Από τις τρεις περίπου δεκαετίες της ίδρυσής της, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η FSD Event Logistics έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις κοινωνικές και εταιρικές εκδηλώσεις, υποστηρίζοντας τους επαγγελματίες του χώρου. Η Ειρήνη Γκιάλα μάς συστήνει την έννοια των event logistics και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία ενός γάμου, ενώ αποκαλύπτει τον ρόλο που η εταιρεία αναλαμβάνει για πρώτη φορά στο φετινό Yes I Do Catwalk by Georg Jensen.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ALEXANDER SHUNEVICH/FREEPIK

Κυρία Γκιάλα, τι σημαίνει logistics και ειδικότερα event logistics; Ποια είναι τα δυνατά σημεία της εταιρείας σας, που την κάνουν να ξεχωρίζει στον χώρο;

Ο όρος logistics περικλείει πολλά πράγματα: τη λεπτομερή οργάνωση και υλοποίηση μιας σύνθετης επιχείρησης, την αποθήκευση, τη μεταφορά προϊόντων και όχι μόνο. Καθώς από πολύ νωρίς είχαμε συνεργάτες από το εξωτερικό που πραγματοποιούσαν events στην Ελλάδα, καταλάβαμε ότι το event management έχει απόλυτη ανάγκη το event logistics και πως αυτό που προσφέραμε στους πελάτες μας έπρεπε να πάρει μια άλλη διάσταση.

Τα δυνατά σημεία της FSD Event Logistics είναι η ποικιλομορφία των υπηρεσιών που παρέχει, τις οποίες φυσικά διευρύνουμε συνέχεια. Αποτελούμε έναν κρίκο μιας αλυσίδας όπου, με την πιστότητα και την ακρίβεια στους χρόνους στους οποίους πρέπει να εκτελέσουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί, οι πελάτες μας (event planners, εταιρείες catering, florists, εταιρείες ενοικίασης εξοπλισμού κ.λπ.) είναι απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Με ποιες υπηρεσίες συμμετέχετε στη διοργάνωση ενός γάμου συγκεκριμένα;

Πολλές φορές συμμετέχουμε σε inspections και γνωρίζουμε το ζευγάρι ως vendor από πριν, ειδικά σε γάμους με πολυήμερες εκδηλώσεις και εκτός Αττικής. Σε συνεργασία με τον wedding planner, προσφέρουμε τις υπηρεσίες που ανά περίπτωση χρειάζεται το ζευγάρι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INSTAGRAM @FSDHOSTINGAGENCY

Με τους καλοκαιρινούς γάμους να βρίσκονται προ των πυλών, ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός destination wedding και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείστε;

Η FSD Event Logistics δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα και φυσικά ακολουθεί τους πελάτες της όπου χρειαστεί, εντός και εκτός Ελλάδας. Ένας destination wedding είναι απαιτητικός και χρειάζεται πολύμηνη προετοιμασία. Σε συνεργασία λοιπόν με τους πελάτες μας, εστιάζουμε σε όλα τα σημεία που τον κάνουν επιτυχημένο, οργανώνοντας τις logistics λεπτομέρειες που αφορούν τους καλεσμένους και την εκδήλωση γενικότερα.

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας μια πρόκληση που ανέλαβε η FSD Event Logistics στη διοργάνωση γάμου, και, ενώ στην αρχή έμοιαζε δύσκολη, τελικά ανταποκριθήκατε με επιτυχία;

Έχουμε την τύχη να συμμετέχουμε στη διοργάνωση πολλών γάμων με ιδιαίτερες απαιτήσεις θα έλεγα, καθώς επίσης και να χαίρουμε της εμπιστοσύνης των πελατών μας που γνωρίζουν πως ό,τι κι αν συμβεί θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα και το όποιο πρόβλημα θα επιλυθεί. Θα μπορούσα να μοιραστώ πολλές προκλήσεις, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έπρεπε να συνεργαστούμε ταυτόχρονα με δύο event planners, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην αρχή φαινόταν δύσκολο αλλά ανταποκριθήκαμε με επιτυχία.

Μέσα από τη δουλειά σας έρχεστε σε επαφή με τους πιο λαμπερούς και κομψούς γάμους, αν θα έπρεπε να σχεδιάσετε τώρα τον δικό σας, πώς θα τον φανταζόσασταν;

Κανονικά θα έπρεπε να σκεφτώ την ανανέωση όρκων ύστερα από 25 χρόνια γάμου! Αλλά αν σχεδίαζα τον δικό μου γάμο τώρα, θα ανέθετα στους ειδικούς, όπως έκανα και τότε, να τον οργανώσουν στο αγαπημένο μου νησί, τη Χίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INSTAGRAM @FSDHOSTINGAGENCY

Ως γυναίκα με ηγετική θέση στα logistics, έχετε ποτέ αντιμετωπίσει προκλήσεις λόγω φύλου; Και, κυρίως, πώς μπορεί το γυναικείο «άγγιγμα» να απογειώσει τη διοργάνωση ενός γάμου;

Τα logistics είναι γυναικεία υπόθεση, όπως λέω πάντα χαριτολογώντας, απαιτούν σχεδιασμό και πολύπλευρη διαχείριση. Έχω όντως αντιμετωπίσει προκλήσεις λόγω του φύλου μου, αλλά και χάρη σε αυτό ξεπεράστηκαν. Κάθε «άγγιγμα», όπως το αναφέρετε, είναι μοναδικό, ιδιαίτερα στη διοργάνωση του γάμου, όπου η δική μας εταιρεία προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Ποιον ρόλο αναλαμβάνετε στο φετινό Yes I Do Catwalk by Georg Jensen; Μπορείτε να μας δώσετε ένα hint;

Τη Μυρτώ τη γνωρίζω πολλά χρόνια, διαβάζω το περιοδικό και είχα τη χαρά να παρευρεθώ στο περσινό Catwalk του Yes I Do. Φέτος αποφασίσαμε να αναλάβουμε ενεργό ρόλο και να υποστηρίξουμε τη βραδιά με υπηρεσίες hosting και γκαρνταρόμπας. Πραγματικά ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να απολαύσουμε μαζί όλα τα μαγικά που ετοιμάζονται.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα

RELATED POSTS

#Cancel_bridezilla …ή πώς να γίνεις η πιο cool νύφη ever!

Μήπως είσαι κι εσύ μια bridezilla;

Cheer app! 10 εφαρμογές που θα κάνουν την οργάνωση του γάμου σας… παιχνιδάκι

Πείτε «αντίο» στα βαρετά τετράδια σημειώσεων και πάρτε έμπνευση από τα πιο δημοφιλή wedding planning apps.

Celebrating 10 years Yes I Do | Γιορτάζουμε 10 χρόνια με ένα επετειακό ΑΙ τεύχος!

Το cover story του ανοιξιάτικου τεύχους του Yes I Do δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον ταλαντούχο Κώστα Σπαθή.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press