Υπάρχουν 1.000.000 τρόποι να κάνεις πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου αλλά μόνο ένας είναι ο λόγος που ένα ρομαντικό δείπνο παραμένει διαχρονικό ύστερα από τόσα χρόνια. Ένα γεύμα υπό το φως των κεριών, σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο ή σε κάποιο που σημαίνει πολλά για εσάς, αποτελεί έναν οικείο τρόπο να κάνετε την πολυπόθητη ερώτηση στην καλή σας χωρίς το σκηνικό να είναι υπερβολικό αλλά να παραμένει ξεχωριστό!

Φωτογραφία από Tara Winstead (Pexels)

Όμως εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Πρέπει η πρόταση γάμου να γίνεται πριν ή μετά το φαγητό; Ο καθορισμός του χρόνου της πρότασης είναι πολύ σημαντικός. Πραγματικά δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση – υπάρχουν απλώς πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και αυτό που θα επιλέξετε να κάνετε τελικά εξαρτάται από το πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσει η σύντροφός σας και πώς θέλετε να εξελιχθεί η υπόλοιπη βραδιά. Λάβετε υπόψη αυτά τα «υπέρ» και τα «κατά» πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Φωτογραφία από Seth Reese (Unsplash)

Πρόταση γάμου πριν από το φαγητό

Θέλετε να φτάσετε στη μεγάλη στιγμή το συντομότερο δυνατό; Το να κάνετε την πρόταση γάμου λίγο μετά την άφιξή σας στο εστιατόριο είναι ο σωστός τρόπος, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Υπέρ: Δεν θα χρειαστεί να παρατείνετε όλο το άγχος που σας έχει κυριεύσει. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα! Αμέσως μόλις παραγγείλετε είναι η τέλεια στιγμή να κάνετε τη μεγάλη ερώτηση και να χαλαρώσετε για το υπόλοιπο της βραδιάς. Όμως, ίσως δεν έχετε σκεφτεί ότι παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο…

Κατά: Αν η σύντροφός σας αρνηθεί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν κάπως αμήχανα. Θα πρέπει και οι δύο να φύγετε αμέσως από το εστιατόριο πριν καν παραγγείλετε ή ενώ περιμένετε το φαγητό σας να φτάσει.

Υπέρ: Θα έχετε την ευκαιρία να προσκαλέσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορείτε να ζητήσετε από μερικούς στενούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας να συμμετέχουν στην έκπληξη που θα κάνετε στη σύντροφό σας. Για πολλά ζευγάρια αυτός μπορεί να είναι ένας ωραίος τρόπος να περάσουν τις πρώτες στιγμές τους ως αρραβωνιασμένοι.

Φωτογραφία από freepic.diller (Freepik)

Πρόταση γάμου μετά το φαγητό

Είτε θέλετε να κάνετε την πρόταση γάμου στο τέλος της βραδιάς είτε πριν από το επιδόρπιο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτός μπορεί να είναι – ή μπορεί και όχι – ο σωστός τρόπος.

Υπέρ: Μπορείτε να γιορτάσετε λίγο πιο ιδιωτικά. Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πρότασης γάμου στο τέλος ενός δείπνου είναι ότι μπορείτε να γιορτάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να πάτε κάπου που θα είστε μόνο οι δυο σας ή να οργανώσετε ένα μικρό πάρτι για φίλους και συγγενείς. Σίγουρα θα έχετε περισσότερες επιλογές πέρα από το φαγητό.

Κατά: Το τέλος του γεύματος μπορεί να είναι λίγο απότομο. Μια πρόταση γάμου μετά το φαγητό μπορεί να σημαίνει ότι παραλείπετε το επιδόρπιο ή απλώς προσπαθείτε να βγείτε έξω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να κάνει το τέλος της βραδιάς κάπως απότομο.

Υπέρ: Αν η σύντροφός σας αρνηθεί, μπορείτε να φύγετε και οι δύο αμέσως. Μια πρόταση γάμου στο τέλος του γεύματος σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φωνάξετε τον σερβιτόρο, να πληρώσετε τον λογαριασμό και να φύγετε. Είναι μια γρήγορη έξοδος, η οποία θα είναι ακριβώς αυτό που θέλετε και οι δύο.

RELATED POSTS

Star System – Τα πιο ακριβά δαχτυλίδια αρραβώνων όλων των εποχών

Από την Grace Kelly μέχρι την Kim Kardashian, αυτές οι επώνυμες γυναίκες δέχτηκαν πρόταση γάμου με το πιο πολυτελές μονόπετρο.

Είναι καλή ιδέα να αγοράσεις δαχτυλίδι γάμου-NFT από το OpenSea;

Εσείς θα λέγατε ''Yes I Do'' με ένα digital δαχτυλίδι; Ιδού η απορία!

“Έχασα το δαχτυλίδι αρραβώνων” Και τώρα;;;

10 tips που θα σε βοηθήσουν (να ηρεμήσεις ή να το βρεις) μέσα στον πανικό σου.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press