Έχετε μπερδευτεί ανάμεσα σε ζαχαρόπαστες, chiffon cakes και marzipan frosting; Το άρθρο αυτό σας καλωσορίζει στον μαγευτικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής, προετοιμάζοντάς σας για το πολυαναμενόμενο wedding cake tasting. Γίνετε experts της γαμήλιας τούρτας και αφήστε τους όλους να πιστεύουν ότι έχετε πτυχίο pastry chef….

yes-i-do-cake-3.jpg

Generally speaking…

Tiers ή 3-tiered cake: Αναφέρεται στα επίπεδα της τούρτας.

Layers: Είναι οι στρώσεις από παντεσπάνι που διαχωρίζουν τη γέμιση και βρίσκονται στο εσωτερικό της τούρτας.

Toppers: Είναι τα διακοσμητικά που βρίσκονται στην κορυφή της τούρτας και συνήθως αναφέρονται στις μινιατούρες γαμπρού και νύφης.

Dragées: Μπορεί να τα δείτε κι έτσι, αλλά μην αγχωθείτε! Είναι τα γνωστά σε όλους μας κουφέτα, που ενδέχεται να διακοσμούν την τούρτα.

Είδη γαμήλιας τούρτας

Κλασική: Η κλασική γαμήλια τούρτα -και πιο συνηθισμένη- είναι η λευκή, σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα, με πολλά επίπεδα. Η επικάλυψή της συνήθως είναι από Chantilly, βουτυρόκρεμα ή ζαχαρόπαστα.

Naked cake: Αποτέλεσε και παραμένει το wedding cake trend των ετών 2018 και 2019, και αναφέρεται στις τούρτες που η επικάλυψή τους είναι περισσότερο minimal παρά πλούσια, σε σημείο που μπορείς να διακρίνεις το σώμα του cake.

The cupcake edition: Αποτελεί την απάντηση στην παραδοσιακή πολυώροφη τούρτα, ενώ στην ουσία ακολουθεί την ίδια λογική με αυτήν, μόνο που τα cupcakes είναι αυτά που σχηματίζουν τα επίπεδα.

Η βάση

Sponge cake: Αποτελεί την πιο γνωστή βάση για τούρτα, που είναι το παντεσπάνι, και ενδείκνυται για τα wedding cakes με πολλά layers και επίπεδα.

Chiffon cake: Είναι η πιο ανάλαφρη, πιο απαλή και πιο ψηλή εκδοχή του παντεσπάνι.

Fruit cake: Είναι το παντεσπάνι που περιέχει φρούτα γλασέ και -σε πολλές περιπτώσεις- ξηρούς καρπούς.

Επικάλυψη και γέμιση

Chantilly ή whipped cream: Όπως φαίνεται και από το όνομα, πρόκειται για τη σαντιγί που είτε καλύπτει το εξωτερικό της τούρτας είτε χρησιμοποιείται ως γέμιση και ενώνει τα layers του κέικ.

Royal icing: Πρόκειται για το γλάσο που αποτελείται από ασπράδια και ζάχαρη. Χρησιμοποιείται για τα σχέδια που διακοσμούν την τούρτα και όχι για την επικάλυψη ολόκληρης της τούρτας.

Fondant: Είναι η λεγόμενη ζαχαρόπαστα -φανταστείτε τη σαν ένα ζυμάρι-, που «ντύνει» όλη την επιφάνεια της τούρτας και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα και μοναδικά σχέδια.

Buttercream: Η βουτυρόκρεμα, όπως λέει και το όνομά της, έχει ως βάση το βούτυρο. Έχει κρεμώδη και απαλή υφή κι είναι καλό να αποφεύγεται σε μέρη όπου υπάρχει πολλή ζέστη, γιατί υπάρχει κίνδυνος το βούτυρο να λιώσει.

Marzipan: Λέγεται και αμυγδαλόπαστα και χρησιμοποιείται κυρίως για τα σχέδια και τα διακοσμητικά της τούρτας. Συνήθως τα toppers φτιάχνονται από marzipan.

Chocolate ganache: Είναι η απόλυτη σοκολατένια κρέμα, που αποτελείται από κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επικάλυψη αλλά και σαν γέμιση.

Chocolate mousse: Είναι η «αέρινη» επιλογή της σοκολατένιας γέμισης.

Top wedding cakes

Vanilla: Η πιο κλασική επιλογή, με παντεσπάνι βανίλια, επικάλυψη και γέμιση κρέμα Chantilly με βανίλια.

Chocolate: Πλούσια σοκολατένια γεύση, με σοκολατένιο παντεσπάνι και γκανάς για γέμιση και επικάλυψη.

Red Velvet: Βελούδινο κόκκινο, απλό παντεσπάνι, με γέμιση cream cheese και επικάλυψη βουτυρόκρεμας.

Pink Champagne: Έχει τέλειο ροζ χρώμα και το μυστικό είναι ότι, αντί για νερό ή γάλα, χρησιμοποιείται στο μείγμα του κέικ σαμπάνια. Ταιριάζει τέλεια με επικάλυψη από σαντιγί και ίδια γέμιση με φρούτα, προαιρετικά.

Διαβάστε επίσης…

Κάναμε Wedding Cake tasting στους The Cakers και θέλαμε να κρατήσει για πάντα

10 λαχταριστές χειμωνιάτικες γαμήλιες τούρτες για να εμπνευστείτε!

Wedding Trivia | Έθιμα, παραδόσεις και άλλα τέτοια…

RELATED POSTS