Τούρτα πολυώροφη, τούρτα στρογγυλή, τούρτα με διακόσμηση, τούρτα φράουλα, τούρτα σοκολάτα, τούρτα καραμέλα, τούρτοπανικός εν ολίγοις. Η όλη διαδικασία με την τούρτα είναι ιδιαίτερα αγχωτική και μονότονη.

Όπως δε έμαθα τα τελευταία χρόνια, και ενημερώνω και όσες από εσάς δεν το γνωρίζατε, οι τούρτες οι τεράστιες που βλέπετε στους γάμους είναι… ψεύτικες. Τι εννοούμε;  Πως μόνο το πάνω πάνω κομμάτι που τρώει το ζευγάρι είναι αληθινό και όλο το υπόλοιπο είναι faux φελλός! Οπότε μην κάνετε το αστείο και πάτε στα μουλωχτά να τσιμπήσετε από την πολυώροφη τούρτα, γιατί θα πέσετε σε… τοίχο! Ποιο το νόημα λοιπόν να κάτσετε να πληρώσετε ένα υπέρογκο κατασκεύασμα για το εφέ αλλά και μία τεράστια τούρτα που θα κοπεί backstage για το κοινό;

Κάναμε μία έρευνα λοιπόν και πάμε μαζί να δούμε τις γλυκές εναλλακτικές!

Cake pops

Γλυκά και παιχνιδιάρικα, με ποσότητα τόση όση αντέχει το στομάχι μετά το φαγητό του γάμου (συνήθως ένας περίδρομος ύστερα από πολλαπλές επισκέψεις στο μπουφέ). Τα καρφιτσώνετε σε έναν φελλό με σχέδιο ανάλογο του γάμου, π.χ. φελλός σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο σχήμα των αρχικών σας γραμμάτων, στο σχήμα του γαμήλιου λογότυπου κλπ.

Pexels.com/Valeria Boltneva

Cupcakes

Ειδικά αν ο γάμος είναι γαμοβάφτιση, αυτή η επιλογή είναι ό,τι καλύτερο. Δίνει χρώμα στον γάμο, κανείς δεν λερώνεται, και μπορείτε να τα λογοτυπήσετε από πάνω ή να κάνετε κάποιο σχεδιάκι.

Pexels.com/Jess Bailey Designs

Fortune cookies

Μπορούν να κρύβουν μέσα τους ένα τυχερό μήνυμα σχετικό με την αγάπη και τον έρωτα ή διάσημα quotes για γάμους. Ενδείκνυται αν το μενού του γάμου είναι «σχιστομάτικο» ή αν ο γάμος είναι Χριστούγεννα και θέλετε να δώσετε μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

Pexels.com/RDNE Stock project

Βασιλόπιτα

 Ω ναι, πρωτάκουστο και όμως αληθινό! Τελευταία όλο και πιο μόδα γίνεται ο γάμος να πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ρεβεγιόν και δεξίωση σημειώσατε ένα. Όπερ και σημαίνει πως θα αλλάξετε χρόνο με τους καλεσμένους σας. Το έθιμο θέλει μετά την αλλαγή να κόβουμε πίτα για να δούμε σε ποιον πέφτει το φλουρί. Το ίδιο θα κάνετε και εσείς, και το δώρο δεν θα είναι άλλο από ένα πλουσιοπάροχο γούρι με κουφέτα. Και αν έχετε κάνει και κόσμημα για τον γάμο, μπορείτε τότε να κάνετε ένα λίγο πιο μεγάλο για να το χρησιμοποιήσετε στο γούρι.

Unsplash.com/ Storiès

Cookies

Μπισκότα σε γαμήλια σχέδια με γλάσο και χρώματα. Σίγουρα δεν είναι το γλυκό που περιμένει ο κόσμος να φάει για να γλυκαθεί μετά το φαγητό, σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να τα αφήσετε στον μπουφέ με τα γλυκά για να ομορφαίνουν το concept.

wedding cake 11

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου

RELATED POSTS