Συγκεντρώσαμε 7  βασικές πληροφορίες για το νέο “after wedding trend” τα divorce parties…

1. Το βιβλίο «The Divorce Party» της συγγραφέως Laura Dave δημοσιεύθηκε το 2007 και αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα που πραγματεύεται το πάρτι χωρισμού.

1._yes-i-do-the-divorce-party-book-laura-dave.jpg

 2. Η πιο γνωστή διοργανώτρια πάρτι χωρισμού στις ΗΠΑ είναι η Christine Gallagher, και μέσα από το site της www.divorcepartyplanner.com μάς προσφέρει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Η ίδια έχει γράψει και το πολύ χρηστικό βιβλίο «The Divorce Party Handbook», έναν λεπτομερή οδηγό διοργάνωσης ενός πάρτι χωρισμού.

2._yes-i-do-divorce-party.jpg

 3. Στη Γαλλία, το 2006, οι Julie Vincent και Rebecca Hazan ξεκίνησαν τη δική τους εταιρεία διοργάνωσης πάρτι χωρισμού ονόματι WOF (Wedding Out Factory).

3.yes-i-do-wedding-out-factory.jpg

4. Φέτος στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «The Divorce Party». Πρόκειται για μια κωμωδία που αναφέρεται στη διοργάνωση ενός πάρτι χωρισμού από έναν πρόσφατα διαζευγμένο 30άρη. Ας γελάσουμε τουλάχιστον! 

4._yes-i-do-divorce-party-movie.jpg

5. Στην Ιαπωνία έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, πραγματοποιώντας τελετές διαζυγίου εφάμιλλες με αυτές του γάμου, ιδέα του επιχειρηματία Χιρόκι Τεράι. Ο Τεράι πίστευε ότι υπάρχει ένα κενό στο πεδίο των τελετών, το οποίο έπρεπε ο ίδιος να καλύψει. Και τα κατάφερε!

5._yes-i-do-divorce.jpg

6. Πολλοί celebrities του εξωτερικού έχουν διοργανώσει δικά τους divorce parties. Η Katy Perry, μετά τον δύσκολο χωρισμό της από τον Russell Brand, αποφάσισε στην επέτειο του γάμου τους να διοργανώσει ένα πάρτι για να γιορτάσει το διαζύγιό τους. Το ίδιο έπραξε και η Katie Holmes μετά το διαζύγιό της από τον Tom Cruise αλλά και ο Robin Thicke, οργανώνοντας ένα τεράστιο πάρτι με πολλά μοντέλα και επώνυμους καλεσμένους όπως ο Leonardo DiCaprio και ο Tom Hardy. Πάντα τέτοια…

6._yes-i-do-divorce-katy-perry-russell-brand2.jpg

7. It’s totally a thing. Όλο και περισσότεροι χωρισμένοι χρήστες του Instagram ανεβάζουν προσωπικές τους εμπειρίες από ανάλογα πάρτι, με αποτέλεσμα το #divorceparty να έχει πάνω από 32.000 αναρτήσεις.

7.yes-i-do-divorce-party-instagram.jpg

Divorce Party Tips: How not to…

   – Μην κάψετε αντικείμενα του/της πρώην σας, είναι πάρτι, όχι τελετή βουντού.

   – Δεδομένου του περίσσιου ποτού που θα υπάρχει στο πάρτι, αποφύγετε τα άσκοπα τηλεφωνήματα σε πρώην που θα αποβούν μοιραία.

   – Οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό ή τυχόν βίντεο προκύψει, καλό θα είναι να το έχετε στην κατοχή σας.

   – Μην καλέσετε στρίπερς! Πάρτι χωρισμού είναι, όχι bachelor.

   – Μην καταστρέψετε το έγγραφο λύσεως του γάμου, είναι πιθανό να το χρειαστείτε.

   – Όχι πια δάκρυα! Κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή…

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

yes-i-do-divorce-parties.jpg

Διαβάστε επίσης…

Divorce party: How to… για το πιο ανατρεπτικό πάρτι της ζωής σας!

Γιώργος Χατζηπαύλου | Ένα κείμενο για… το διαζύγιο

Cinema Wedding Lessons: Runaway Bride