Η νονά είναι ο συνδυασμός της καλύτερης φίλης που μπορείς να μοιραστείς όλα τα μυστικά σου, αλλά και της γιαγιάς που θα σου επιτρέψει να φας λίγη σοκολάτα παραπάνω! Η νονά είναι ένας σύμμαχος ζωής, ένας σωστός #partnerincrime. Σαν νονά, θα γίνετε αναπόφευκτα ο μέντορας, η έμπνευση και το πρότυπο μιας νέας ζωής! Θα κάνετε όμορφα δώρα, θα επισκεφθείτε μουσεία, θα γευτείτε νέες κουζίνες, θα οργανώσετε κινηματογραφικές βραδιές, θα γίνετε “a shoulder to cry on” ανά πάσα στιγμή! Θυμηθείτε τη νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας και ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε τα μαγικά “bibbidi bobbidi boo” σας, όποτε χρειαστεί! Μέχρι τότε, keep in mind τους 10 απαράβατους κανόνες που συγκεντρώσαμε για εσάς! 

yes-i-do-godmother-cinderella.png

Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Πρώτος, βασικός και απαράβατος κανόνας είναι να γνωρίζετε το παιδί πριν από την βάπτιση! Και δεν αναφερόμαστε σε απλή γνωριμία στο μαιευτήριο, αλλά σε μία ουσιαστική και συχνή επαφή μαζί του από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι και την ημέρα της βάπτισης! 

yes-i-do-godmother-flower-crown.jpg

Balance is the key to happiness 

Ασφαλώς και θα πάρετε το μέρος του παιδιού, θα το υποστηρίξετε και θα το “καλύψετε” όπου κι όταν χρειαζστεί! Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην “ακυρώνετε” τους γονείς! Εκείνοι έχουν τον πρωταγωνιστικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού. 

Best friend (και των γονιών) 

Είστε η πρώτη που προτίθεται να κάνει baby sitting! Με χαρά, με κέφι και καθόλου γκρίνια. 

baby-baptism-yes-i-do.jpg

Your style rocks 

Ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το ίδιο το παιδί! Είναι η ημέρα που αποκτά το όνομα που θα φέρει για μία ολόκληρη ζωή και εισέρχεται στον Χριστιανισμό. Στιλιστικά, οφείλετε να είστε περιποιημένη, λαμπερή και κομψή, αλλά όχι να “κλέβετε” από τη δόξα του παιδιού. Θυμηθείτε ότι δεν γίνεστε νύφες, αλλά νονές, παραμείνετε minimal, μιας και το μυστήριο πραγματοποιείται συνήθως μέρα! 

Toxic

Όσο κι αν λαχταράτε το “μαλλί της κουμπάρας” (εμείς σίγουρα όχι), τα πολλά, χημικά προϊόντα styling που απαιτούνται για την επιτυχία του, ίσως να είναι ακατάλληλα για την επαφή σας με το μωρό. Το έντονο, βαρύ άρωμα ίσως ενοχλήσει το παιδί, με αποτέλεσμα αυτό να κλαίει ή να μην θέλει να μείνει στην αγκαλιά σας. Έχετε βρεθεί κι εσείς στην αμήχανη θέση που το μωρό ή η πετσέτα του γεμίζουν από το self-tan, την glittering ενυδατική  ή το makeup της νονάς; Αν ναι, φροντίστε να αποφύγετε τα προϊόντα που είναι κολακευτικά για εσάς, αλλά όχι για το μωρό!

baptism-yes-i-do-1.jpg

Dresscode

Η ημέρα επιβάλλει να είστε άνετη και να κινείστε εύκολα. Το maxi, καλοκαιρινό και αέρινο φόρεμα με την ακάλυπτη πλάτη μπορεί να δείχνει απίθανο πάνω σας, όμως… πιστεύετε ότι το μήκος του θα σας επιτρέπει να κινείστε με ευκολία και ένα παιδί στην αγκαλιά; Ιδανικά, αποφύγετε τα αποκαλυπτικά ντεκολτέ, τόσο για λόγους άνεσης, όσο από σεβασμό στην ιερότητα του χώρου! Mini και strapless φορέματα είναι απαγορευτικά για τους ίδιους λόγους, ενώ η ολόσωμη φόρμα φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερα στιλιστικά credits για το outfit της νονάς. 

Dresscode για κάθε σας συνάντηση! 

Όταν πρόκειται να συναντήσετε το βαπτηστήρι σας, θυμηθείτε να φορέσετε κάτι άνετο που θα σας επιτρέπει να παίξετε μαζί του, να κυλιστείτε στο πάτωμα, αν αυτό είναι μέρος της “συμφωνίας” σας, να γελάσετε, να λερωθείτε και να το απολαύσετε! 

Το προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν 

Εάν ένα τραπέζι, ένα πάρτι ή μία mini εκδήλωση ακολουθούν τη βάπτιση, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο outfit, μιας και οι λεκέδες από το λάδι ή το φαγητό δεν χρειάζεται να σας “συνοδεύουν” και μετά την εκκλησία! 

arn_0268baptism_selections.jpg

The hardest part… 

Ακόμα κι αν οι σχέσεις με τους γονείς φθαρούν ή ψυχρανθούν με τα χρόνια, θυμηθείτε ότι παραμένετε η νονά του παιδιού. Όσο δύσκολο ή άβολο κι αν είναι, αφήστε στην άκρη εγωισμού και hard feelings και σταθείτε δίπλα στο παιδί. Ειδικά, αν το παιδί έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να έχει το δικό του κινητό ή να ιδατηρεί social media profiles, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. 

Ισόβια κάθειρξη 

Η πιο γλυκιά ισόβια κάθειρξη. Με το να γίνετε νονά, αποκτάτε ένα “πνευματικό παιδί”. Ένα παιδί που σας θαυμάζει, σας αγαπά, σας μιμείται και σας “περιμένει”! Όσο εύκολα μπαίνετε στη ζωή του, τόσο δύσκολα μπορείτε να φύγετε! Η απόρριψη, η στενοχώρια και η πικρία που λαμβάνει ένα παιδί, ακόμα κι αν αυτά δεν εκφράζονται άμεσα, από την απουσία του νονού είναι μεγάλη. Τι κι αν έχει μεγαλώσει αρκετά; Η λαμπάδα, το αυγό ή τα παπούτσια δεν είναι τα θεμέλια της σχέσης σας! Θυμηθείτε να καλέσετε το “παιδί” στη γιορτή ή τα γενέθλιά του, να του στείλετε ένα μήνυμα, να βρεθείτε για καφέ ή να μιλήσετε με facetime. Θα δείτε ότι κι εκείνο, όχι απλά το απολαμβάνει, αλλά το επιδιώκει. 

yes-i-do-maritzina-baptism-004.jpg

Διαβάστε επίσης… 

Βρήκαμε τα φορέματα που θα φορέσετε στις καλοκαιρινές βαπτίσεις! 

Νονά; Αυτό είναι το μικρό εγχειρίδιο που θα χρειαστείτε!

Και το όνομα αυτού/αυτής…