Η στιγμή που αρχίζετε να οργανώνετε τον μήνα του μέλιτος είναι σίγουρα από τις πιο όμορφες. Επιπλέον, είναι ένα «μαξιλαράκι» που απαλύνει το άγχος της προετοιμασίας του γάμου. Ναι, θα κουραστείτε πολύ, αλλά αμέσως μετά έρχεται ΤΟ ταξίδι! Κι επειδή δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ταξίδι, αλλά για ταξίδι που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή, καλό είναι να θέσετε εξ’ αρχής στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να το οργανώσετε σωστά.

honeymoon tips 1

Τι τύπος honeymooner είστε; Ονειρεύεστε εξωτικούς προορισμούς και περιπέτειες ή να είστε ξαπλωμένοι όλοι μέρα σε μια παραλία με κοκοφοίνικες; Σας συγκινεί περισσότερο ένα ρομαντικό road trip στην Ιταλία ή ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη; Προσοχή, εδώ πρέπει να λάβετε υπόψιν και το ταίρι σας!

honeymoon tips 10

Πότε ξεκινάτε να το οργανώνετε; Όσο πιο γρήγορα οργανώσετ το μήνα του μέλιτος, τόσο το καλύτερο φυσικά! Ειδικά όταν πρόκειται για μακρινό προορισμό, μπορείτε να πετύχετε πολύ χαμηλές προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια εφόσον τα κλείσετε εγκαίρως.

honeymoon tips 3

Τι budget μπορείτε να διαθέσετε; Ακριβώς όπως και στον γάμο, έτσι κι εδώ αυτό είναι το σωστό σημείο εκκίνησης για λόγους ευνόητους…

Αλήθεια, τι πραγματικά θέλετε; Επειδή αυτό είναι το μοναδικό ή τουλάχιστον ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια της ζωής τους, πολλά ζευγάρια παρασύρονται από διαφημίσεις και γνώμες τρίτων και κλείνουν έναν εξωτικό προορισμό που δεν ανταποκρίνεται τόσο πολύ στα γούστα και τις ανάγκες τους. Αν προτεραιότητά σας τη δεδομένη στιγμή είναι απλά να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε κάντε το, και κρατήστε τα χρήματα και την όρεξή σας για μια περίοδο που θα έχετε περισσότερες αντοχές και διάθεση. Η ζωή είναι μπροστά σας!

honeymoon tips 4

Τι πρέπει να ετοιμάσω; Τα ζευγάρια που τολμούν και οργανώνουν μόνα τους το γαμήλιο ταξίδι ειδικά σε ασυνήθιστους προορισμούς, καλό είναι διασταυρώσουν πληροφορίες και να διπλοτσεκάρουν κάποια πράγματα. Χρειάζονται βίζα, πρέπει να κάνουν κάποιο εμβόλιο πριν, υπάρχει κάποια εποχή που δεν είναι ιδανική για να επισκεφτεί κανείς αυτόν τον προορισμό; Μπορεί να μοιάζουν αυτονόητα αλλά όταν έχεις να τακτοποιήσεις ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες, δεν είναι τόσο…

honeymoon tips 5

Τι συμβαίνει σε περίπτωση ακύρωσης; Για παν ενδεχόμενο και γι’ αυτή την παροιμία που λέει πως «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει» καλό είναι να γνωρίζετε τι ισχύει σε περίπτωση που έχετε προπληρώσει ένα ταξίδι και δεν καταφέρετε να πάτε.

honeymoon tips 6

Υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που προφέρουν ειδικές παροχές σε νεόνυμφους; Φυσικά και υπάρχουν! Γιατί λοιπόν να μην το ψάξετε ώστε να  επωφεληθείτε των προσφορών και των όποιων ειδικών παροχών;!

honeymoon tips 7

Που περίπου θέλετε να πάτε; Ο κόσμος μας είναι τεράστιος κι έχει άπειρα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Για να μην χαοθείτε, πριν βάλετε κάτω τον χάρτη καλό είναι να έχετε έναν προσανατολισμό. Ας έχετε συμφωνήσει τουλάχιστον σε Ήπειρο..!

honeymoon tips 8

Από την Εύα Ανυφαντή