Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Ενώ η τελετή και η δεξίωση ενός γάμου στην ίδια τοποθεσία αποτελεί τεράστια ευκολία για τους καλεσμένους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να σας εμπνεύσουν να επιλέξετε δύο διαφορετικά locations. Μπορεί να θέλετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας στη γειτονιά σας ή ίσως πάντα ονειρευόσασταν μια τελετή δίπλα στη θάλασσα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν επιθυμείτε να επιλέξετε ένα all-inclusive venue για την ημέρα του γάμου σας, αν πρέπει να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να μετακινηθούν από το ένα μέρος στο άλλο, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε αυτές τις τρεις βασικές λεπτομέρειες.

Φωτογραφία από freepic.diller (Freepik)

1. Υπολογίστε τον χρόνο της μετακίνησης

Αν ο γάμος και η δεξίωση γίνουν σε διαφορετική τοποθεσία, πρέπει να υπολογίσετε τον χρόνο που θα χρειαστούν οι καλεσμένοι σας για να μεταβούν από το ένα σημείο στο άλλο και ίσως χρειαστεί να παρατείνετε τη διάρκεια του welcome drink για εκείνους που θα καθυστερήσουν να φτάσουν. Σκεφτείτε πόση ώρα θα τους πάρει να οδηγήσουν, να φτάσουν και να σταθμεύσουν στον χώρο της δεξίωσης. Ωστόσο, μην αφήσετε υπερβολικά πολύ χρόνο ανάμεσα στην τελετή και τη δεξίωση γιατί θα βαρεθούν να περιφέρονται μόνοι τους και θα χάσουν τον ενθουσιασμό ολόκληρης της ημέρας.

2. Δώστε σαφείς οδηγίες

Μέχρι να ετοιμαστούν και να φτάσουν στην τελετή, οι καλεσμένοι σας μπορεί να έχουν ξεχάσει ότι πρέπει να διανύσουν κι άλλη απόσταση μέχρι να φτάσουν στον χώρο της δεξίωσης. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το προσκλητήριο πρέπει να τους παρέχετε χάρτες, σαφείς οδηγίες και χρονοδιαγράμματα που αφορούν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Φωτογραφία από Jonathan Borba (Pexels)

3. Προνοήστε για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο

Ορισμένοι καλεσμένοι μπορεί να επιλέξουν να μην οδηγήσουν μέχρι τον χώρο της δεξίωσης ή να μη διαθέτουν καν μεταφορικό μέσο. Αν το επιτρέπει το budget σας, μπορείτε να νοικιάσετε mini buses ώστε να διευκολύνετε τη μετακίνηση τους και να περιορίσετε το άγχος τους. Επιπλέον, φροντίστε να αναθέσετε τον ρόλο του συντονιστή σε κάποιον από τους στενούς συγγενείς ή φίλους σας, ο οποίος θα βοηθήσει ώστε όλοι οι καλεσμένοι να φτάσουν στον χώρο της δεξίωσης στην ώρα τους,

Φωτογραφία από Álvaro CvG (Unsplash)

YES I DO TIP: Ασφαλώς είναι σημαντικό να δείχνετε ενδιαφέρον για τους καλεσμένους σας. Είναι τα άτομα που έχετε επιλέξει να βρίσκονται κοντά σας αυτή την τόσο σημαντική στιγμή στη ζωή σας. Ωστόσο, πάρτε αποφάσεις που θα τους διευκολύνουν όλους και μη μπείτε στη διαδικασία να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαθείτε σε έναν κυκεώνα συνεννοήσεων – συνήθως χωρίς αποτέλεσμα.

 

 

RELATED POSTS

Ηλεία: Ο γάμος που ”ρίζωσε” με 170 κιλά ρύζι

Ο γάμος στην Παλαιά Μανωλάδα που έγινε viral!

Εxtreme sports weds-to-be ενωθείτε: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης στον μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου.

Simon Porte Jacquemus: Ο ρομαντικός γάμος στη Νότια Γαλλία και το dress code των καλεσμένων

Το μέρος που του έχει χαρίσει έμπνευση σχεδόν σε όλες τις συλλογές του επέλεξε για να παντρευτεί τον αγαπημένο του Marco Maestri!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press