Τι μπορεί να συμβαίνει, όταν τα προσκλητήρια έρχονται το ένα μετά το άλλο και διαπιστώνεις ότι είσαι ακόμα single και όλοι γύρω σου “προχωράνε” τη ζωή τους; Το the K-magazine μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε έναν οδηγό επιβίωσης για να μην μας πιάνει πανικός!

Yes I do Single The K-magazine 7

Όπως θα διαπιστώσεις αυτός ο οδηγός «επιβίωσης» θα φανεί αρκετά χρήσιμος σε περίπτωση που σε κάλεσε συγγενής στο γάμο του/της. Καλώς ή κακώς, εκεί θα συναντήσεις θείους, θείες κλπ. που – συνήθως – βλέπεις μόνο σε τέτοιες εκδηλώσεις. Κι είναι αυτοί που θα εξετάσουν εξονυχιστικά τα χεράκια σου – ναι, ναι, ΚΑΙ τα δύο! – για την απουσία ή μη βέρας.

Yes I do Single The K-magazine 6

Στάδιο 1: Η εκκλησία
Ντύθηκες, χτενίστηκες, στολίστηκες, έγινες μία κούκλα – φτου σου, κοπελάρα μου, μη σε ματιάσω! – και φτάνεις στο προαύλιο της εκκλησίας. Κάπου εκεί ξεκινούν οι χαιρετούρες. «Γεια σου, θεία!/Τι κάνεις;/Καιρό έχουμε να τα πούμε…», blah, blah, blah…! Ο/η θείος/α, μετά τα τυπικά, κρατώντας τα χεράκια σου θα «πυροβολήσει»: «άδεια τα δαχτυλάκια σου, γιατί;/Από σένα πότε θα φάμε κουφέτα;».Χαμογελάς καλόκαρδα κι ανταποδίδεις με χιούμορ τα πυρά!  Στην πρώτη «επίθεση» μπορείς να απαντήσεις με νάζι «α, τα δαχτυλίδια κι εγώ είμαστε μαλωμένοι, με στενεύουν τα σκασμένα!».
Επίσης δεκτές είναι οι απαντήσεις «έχω πολλές προτάσεις και δεν ξέρω ποια να “πρωτοδιαλέξω”» ή «είναι νωρίς ακόμα να “αποσυρθώ” από την εργένικη ζωή».
Ακόμη κι αν απέναντί σου έχεις κανένα/καμία πικρόχολο/η συγγενή, θα κόψει την κουβέντα έτσι. Κι όχι, αν επιμένει να στάζει φαρμάκι για το οικογενειακό σου status, το να τον/την αρπάξεις και να τον/την φέρεις πέντε σβούρες έτσι, «για το μαμώτο», όσο δελεαστικό κι αν είναι… is NOT an option!

Yes I do Single The K-magazine 3

Στάδιο 2: Η δεξίωση
Πίστεψέ με, το πιο δύσκολο στάδιο ήταν αυτό της εκκλησίας. Αν το πέρασες αναίμακτα – άντε, ίσως με μία δύο αμυχούλες που ούτε φαίνονται! – το υπόλοιπο της βραδιάς είναι παιχνιδάκι! Δώσε απλά βάση στα παρακάτω που θα σου πω!

Το πιο πιθανό είναι να κάθεσαι στο τραπέζι με άτομα που ήδη γνωρίζεις, είναι κοντά στην ηλικία σου και δε θα σε κάνουν να βαρεθείς μέχρι θανάτου. Δηλαδή ΟΚ, θα πρέπει να σε μισεί πολύ το ζευγάρι ώστε να σε βάλει να κάτσεις με συγγενολόι που φλέγεται να «πιάσει λαυράκι» για gossip όπως στην εκκλησία! Anyway…

Yes I do Single The K-magazine 4

Στην περίπτωση που δε γνωρίζεις κάποιους – ή και όλους – απ’ όσους θα κάθονται μαζί σου στο τραπέζι, μη φοβού, αγαπητή φίλη! Επιστρατεύεις χαμόγελο, γοητεία και χιούμορ και «σπας τον πάγο». Μετά τις συστάσεις και τα «από πού γνωρίζεις το γαμπρό/τη νύφη;», κάνεις ό, τι θα έκανες σε κάθε περίπτωση όπου γνωρίζεις νέα πρόσωπα, ανοίγοντας θέματα για ευχάριστη συζήτηση. Δε θα σε φάνε! Αντίθετα, αν είσαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση… θα σε λατρέψουν! Φυσικά τα ίδια ισχύουν κι αν τυχόν γνωρίσεις κάποιον ενδιαφέροντα εργένη κατά τη διάρκεια της δεξίωσης! Αφήνεις κατά μέρος το επιθετικό φλερτ κι αφήνεις την κουβέντα να κυλήσει όμορφα κι ομαλά.

Yes I do Single The K-magazine 2

Τέλος, αν η νύφη αποφασίσει να πετάξει την ανθοδέσμη. Μπορεί σαν έθιμο να μην είναι και το καλύτερό σου, αλλά κάνε για λίγα λεπτά την καρδιά σου πέτρα… Σήκω κι αν θες στάσου κάπου πίσω πίσω… Να ξέρεις είναι σωτήριο αυτό το «πίσω πίσω», γιατί την ώρα που το μπουκέτο σχηματίζει τροχιά, ξαφνικά όλες τρέχουν κατά πάνω του, θυμίζοντας εκείνο το κοπάδι με τα βουβάλια στο «Βασιλιά των Λιονταριών». Οπότε, πίσω πίσω, φιλενάδα… ΠΙΣΩ ΠΙΣΩ!!!!

Α, και κάτι πολύ σημαντικό: το ποτό… με ρέγουλα! Είσαι σε πάρτυ, έχεις κάθε δικαίωμα να διασκεδάσεις, αυτό θέλει και το ζευγάρι που σε κάλεσε. Αλλά σίγουρα δε θέλεις φεύγοντας να αφήσεις την εντύπωση της ασυγκράτητης «μπεκροκανάτας» που μόλις αντικαταστάθηκε από αλκοόλ το αίμα της ήταν «αλλού πατώ, αλλού βρίσκομαι»!

Yes I do Single The K-magazine 1

Γάμος είναι, θα περάσει, αγαπητή φίλη αναγνώστρια! Κι αν μάθεις και το «μάθημα», θα περάσει και πολύ ευχάριστα! Have fun and good luck… σε όλους τους τομείς…! ;)

Δείτε όλο το άρθρο εδώ 

Από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου