You are here

Οι καλύτεροι καλεσμένοι του γάμου σου! #welovenutella

Η Μυρτώ Κάζη και η Ειρήνη Θεοδώση, οι δύο dog lovers του Yes I Do δεν διαπραγματεύονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας χωρίς τον καλύτερό τους φίλο. Έτσι έκαναν μια μεγάλη έρευνα επί του θέματος και αποφάσισαν πως δίπλα τους, εκτός από παρανυφάκια, θα έχουν την καλύτερη ενέργεια του κόσμου!

Yes I do free press Nutella 11

Photos by Arte Cinematica

Modell: Nutella

Styling by Anna L.

Πώς να πάρω μαζί μου στην εκκλησία τον σκύλο μου;

  • Προμηθεύσου με μια λευκή κορδέλα, ένα παπιγιόν ή ακόμα καλύτερα φτιάξε ένα DIY στεφάνι με λουλούδια (κατά προτίμηση ψεύτικα για να μην ερεθίζουν την όσφρησή τους και θέλουν να τα φάνε - εδώ η Nutella φοράει ψεύτικα λουλούδια, απομίμηση βοκαμβίλιας, καθώς ετοιμάζεται για γάμο στις Σπέτσες, όπου οι βοκαμβίλιες είναι στα φόρτε τους!). Προτίμησε ελαφριά props που θα μπουν γύρω από το κολάρο και σχεδόν δεν θα τα αντιληφθεί.
  • Πλήρωσε έναν εκπαιδευτή σκύλων για λίγες ώρες, ώστε να υπάρχει κάποιος που θα ελέγχει έστω και από ασφαλή απόσταση τη συμπεριφορά του. Θα έχει πολύ κόσμο γύρω του και όσο ήρεμος κι αν είναι στο σπίτι, εκεί μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Ακόμα και το να πηδάει από τη χαρά του σε όσους γνωρίζει και να λερώνει φορέματα και κουστούμια, είναι κάτι που δεν το θες.

Yes I do free press Nutella 7

  • Ταΐστε τον τουλάχιστον 5 ώρες πριν το γάμο, ώστε και να μην πεινάει αλλά και να μην είναι σε λήθαργο εξαιτίας του φαγητού.
  • Αμέσως μετά τον γάμο, θυμηθείτε να του βάλετε νεράκι γιατί και αυτός όπως και εσείς θα έχει διψάσει αρκετά.
  • Το πιο πιθανό είναι πως όταν αρχίσει ο χορός, το σκυλάκι σας θα είναι ήδη πτώμα και θα αναζητά μια γωνίτσα για να κοιμηθεί. Φροντίστε ώστε ο εκπαιδευτής να πάρει το ζωάκι σας και να το επιστρέψει σπίτι πριν φουντώσει το γλέντι.

Ο καλύτερός σας φίλος, σίγουρα θα έχει περάσει μια από τις ωραιότερες μέρες της ζωής του. Πολύ απλά γιατί θα έχει δει εσάς ευτυχισμένους και αυτό είναι κάτι που το διαισθάνεται από το πρώτο λεπτό.

Yes I do free press Nutella 5

Και τώρα πάμε στα πιο διαδικαστικά:

Θέλετε να έχετε το αγαπημένο σας τετράποδο παρών στο γάμο σας; Και ποιος δεν θέλει; Όλοι έχουμε ονειρευτεί να έχουμε τον αγαπημένο μας σκύλο για παρανυφάκι. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν το πάρετε απόφαση.

Ο χαρακτήρας του σκύλου

Αν το σκυλί σας είναι εν γένει επιθετικό ή φοβισμένο, δεν είναι πολύ καλή ιδέα, να το εκθέσετε σε τόσο άγνωστο κόσμο, όπου θα υπάρχει ένταση και πολλά φλας, γιατί μπορεί να τρομάξει και να γίνει επιθετικό ή ακόμα χειρότερα να το σκάσει και να έχετε τρεχάματα. Αν από την άλλη το σκυλί σας είναι ιδιαιτέρως ευπροσάρμοστο θεωρητικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Yes I do free press Nutella 3

The Dog Keeper

Προφανώς, όταν παντρεύεστε δεν θα μπορείτε να έχετε μονίμως το νου σας στο σκυλί σας, όσο κι αν θα θέλατε. Οπότε, θα είναι χρήσιμο να αναθέσετε σε κάποιον δικό σας άνθρωπο να έχει την ευθύνη του σκύλου. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία/σχέση μεταξύ του σκύλου και του φίλου σας που θα τον αναλάβει, ώστε να μπορεί να τον κουμαντάρει και να τον ηρεμεί αν χρειαστεί. Βεβαιωθείτε, πως πριν την τελετή θα έχουν περάσει λίγο χρόνο μαζί για να εγκλιματιστούν. Αν δεν πάρετε εκπαιδευτή, δείτε μήπως κάποιος φίλος σας θέλει να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Στα μείον βέβαια, ότι ο φίλος σας θα χάσει μεγάλο μέρος του γάμου σας.

Yes I do free press Nutella 12

Ο χώρος της τελετής/του πάρτι

Μάλλον είναι προφανές, αλλά επειδή πάντα ξεχνάμε τα αυτονόητα, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν στο χώρο τέλεσης του γάμου και φυσικά του wedding party, επιτρέπονται τα ζώα, μη βρεθείτε προ απροόπτου, και χωρίς σκυλο-παρανυφάκι.

Άνεση σκύλου στο χώρο

Αν τελικά επιτρέπονται τα ζώα, φροντίστε να έχετε πάει μια-δυο φορές το σκύλο σας στον χώρο και να προβάρετε την παρουσία του εκεί όπως ακριβώς θα κάνετε κι οι ίδιοι, ώστε να νιώσει άνετα με το χώρο και να μη φοβηθεί.

Yes I do free press Nutella 4

 Φωτογραφίες και στυλ

Φυσικά οι φωτογραφίες με τον αγαπημένο σας σκύλο ντυμένο παρανυφάκι θα είναι θεϊκές, αλλά μη θυσιάσετε την άνεση του σκύλου σας για χάρη των φωτογραφιών.  Ενημερώστε εκ των προτέρων τον φωτογράφο για την παρουσία του σκύλου σας στην τελετή, ώστε να πάρει κι εκείνος τα μέτρα του και να σκεφτεί πώς μπορεί να αξιοποιήσει δημιουργικά την παρουσία του.

Ο Robbie Williams με τη σύζυγό του και τα 7 τους παρανυφάκια!
Ο Robbie Williams με τη σύζυγό του και τα 7 τους παρανυφάκια!

ΥΓ: Αν όλα τα παραπάνω είναι οκ, κι εσείς τρομερά pet friendly, μπορείτε (αν φυσικά υπάρχουν οι υποδομές, δηλαδή να είσθε σε ανοιχτό χώρο) να κάνετε τον γάμο σας pet friendly επίσης, και να αφήσετε ένα κουτάκι με dog treats, ως wedding rehearsal stand, για τους τριχωτούς καλεσμένους.

Από την Μυρτώ Κάζη και την Ειρήνη Θεοδώση

Tags