Αν πληκτρολογούσες κι εσύ, τώρα, μαζί με μένα, τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, τον όρο «wedding ring» στο search του OpenSea (το πιο δημοφιλές marketplace για NFTs), τα αποτελέσματα που θα έπαιρνες θα ήταν 2.779. Σε αυτά, περιλαμβάνονται digital βέρες που η τιμή τους φτάνει τα 3,22 Ether – το Ether είναι το 2ο πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα, μετά από το Bitcoin.

Η τιμή τους δεν είναι καθόλου «ευκαιρίας». Αντιστοιχεί σε 3.691,569 Ευρώ, με την ισχύουσα ισοτιμία Ether-Ευρώ (1 Ether ισούται με 1.146,45 Ευρώ). Η συγκεκριμένη ισοτιμία, βέβαια, να αναφερθεί και αυτό, αλλάζει συνεχώς, μιας και τα κρυπτονομίσματα φημίζονται για τις αυξομειώσεις της αξίας τους, κάτι που κάνει το οικοσύστημά τους εξαιρετικά επισφαλές για επενδύσεις.

NFT δαχτυλίδια γάμου

Ένα NFT δαχτυλίδι γάμου δεν είναι ούτε η digital ζωγραφιά μιας βέρας διακοσμημένης με μπριγιάν, ούτε κάποιο «ζευγοποιημένο» με αυτή τη ζωγραφιά «πραγματικό» δαχτυλίδι, αλλά το μοναδικό ψηφιακό πιστοποιητικό του, που έχει καταχωρηθεί σε ένα blockchain, δηλαδή σε ένα φερέγγυο online λογιστικό βιβλίο.

Ενώ ο οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να δει το NFT που εσύ έχεις αποκτήσει ή να το κατεβάσει ως αρχείο στον υπολογιστή του, εκείνο ανήκει μόνο σε σένα επειδή έχεις καταγραφεί ως η μοναδική του ιδιοκτήτρια στο συγκεκριμένο blockchain.

NFT

Jewelry Wedding Ring #28. Μπορείς να συμμετάσχεις στη δημοπρασία του στο OpenSea με ένα κλικ εδώ.

Το NFT ενός δαχτυλιδιού γάμου, επίσης, μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα digital δαχτυλίδι που μπορείς να το φορέσεις στον παράμεσο του άβατάρ σου για να φλεξάρεις στο Metaverse ή να είναι «ζευγοποιημένο» με ένα «αληθινό», το οποίο σου στέλνεται στο σπίτι, μετά από την απόκτηση της digital μορφής του.

Τέλος, για να αποκτήσεις ένα NFT δαχτυλίδι γάμου θα πρέπει να έχεις ήδη εξοικειωθεί με τα κρυπτονομίσματα, δηλαδή να διαθέτεις ένα κρυπτοπορτοφόλι με Ether, Bitcoin ή όποιο άλλο κρυπτονόμισμα γίνεται δεκτό στο marketplace που δημοπρατείται το δαχτυλίδι. Το πλέον διάσημο από αυτά, όπως είδαμε, είναι το OpenSea.

NFT

Wedding Ring #3. Μπορείς να συμμετάσχεις στη δημοπρασία του στο OpenSea με ένα κλικ εδώ.

Η cyberpunk σαγήνη των NFTs

Η αλήθεια είναι ότι η γοητεία μιας Tiffany ή Cartier βέρας συνεχίζει να είναι εξίσου relevant με όσο ήταν πριν μπουν στο λεξιλόγιό μας όροι όπως τα NFTs, τα κρυπτονομίσματα και το Metaverse.

Παρ’ όλα αυτά, μια cyberpunk σαγήνη την έχει το να ξέρεις ότι η βέρα σου βρίσκεται καταγεγραμμένη κάπου ως μοναδική (τα NFTs δεν κυκλοφορούν σε πολλαπλά αντίτυπα), σε ένα συμβόλαιο ευρισκόμενο στο αχανές Metaverse.

Yes I Do Fact: Ενώ τα κυβερνορομάντζα δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος, στην πράξη, αν κάνεις θρησκευτικό γάμο που το τελετουργικό του προαπαιτεί την ανταλλαγή βερών, τα NFT δαχτυλίδια δεν γίνονται δεκτά.

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από το marketplace του OpenSea.

-Κλειώ Ευθυμίου

 

RELATED POSTS

Star System – Τα πιο ακριβά δαχτυλίδια αρραβώνων όλων των εποχών

Από την Grace Kelly μέχρι την Kim Kardashian, αυτές οι επώνυμες γυναίκες δέχτηκαν πρόταση γάμου με το πιο πολυτελές μονόπετρο.

My precious: 10 out-of-the-ordinary δαχτυλίδια αρραβώνων που λατρέψαμε!

Το Yes I Do έχει τον απόλυτο οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε την τέλεια επιλογή!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press