Στις ετοιμασίες του γάμου πολλές φορές υπάρχει άγχος και ένταση. Το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι είναι να καταφέρετε να συνυπάρξετε με τα πεθερικά! Κανένα άγχος, θα σας δώσουμε 5 tips για να τους αναθέσετε μικρά tasks, ώστε να νιώσουν κομμάτι του γάμου σας, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας και στου μέλλοντα συζύγου!

Let’s brainstorm together!

Οργανώστε μια βραδιά με κρασί και ήρεμη μουσική και καθίστε στο σπίτι μαζί με τους γονείς και τα πεθερικά. Σχεδιάστε όλοι μαζί το γενικό πλαίσιο του γάμου και αφήστε χώρο για να γεμίσετε εσείς τις λεπτομέρειες αργότερα.

yesidomfil6

Πρόβα νυφικού!

Τι καλύτερο από το να σας καμαρώσει νυφούλα η μαμά σας και η μαμά του αγαπημένου σας! Καλέστε τις στην πρόβα νυφικού και χαλαρώστε μαζί τους δοκιμάζοντας όλα τα νυφικά που πάντα ονειρευόσασταν. Φροντίστε μόνο να είναι ξεκάθαρα τα όρια για να αποφύγετε μικρές «παρεμβάσεις» στην απόφασή σας!

yesidomfil4

Table time!

Ακούστε τη γνώμη των πεθερικών σας για το πού θα κάτσουν οι καλεσμένοι που εκείνοι γνωρίζουν. Μπορεί να σας δώσουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για ανθρώπους που ακόμη δεν ξέρετε καλά. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς σας, πάντα με μέτρο και πάντα κρατώντας την τελική απόφαση για εσάς!

yesidomfil5

Make it together!

Ζητήστε τη βοήθεια γονιών και πεθερικών σε όσα θέλετε να «φτιάξετε»! Μπομπονιέρες, στολισμός σπιτιού, ακόμα και μικροδουλειές που δε προλαβαίνετε να κάνετε εσείς. Είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω σας σε μια τόσο φορτισμένη στιγμή. Αφήστε τους να συμμετέχουν και απολαύστε πολύτιμο χρόνο με τον husband to be!

yidomfil

Νταντά εκτάκτου ανάγκης!

Έχετε παρατηρήσει ότι στις πιο κρίσιμες στιγμές υπάρχουν πάντα παιδάκια που τρέχουν, σκοντάφτουν και κλαίνε γύρω; Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε και με αυτό. Η πεθερά και η μαμά σας παντρεύουν τα παιδιά τους και ίσως νιώσουν λίγο παραμελημένες. Βλέποντας και πάλι μωρά γύρω τους, μόνες τους θα τρέξουν να βοηθήσουν. Μην ξεχνάτε πως η μητρότητα είναι κάτι που υπάρχει μέσα μας για πάντα! Αφήστε τις λοιπόν να βοηθήσουν όπως μόνο εκείνες ξέρουν!

yesidomfil3

Από την Χριστίνα Αντωνακάκη