Από celebrity weddings μέχρι κοσμικές εκδηλώσεις που άφησαν εποχή, η ομάδα του Studio Panoulis κρατά τα ηνία στον χώρο της φωτογραφίας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Με οδηγό στο δημιουργικό αυτό ταξίδι τον καταξιωμένο Δημήτρη Πανουλή και διαβατήριο την πολυετή εμπειρία, το ταλέντο και τη μοναδική αισθητική, τα μέλη της ομάδας μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να αποτυπώνουν με σεβασμό και διακριτικότητα συναισθήματα που θα μείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο.

H ομάδα του Studio Panoulis απαθανάτισε με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο το τελευταίο Yes I Do Catwalk. Ποιο μυστικό κρύβεται τελικά μέσα στις φωτογραφικές μηχανές σας και καταφέρνετε να κάνετε κάθε event τόσο μοναδικό;

Το Yes I Do Catwalk είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός για τον χώρο της bridal μόδας από κάθε άποψη. Το μυστικό που κάνει κάθε event που αναλαμβάνουμε τόσο μοναδικό είναι η εμπειρία, η αγάπη και η συνεχής αναζήτηση που κάνουν τη ματιά του φωτογράφου να ξεχωρίζει την κάθε στιγμή και να την αιχμαλωτίζει για πάντα με τον φακό του.

Teamwork makes the dream work. Αν κάποιος ενσαρκώνει αυτό το ρητό, τότε σίγουρα είστε εσείς. Πώς μπορεί να λειτουργήσει τόσο δημιουργικά μια ομάδα;

Όσο καλός κι αν είσαι, αν δεν έχεις «άξιους συμπαίκτες, πρωτάθλημα δεν παίρνεις». Είμαστε μια ομάδα που μοιράζεται κοινά όνειρα και στόχους και, παρόλο που ο ρόλος του καθενός είναι διαφορετικός ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις ικανότητές του, καταφέρνουμε να συνδράμουμε όλοι στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Φαντάζομαι ότι όταν ολοκληρώνεται ένας γάμος ή ένα event, στον υπολογιστή σας φτάνουν δεκάδες εικόνες. Πώς επιλέγετε όμως τη «μία», τη «μοναδική»; Τι πρέπει να έχει αυτή η εικόνα;

Όντως, ύστερα από τη φωτογράφιση ενός γάμου υπάρχει πολύ υλικό που φτάνει στον υπολογιστή. Η φωτογραφία που «γεννάει» συναίσθημα είναι αυτή η «μία». Μια αγκαλιά, ένα δάκρυ, το χαμόγελο ή η γκριμάτσα ενός παιδιού είναι αυθόρμητες εικόνες που αγγίζουν την καρδιά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: G WEDD FOTOGRAFIA BY GEORGE BOUZAKIS

Στην εποχή που το στημένο δείχνει «πασέ» αλλά το Instagram από την άλλη έχει γεμίσει τη ζωή μας με φίλτρα, πού βρίσκεται η αλήθεια; Πόσο πρέπει να παρεμβαίνουμε στις φωτογραφίες μας;

Μια βασική ένδειξη ότι το έχει παρακάνει κανείς με το post-editing και τα φίλτρα είναι όταν η επεξεργασία «καπελώνει» την ίδια την εικόνα. Αν οι παρεμβάσεις φαίνονται ως πρώτο στοιχείο της φωτογραφίας, τότε έχουμε χάσει το στοίχημα. Καλό είναι να γίνονται εκεί που πραγματικά χρειάζεται, με μέτρο, για να μην αλλοιώνεται το αποτέλεσμα. Η δύναμη της εικόνας, όταν είναι ατόφια, λέει την αλήθεια και μας αγγίζει. Όταν οι κυρίες που φωτογραφίζω μου λένε με νόημα «Μετά ξέρεις…», εννοώντας την επεξεργασία της φωτογραφίας, η απάντησή μου είναι «Παρακαλώ, δώστε μου το χαμόγελό σας και κάθε ρυτίδα έχει την ιστορία της», οπότε γελάμε όλοι πολύ.

Ποιο είναι το στοίχημα που βάζετε με τον εαυτό σας πριν από κάθε σας δουλειά;

Στόχος όλων μας είναι η άρτια καλλιτεχνική αποτύπωση της πραγματικότητας και των συναισθημάτων που θα μείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο, είναι αυτό που λέμε «Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις».

Ποιο στοιχείο ενός ανθρώπου μπορεί πραγματικά να σας εμπνεύσει;

Άπειρα είναι τα στοιχεία που μπορούν να μας εμπνεύσουν. Ένα νεανικό πρόσωπο, μια γιαγιά με το εγγονάκι της, η ματιά ενός ερωτευμένου ζευγαριού, τα δάχτυλα ενός πιανίστα. Αρκεί να εστιάσεις και να αναδείξεις τα μοναδικά στοιχεία του καθενός που θα κάνουν ξεχωριστή την εικόνα.

Πώς θα περιγράφατε την αισθητική σας με 3 λέξεις;

Creative, classic, natural.

Ποια είναι η αγαπημένη σας wedding λήψη ever;

H καλύτερη εικόνα είναι αυτή που στιγματίζει και συνοδεύει τον καθένα για μια ολόκληρη ζωή. Μία μοναδική στιγμή αποτυπώνεται σε μία εικόνα και παραμένει ζωντανή.

Είναι στ’ αλήθεια πρόκληση ένα μεγάλο bridal show όπως το Yes I Do Catwalk; Κι αν ναι, πόσο άγχος έχει ενδεχομένως ένας φωτογράφος όταν πρέπει να αποτυπώσει μια στιγμή πριν χαθεί στον χρόνο;

Ένα fashion show είναι πράγματι μια μεγάλη πρόκληση για έναν φωτογράφο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το Yes I Do Catwalk. Δεν σας κρύβω ότι, παρά την εμπειρία μας, υπάρχει πάντα δημιουργικό άγχος, γεγονός που δείχνει ότι σεβόμαστε την κάθε φωτογράφιση. Αυτό άλλωστε είναι και το διαβατήριό μας για να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας ταξίδι.

Σε τι λέτε πάντα «yes, I do»;

Με χαρά αποδέχομαι την επιλογή του κάθε ζευγαριού να ζήσω και να καταγράψω μαζί του τις μοναδικές, «yes, I do» στιγμές του.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Yes I Do Catwalk by System Professional – Ένα show αφιερωμένο στα παιδιά ευχής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Φέτος, μια celebrity έκπληξη θα περπατήσει στην πασαρέλα με την 8χρονη Κωνσταντίνα και τη 18χρονη Νεφέλη!

To System Professional είναι ο μεγάλος χορηγός του Yes I Do Catwalk by System Professional

Το brand που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία προσωποποιημένης περιποίησης για τα μαλλιά θα είναι εκεί!