Από τον Παναγιώτη Κούστα

Ο γάμος και η βάπτιση μαζί, την ίδια ημέρα, στην ίδια εκκλησία, η λεγόμενη γαμοβάπτιση που ως λέξη δεν είναι καθόλου σικ, συμφέρει από πολλές απόψεις. Σε επίπεδο budget είναι αναμφίβολα πιο ελκυστική, θα κάνετε ένα μόνο κάλεσμα σε φίλους και συγγενείς, θα ξεμπερδέψετε μια και καλή με τη «χαρτούρα» και τα «logistics» που απαιτούν τα εκκλησιαστικά μυστήρια και μετά θα συνεχίσετε αμέριμνα την όμορφη καθημερινότητά σας. Είναι αλήθεια, όμως, όλα αυτά; Ίσως όχι. Γι’ αυτό και σας δίνουμε 3 λόγους για να μην το κάνετε!

Photo by Irina Murza on Unsplash

1. Με τι concept;

Αν κάνετε γαμοβάπτιση, θα πρέπει να προσαρμόσετε τα 2 μυστήρια σε κοινό concept, πράγμα αρκετά δύσκολο να γίνει, ειδικά αν θέλετε να συνδυάσετε έναν παραμυθένιο γάμο με μια πιο cute βάπτιση.

2. Ας μιλήσουμε για την ταλαιπωρία

Όχι μόνο τη δική σας που θα είναι διπλή -βγάλτε απ’ έξω το ότι θα είστε στη βάπτιση του παιδιού σας με νυφικό και κοστούμι- αλλά και των καλεσμένων σας που είναι πολύ πιθανόν να δυσανασχετήσουν με τη χρονική έκταση του διπλού μυστηρίου.

3. Ξεχωριστή βαρύτητα

Τόσο ο δικός σας γάμος όσο και η βάπτιση του παιδιού σας είναι δύο γεγονότα κομβικής σημασίας για την οικογενειακή σας ιστορία. Δεν είναι προτιμότερο να τους δώσετε τη βαρύτητα που τους αξίζει με δύο ξεχωριστές τελετές;

Σίγουρα, η δημοφιλία των γαμοβαπτίσεων ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες πρακτικές ανάγκες, αλλά δεν χάνετε κάτι στο να λάβετε υπόψη αυτούς τους 3 παράγοντες πριν καταλήξετε στην τελική σας απόφαση!

Must Read:

Γάμος και βάπτιση μαζί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γάμος και βάπτιση μαζί: Γιατί είπα «όχι».

Το savoir fair των καλεσμένων σε γάμο και βάπτιση μαζί

Most Popular:

Ζώδια: Όλα όσα θα συμβούν μέχρι τα Χριστούγεννα και στην αρχή του 2021

Βίντεο γάμου: 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.