Η ομάδα του Studio Panoulis -υπεύθυνη για τη φωτογράφιση του Yes I Do Catwalk by ghd– έχει καλύψει φωτογραφικά και έχει κινηματογραφήσει γάμους και events που έγραψαν ιστορία.

Χρήστος Δημακέας, Δημήτρης Πανουλής, Γιώργος Μπρούσαλης| Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Κύριε Πανουλή, έχετε χτίσει ένα brand name που έχουμε όλοι συνδυάσει με τις φωτογραφίες στις κοσμικές στήλες των περιοδικών και με τους πιο hot γάμους. Αλλάζει η προσέγγισή σας από το ένα αντικείμενο στο άλλο;

Σίγουρα, η προσέγγιση είναι διαφορετική. Αν και, στο κοσμικό κομμάτι, υπάρχει χώρος για δημιουργικότητα, ο γάμος είναι κάτι πιο προσωπικό. Πάντα με συγκινούσε αυτή η ξεχωριστή μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού και πάντα ένιωθα πιο ελεύθερος να εκφραστώ δημιουργικά καταγράφοντας ένα τέτοιο γεγονός. Η αποτύπωση αυτής της ιστορίας μέσα από εικόνες είναι μια πρόκληση.

Το Studio Panoulis αποτελείται από μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων. Φωτογραφηθήκατε, μάλιστα, με δύο από τα παλαιότερα μέλη της, τον Χρήστο Δημακέα και τον Γιώργο Μπρούσαλη. Πώς γίνεται και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας είναι ίδιο αισθητικά, σαν να έχει τραβήξει τις φωτογραφίες ένας άνθρωπος;

Θεωρώ ότι η σύνθεση μιας ομάδας είναι πολύ σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα και η δική μας δεν αποτελείται μόνο από φωτογράφους, αλλά και από το δημιουργικό τμήμα, με έμπειρους photo editors και cinematographers. Καθένας σε αυτήν την ομάδα έχει τη δική του οπτική, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει καθημερινή τριβή μεταξύ μας∙ εργαζόμαστε και συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο. Ανταλλάσσουμε σκέψεις και απόψεις, διευρύνοντας ο καθένας μας την προσωπική του οπτική.

Οι φωτογραφίες σας αποτύπωσαν μια ολόκληρη εποχή για το εγχώριο star system, που πλέον χαρακτηρίζεται ως «χρυσή». Πώς καταφέρνετε να κάνετε τις μεγάλες προσωπικότητες να νιώθουν άνετα μπροστά στη φωτογραφική σας μηχανή;

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε πολύ σημαντικές προσωπικότητες και την τύχη να ταξιδέψουμε αρκετά, εντός και εκτός Ελλάδας. Πολύ ωραίες εμπειρίες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό κομμάτι στη δουλειά μας είναι η εμπιστοσύνη που, όπως σε κάθε σχέση, είναι το Α και το Ω. Χρειάζεται σεβασμός, ήθος και παιδεία. Το γεγονός ότι μπορεί εγώ να κρατάω μια φωτογραφική μηχανή δε σημαίνει ότι τη χρησιμοποιώ σαν όπλο με το οποίο πυροβολώ όποιον βρίσκεται μπροστά της. Πάντα σέβομαι όταν κάποιος δε θέλει να φωτογραφηθεί για τους δικούς του λόγους. Δε χρειάζομαι δεύτερη εξήγηση. Αυτήν τη διακριτικότητα, ο άλλος την εκτιμάει και σου την ανταποδίδει κάποια στιγμή. Έτσι οι celebrities μάς έβαλαν και συνεχίζουν να μας βάζουν στα σπίτια τους. Παρότι, να σημειωθεί, δεν απευθυνόμαστε μόνο σε διασημότητες, είμαστε -όπως είχε γράψει κάποτε ο καυστικός δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος, ο γνωστός Bar Bar– «όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων». Η αντιμετώπισή μας είναι πάντα η ίδια, είτε πρόκειται για τον πιο «μικρό» είτε για τον πιο «μεγάλο» γάμο, καθώς και η αξιολόγηση γίνεται πάντα στη βάση του ίδιου κριτηρίου – της εικόνας. Δίνουμε πά – ντα τον καλύτερό μας εαυτό. Κάθε γάμος είναι ξεχωριστός.

Τι είναι αυτό που αναζητάτε όταν απαθανατίζετε με τον φακό σας ένα event;

Από ένα πάρτι μέχρι και τον πιο ρομαντικό γάμο, αυτό που αναζητούμε είναι η αποτύπωση της στιγμής σε μια δυνατή εικόνα που θα μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο – μια αγκαλιά της κόρης με τον πατέρα, ένα βλέμμα της μητέρας προς τον γιο. Η δύναμη της εικόνας είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να σταματήσει ακόμα και έναν πόλεμο.

Έπειτα από τις εκατομμύρια λήψεις που έχετε αθροιστικά τραβήξει, ποιες συμβουλές θα δίνατε σε ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να παντρευτεί για να βγει όμορφο στις φωτογραφίες;

Η συμβουλή που δίνουμε πάντα στα ζευγάρια, από το πρώτο κιόλας ραντεβού μαζί τους, είναι να παραμείνουν ο εαυτός τους και να ζήσουν τον γάμο τους σαν ένα πάρτι στο οποίο έχουν καλέσει τους συγγενείς και τους καλύτερούς τους φίλους. Αυτό που αισθάνονται, να το εκφράζουν και να το κάνουν πράξη. Μόνο αν αφεθούν, αν εκφράσουν αβίαστα τα συναισθήματά τους, θα αποτυπωθούν οι στιγμιαίες, ανεπανάληπτες εικόνες του γάμου τους στον φακό. Σε έναν γάμο, άλλωστε, όλη η μαγεία βρίσκεται ακριβώς εκεί: στις στιγμές του που δε γίνεται να επαναληφθούν ποτέ.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

RELATED POSTS

Studio Panoulis: Η κορυφαία ομάδα πίσω από τα υπέροχα «κλικ» του Yes I Do Catwalk by System Professional

Teamwork makes the dream work. Αν κάποιος ενσαρκώνει αυτό το ρητό, τότε είναι σίγουρα η ομάδα του Studio Panoulis!

True Story by Studio Panoulis | Εβίτα & Γιώργος: Γάμος στο κέντρο του Αιγαίου

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες τους ζευγαριού που παντρεύτηκε στην Πάρο.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press