Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Συγχαρητήρια, είστε και επίσημα σύζυγοι! Ύστερα από την απόφασή σας να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας και να περάσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σας, ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που θα δίνατε -ως παντρεμένοι πλέον- σε όλα τα soon-to-be-married ζευγάρια; Τo ερώτημα τέθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit και οι παντρεμένοι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν. Οι απαντήσεις τους μπορεί να αλλάξουν σοβαρά τον τρόπο που σκέφτεστε τον γάμο, δείχνοντας τελικά πόσο απίστευτα δύσκολο, αλλά γεμάτο ανταμοιβές είναι το ταξίδι στον έγγαμο βίο.

Φωτογραφία από @freepic.diller (Instagram)

1. «Να είστε πάντα ειλικρινείς. Αν η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι κλονιστεί, δεν υπάρχει επιστροφή. Ακόμα κι αν αυτή η ειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει κάποια στιγμιαία δυσφορία, μακροπρόθεσμα θα είναι καλύτερα επειδή ο/η σύζυγός σας θα μπορεί να σας εμπιστευτεί».

2. «Το να σας αρέσει ο/η σύντροφός σας είναι εξίσου σημαντικό -αν όχι περισσότερο- από το να τον/την αγαπάτε».

3. «Η απόκτηση παιδιών δεν είναι απαραίτητη. Η γυναίκα μου και εγώ διασκεδάζουμε και μόνο που είμαστε μαζί. Δεν χρειαζόμαστε παιδιά για να είμαστε ευτυχισμένοι».

4. «Ο γάμος δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη σχέση σας».

5. «Μόνο το ζευγάρι θέτει τους κανόνες για το πώς θα είναι ο γάμος του. Ούτε οι γονείς σας, ούτε οι φίλοι σας… μόνο εσείς! Αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις».

6. «Να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και δεν περιλαμβάνουν το σεξ. Οι πιο σταθεροί γάμοι είναι εκείνοι όπου εσείς και ο/η σύζυγός σας θα μπορούσατε να είστε φίλοι αν δεν ήσασταν παντρεμένοι».

7. «Θα ήθελα να παροτρύνω τα ζευγάρια να σκεφτούν έναν γάμο σε κλειστό κύκλο. Η γυναίκα μου και εγώ παντρευτήκαμε με ελάχιστους συγγενείς και φίλους και δεν χρειάστηκε να περάσουμε όλο το άγχος των γαμήλιων προετοιμασιών, αλλά ούτε τον εφιάλτη να πρέπει να σταθούμε μπροστά σε όλους και να πούμε πώς νιώθουμε ο ένας για τον άλλον. Ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μας και δεν χρειάστηκε καν να χρεοκοπήσουμε!».

Φωτογραφία από @ansiia (Freepik)

8. «Η επικοινωνία μπορεί να είναι το κλειδί, αλλά η κατανόηση είναι ολόκληρος ο θησαυρός!».

9. «Μείνετε μαζί για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν παντρευτείτε».

10. «Επικεντρωθείτε στη ζωή μετά τον γάμο και όχι μόνο στην ημέρα του γάμου».

11. «Σχεδιάζετε να είστε μαζί για πάντα. Αφήστε τον/την σύντροφό σας να κάνει παρέα με τους φίλους του/της χωρίς εσάς περιστασιακά. Η αλληλοεξάρτηση δεν θα βοηθήσει κανέναν από τους δυο σας».

12. «Ταξιδέψτε μαζί πριν από τον γάμο. Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει να είστε μαζί».

13. «Μη βιαστείτε να παντρευτείτε και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πολλές σοβαρές συζητήσεις για θέματα όπως η θρησκεία, η οικογένεια, οι φίλοι, οι στόχοι σας για το μέλλον, κ.ά.».

Must Read:

Αρραβωνιαστήκαμε! 5 φράσεις που δεν θέλω να ακούσω

7 μύθοι γύρω από την πρόταση γάμου (εσύ ποιον θα καταρρίψεις πρώτα;)

Η Britney Spears αρραβωνιάστηκε και μας δείχνει το εντυπωσιακό μονόπετρό της!

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!