Οι τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου σας έχουν διευθετηθεί, όλα φαίνεται να λειτουργούν ρολόι και έρχεται επιτέλους η στιγμή που θα αφοσιωθείτε για τα καλά στη φροντίδα του εαυτού σας. Θα είστε η πρωταγωνίστρια, άλλωστε, οπότε επιβάλλεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη νυφική εμφάνισή σας, ξεκινώντας φυσικά… από τα μάτια!

Τα μάτια, βλέπετε, είναι ο καθρέπτης της ψυχής σας, αλλά και το πιο ευαίσθητο και λεπτό σημείο του προσώπου, στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Και για αυτό ακριβώς πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα, ώστε στην πιο ωραία ημέρα της ζωής σας να έχετε βλέμμα λαμπερό, εκθαμβωτικό και απόλυτα ξεκούραστο. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο αν αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου και εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού Χρήστου Μεγαπάνου, MD, επιλέγοντας τη βραβευμένη με Silver Award (Medical Beauty Awards 2023) τεχνική της βλεφαροπλαστικής.

Photo: G Wedd Fotografia by George Bouzakis

 

A fresh pair of eyes

Η νεανικότητα και η φρεσκάδα πηγάζουν από τα μάτια μας. Τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο πρόσωπό μας και το μέσο για να επικοινωνήσουμε όλα μας τα συναισθήματα, χωρίς να χρειαστεί να εκφραστούμε με λόγια. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η περίοδος των γαμήλιων προετοιμασιών είναι πολύ απαιτητική, πράγμα που αποτυπώνεται στα μάτια και στο βλέμμα, η βλεφαροπλαστική είναι το «δώρο» που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας λίγες ημέρες πριν ενωθείτε για πάντα με το άλλο σας μισό.

Μιλάμε για μία πολύ απλή επεμβατική διαδικασία, πάντα υπό την προϋπόθεση πως διενεργείται από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, με υψηλότατα επίπεδα ασφαλείας, ταχύτατη αποθεραπεία, αόρατες τομές και με εγγυημένα αποτελέσματα, που δεν περιορίζονται απλώς στην περιοχή των ματιών, αφού μετά την επέμβαση η ανανέωση είναι φανερή σε ολόκληρο το πρόσωπο. Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό, που όλοι θα σας ρωτούν πού οφείλεται η νεοαποκτηθείσα φρεσκάδα και νεανική εικόνα. Γι’ αυτό και μετά τη βλεφαροπλαστική -να είστε βέβαιη- το νυφικό μακιγιάζ σας θα είναι πραγματικά τέλειο, χωρίς κανένα ψεγάδι. Και φυσικά… οι κοντινές γαμήλιες λήψεις θα είναι ασυναγώνιστες!

Freepik.com/sevinpetro

A magic glance!

Ας δούμε, όμως, τι σημαίνει στην πράξη «βλεφαροπλαστική» για να μην έχετε καμία απολύτως απορία! Πρόκειται για μια επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ένα ή και στα δύο μάτια ταυτόχρονα -ανάλογα με το πού εντοπίζεται το πρόβλημα- με σκοπό να «ξεκουράσει» την κουρασμένη όψη τους, ανανεώνοντας παράλληλα όλο το πρόσωπο. Συνήθως, βέβαια, προτιμάται η παρέμβαση και στα δύο μάτια για να υπάρχει πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίζεται στη βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου, κάτω βλεφάρου ή στον συνδυασμό και των δύο. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου πραγματοποιείται με τομή μέσα στη φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου, από όπου και απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και λίπους, ώστε να μην παρατηρείται κουρασμένη όψη των ματιών, αλλά ούτε και πρόωρη γήρανση.

Freepik.com

Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου πραγματοποιείται με τομή εσωτερικά του βλεφάρου, από όπου και αφαιρείται ή ανακατανέμεται το περιττό λίπος, που ευθύνεται για τις «σακούλες» και το οίδημα στην περιοχή. Σε περίπτωση που συνυπάρχει και περίσσεια δέρματος προς αφαίρεση από το κάτω βλέφαρο, τότε αυτή απομακρύνεται μέσα από μία αδιόρατη τομή ακριβώς στο όριο των βλεφαρίδων.

Ανάρρωση… σε χρόνο dt!

Και… μην αγχώνεστε καθόλου για τον χρόνο ανάρρωσης! Η επιστροφή στις προετοιμασίες του γάμου και γενικότερα στις καθημερινές δραστηριότητές σας είναι πολύ άμεση. Το μόνο που θα χρειαστείτε -για να περιορίσετε τις πιθανότητες σχηματισμού οιδήματος κι εκχυμώσεων- είναι να χρησιμοποιείτε παγωμένα επιθέματα μετεγχειρητικά, τις πρώτες ημέρες. Ανάλογα με το είδος της εργασίας σας, η επιστροφή μπορεί να γίνει σε 2-3 μέρες, ενώ θα μπορέσετε και πάλι να φορέσετε φακούς επαφής μετά από διάστημα περίπου 2 εβδομάδων.

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα; Είναι άμεσα ορατό μετά από περίπου 1 μήνα από την επέμβαση και φαίνεται απόλυτα φυσικό! Οπότε… shine brides like a diamond!

Yes I Do Info:

  • Διάρκεια επέμβασης: 1 ώρα
  • Χρόνος αποκατάστασης: 6 ημέρες
  • Αναισθησία: Τοπική
  • Επίπεδο πόνου: Χαμηλό

RELATED POSTS

Χρήστος Μεγαπάνος, MD | Συνέντευξη με τον πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύονται τυφλά οι brides-to-be

Ένας από τους πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με πλήθος βραβεύσεων στο ενεργητικό του.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press