Φανταστείτε έναν destination γάμο στο διάστημα με 1.000 καλεσμένους, έναν wedding planner σε ρόλο σκηνοθέτη την αγαπημένη σας γιαγιά-που δεν βρίσκεται πια στη ζωή-στο πλευρό σας. Οι γάμοι στο μετασύμπαν είναι το νέο wedding trend, ήρθε όμως για να μείνει;

Φωτογραφία: FREEPIK

Τι είναι το μετασύμπαν;

Πρόκειται για ένα δίκτυο τρισδιάστατων εικονικών κόσμων που επικεντρώνεται στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες μέσα από τις οποίες οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν τον ψηφιακό χώρο, ενώ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg Intelligence, το μετασύμπαν θα αξίζει περισσότερο από 800 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα λοιπόν, οι γάμοι στο μετασύμπαν φαίνεται να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος.

Τι είναι οι metaverse weddings;

Οι γάμοι στο μετασύμπαν παρέχουν τη δυνατότητα στα ζευγάρια να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης χωρίς την έγκριση κρατικής, θρησκευτικής ή άλλης αρχής. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να οργανώσουν έναν low-budget γάμο όπως ακριβώς τον έχουν ονειρευτεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να σχεδιάσουν τον χώρο της τελετής και να επιμεληθούν τη γαμήλια διακόσμηση μέσα από μια τεράστια γκάμα επιλογών. Όσο για τις brides-to-be που ανήκουν στις fashion addicts, πρέπει να γνωρίζουν ότι τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εβδομάδα Μόδας στο μετασύμπαν, με τον διάσημο Λιβανέζο σχεδιαστή Elie Saab να παρουσιάζει εντυπωσιακές δημιουργίες από τις τελευταίες συλλογές του.

Είναι νόμιμοι;

Προς το παρόν, οι γάμοι στο μετασύμπαν δεν είναι νομικά δεσμευτικοί. Οι νεόνυμφοι λαμβάνουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γάμου το οποίο όμως δεν αποτελεί νόμιμο έγγραφο.

Φωτογραφία: FREEPIK

Πόσο κοστίζουν;

Ένας metaverse wedding μπορεί να κοστίσει από 500 έως και 50.000 δολάρια. Οι ψηφιακοί γάμοι διαρκούν περίπου μία ώρα και το κόστος του σχεδιασμού τους εξαρτάται από τον χώρο, τη διακόσμηση, το θέμα, τον αριθμό των καλεσμένων και τα αντίστοιχα avatars που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Ο πρώτος metaverse γάμος

Η Traci και ο Dave Gagnon γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο πριν από σχεδόν επτά χρόνια, ερωτεύτηκαν στην πραγματική ζωή και παντρεύτηκαν στο μετασύμπαν τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ζευγάρι έκανε έναν πραγματικό γάμο στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώπιον 100 ατόμων, ενώ την ίδια ώρα τα avatars τους ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας σε μια εικονική τελετή. Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα ήταν ότι οι διαδικτυακοί καλεσμένοι ήταν σε θέση να δημιουργήσουν τα δικά τους avatars και να έχουν τον απόλυτο έλεγχό τους. Κανείς δεν θα ξεχάσει το avatar ενός πολύ καλού φίλου του γαμπρού που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στον γάμο, το οποίο πήρε τον λόγο και έκανε πρόποση για το νεόνυμφο ζευγάρι!

Η πρώτη metaverse γαμήλια δεξίωση

Ο γάμος του Dinesh Sivakumar Padmavathi και της Janaganandhini Ramaswamy από την Ινδία έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο ανάμεσα σε στενούς φίλους και συγγενείς, αλλά έπειτα το ζευγάρι παρέθεσε εικονική γαμήλια δεξίωση με 2.000 καλεσμένους που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ευτυχές γεγονός αλληλοεπιδρώντας με τα avatars της νύφης και του γαμπρού. Και ενώ η δεξίωση ήταν εικονική, τα κεράσματα ήταν αληθινά, με φαγητό και ποτό να παραδίδονται στα σπίτια τους! Ως θαυμαστές του Harry Potter μάλιστα, οι νεόνυμφοι επέλεξαν ένα πάρτι με θέμα το Hogwarts, το οποίο κόστισε 2.016 δολάρια, ενώ στα highlighs της βραδιάς ανήκει το avatar του πατέρα της νύφης που έχει φύγει από τη ζωή.

Yes I Do Note:

Όσο κι αν ο κόσμος εξελίσσεται και η επιστήμη προχωρά, οι metaverse weddings δύσκολα θα αντικαταστήσουν τη χαρά του να γιορτάζεις παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τη ζεστασιά της αγκαλιάς που τόσο μας έλειψε τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία θα είναι πάντα ένα νόμισμα με δύο όψεις και είναι στο χέρι κάθε ζευγαριού να αποφασίσει σε ποιο βαθμό θα την ενσωματώσει στον γάμο του. Συμφωνείτε;

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι κάνουμε τα κουφέτα από τον δίσκο μόλις τελειώσει ο γάμος;

Μήπως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως σας διαφεύγουν;

Thank us later: Τι πρέπει να προσέξεις αν ο γάμος σου και η δεξίωση γίνονται σε διαφορετικά locations

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν επιθυμείτε ένα all-inclusive venue, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε.

Εxtreme sports weds-to-be ενωθείτε: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης στον μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press