητήστε βοήθεια και δώστε του την ευκαιρία να νιώσει ότι συμμετέχει και ότι βάζει το  δικό του λιθαράκι στην προετοιμασία του γάμου.

Το budget

Η αλήθεια είναι ότι ο γαμπρός είναι εκείνος που ανησυχεί περισσότερο για τον προϋπολογισμό ή αλλιώς για το budget του γάμου. Και αυτό γιατί τείνει να είναι πιο ρεαλιστής, και ορθολογιστής σε σχέση με τη νύφη. Με λίγα λόγια δεν μπορεί να καταλάβει την συναισθηματική επένδυση της μεγάλης ημέρας, γι’ αυτό και οι περισσότερες ερωτήσεις που θα διατυπώσει θα έχουν σχέση με τα έξοδα, τις προκαταβολές και τις εξοφλήσεις.

Φωτογραφία από @prostooleh / Freepik

Η αλλαγή του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας

Και εκεί που κάθε Σαββατοκύριακο κανονίζατε κάτι για τους 2 σας – είτε μια μικρή απόδραση είτε ένα ξεχωριστό ραντεβού – ξαφνικά, ο ελεύθερος χρόνος γεμίζει με άλλα ραντεβού, με εκείνα που πρέπει να περάσετε άπειρες ώρες με τον wedding planner, τον florist και όλους τους απαραίτητες επαγγελματίες που θα κάνουν τον γάμο σας ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Αυτή η διαδικασία ενδέχεται να προκαλέσει επιπλέον άγχος και νευρικότητα στον γαμπρό, διότι έστω και για λίγο θα περάσει από το μυαλό του η ιδέα ότι αυτή η συνθήκη θα συνεχιστεί και μετά τον γάμο!

Bar catering

Μπορεί για το wedding menu και το catering να μην δώσει τόσο μεγάλη σημασία, όμως για το bar catering επιθυμεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα αγχωθεί και θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξει στα wedding drinks του πάρτι. Για τον απλούστατο λόγο ότι επιθυμεί όλοι οι καλεσμένοι (και ειδικότερα οι φίλοι του) να περάσουν καλά στο wedding party, πίνοντας τα πιο γευστικά κρασιά και cocktails, που θα έχει διαλέξει ο ίδιος!

Φωτογραφία από @WuJianxiong / Unsplash

Ο χορός

Δεν γεννιούνται όλοι οι άντρες ”Μπαρίσνικοφ”, γι’ αυτό και ένα άγχος παραπάνω για τον ”πρώτο χορό” το έχουν. Άλλοι είναι ντροπαλοί, άλλοι είναι τσακωμένοι με τον ρυθμό και άλλοι απλά δεν θέλουν. Όμως όλα αυτά μετατοπίζονται εκείνο το βράδυ – το βράδυ του γάμου – που επιτέλους ακούν το αγαπημένο τους τραγούδι, αγκαλιάζουν τη γυναίκα τους και χορεύουν είτε δειλά είτε πιο δυναμικά, με αυτοπεποίθηση και στιλ. Γιατί η αγάπη..κάνει θαύματα!

RELATED POSTS

Ο γαμπρός το έσκασε…και άλλοι 5 bridal εφιάλτες!

Και πώς θα προλάβουμε αυτά τα τρομακτικά σενάρια - αν είναι στο χέρι μας να το κάνουμε, δηλαδή.

Η απόλυτη λίστα τραγουδιών για να χορέψει ο γαμπρός με τη μαμά του!

Σκεφτείτε ποιες αναμνήσεις «ξυπνούν» στο άκουσμα του τραγουδιού που θα επιλέξετε...

Γαμπρός Δίδυμος: Κυκλοθυμικός, ανεξάρτητος και σίγουρα η ψυχή του πάρτι!

Άραγε οι εναλλαγές στη διάθεση θα κάνουν την εμφάνισή τους και την ημέρα του γάμου;

Wedding FAQs: Γιατί ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από την εκκλησία;

Γνωρίζετε από πού προέρχεται η συγκεκριμένη παράδοση;

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press