Παιώνιες, τριαντάφυλλα, ντάλιες και άλλα επτά μπουμπούκια και άνθη που αγαπάμε να βλέπουμε συχνότερα από οποιαδήποτε άλλα στις νυφικές ανθοδέσμες, σε ένα γεμάτο αρώματα, χρώματα, σχήματα και υφές top ten, αλλιώτικο από τ’ άλλα.

Photo by teksomolika on Freepik

1. Παιώνιες

Τα «φουσκωτά», γεμάτα όγκο άνθη τους με τα κυματιστά πέταλα είναι διαθέσιμα από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, σε μια ποικιλία χρωμάτων, από σπασμένο λευκό, κρεμ και απαλό κίτρινο μέχρι έναν σωρό αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου.

Photo by Solstice Hannan on Unsplash

2. Τριαντάφυλλα

Όχι οποιαδήποτε τριαντάφυλλα, αλλά τα «τριαντάφυλλα κήπου» ή «garden roses» που ευδοκιμούν από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Έχουν πιο πλούσια πέταλα και «αληθινή» μυρωδιά από τα συνηθισμένα, γι’ αυτό και συνεισφέρουν σε μια απόλυτα ρομαντική εικόνα αλλά και αίσθηση την ημέρα του γάμου σας.

Προτιμήστε τα στις φυσικές αποχρώσεις του απαλού ροδακινί, του αχνού κίτρινου και του κρεμ-καφέ.

Photo by Jeffrey Eisen on Unsplash

3. Ανεμώνες

Με τα ανοιχτόχρωμα, συνήθως λευκά πέταλα και το σκούρο κέντρο τους, είναι από τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν από τις αρχές του χειμώνα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

4. Νεραγκούλες

Με ντελικάτα, λεπτά αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικά πέταλα, μοιάζουν με παιώνιες και είναι διαθέσιμες σχεδόν σε κάθε χρώμα που μπορείτε να φανταστείτε. Ανθοφορούν από τα τέλη του χειμώνα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Photo by Alesia Kazantceva on Unsplash

5. Ντάλιες

Τα άνθη τους, χάρη στο εντυπωσιακό τους μέγεθος, προστίθενται για να ξεχωρίσουν στη σύνθεση κάθε νυφικής ανθοδέσμης. Από την ευρεία γκάμα των ποικιλιών τους, που είναι διαθέσιμες από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο, πιο αγαπημένη είναι η café au lait που περιγράφει και το γλυκό χρώμα τους.

Photo by Tina Witherspoon on Unsplash

6. Μοσχομπίζελα

Ευωδιαστά και με ανάγλυφα πέταλα, είναι διαθέσιμα σε ρομαντικές αποχρώσεις του λευκού, του ροζ, του μοβ, του βαθυκόκκινου και του μπλε, από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Photo by Rob Pumphrey on Unsplash

7. Ορτανσίες

Ογκώδεις και συννεφένιες, οι ορτανσίες, που είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αν και φτάνουν στο peak τους την άνοιξη και το καλοκαίρι, προτιμώνται από τις νύφες στις λευκές και τις μπλε αποχρώσεις τους.

Photo by Maria Lazurenko on Unsplash

8. Πασχαλιές

Συνδεδεμένες με τις ευωδιές της άνοιξης, εποχή κατά την οποία ανθοφορούν, τις συναντάμε σε αποχρώσεις του μοβ, αλλά και σε καθαρό λευκό χρώμα.

Photo by Christina Rumpf on Unsplash

9. Ελλέβοροι

Τα γεμάτα χάρη, ενίοτε «σκυθρωπά» άνθη του ελλέβορου, είναι διαθέσιμα σε ρομαντικές και γεμάτες νερά αποχρώσεις του ιβουάρ, του ροζ, του πράσινου, του μοβ, ακόμα και του μαύρου, από τα μέσα του χειμώνα μέχρι τις αρχές της άνοιξης.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

10. Κρινάκια του αγρού (ή μιγκέ, από τη γαλλική ονομασία τους)

Με τα μικροσκοπικά, καμπανόσχημα ανθάκια, τα πλούσια πράσινα φύλλα και τη γεμάτη ρετρό αναμνήσεις ευωδιά τους, είναι από τα πιο αγαπημένα λουλούδια της άνοιξης, ενώ βρήκαν κάποτε τη θέση τους σε μερικές iconic νυφικές ανθοδέσμες, όπως αυτές της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της Kate Middleton και της Grace Kelly.

Photo by Zoritsa Valova on Unsplash

Yes I Do Tip: Πριν καταλήξετε στο ποια είναι η 100% τέλεια για εσάς νυφική ανθοδέσμη, διαλέξτε το αγαπημένο σας λουλούδι -ή και περισσότερα- και συζητήστε με τον ανθοδέτη σας πώς τη φαντάζεστε, έτσι ώστε εκείνος να σας ετοιμάσει εναλλακτικές συνθέσεις και από αυτές να διαλέξετε την πιο όμορφη.

RELATED POSTS