You are here

Το μενού του πολιτκού γάμου από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Συμβουλές, γεύσεις & προτάσεις...

Το μενού του πολιτικού γάμου διαφέρει από εκείνο του θρησκευτικού;

Δεν παρατηρούνται τρομερές διαφορές στα μενού των δυο γάμων. Μια μικρή διαφορά που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι κυρίως στο «ύφος» του μενού. Στο μενού του θρησκευτικού γάμου συναντάμε συχνά πιο «παραδοσιακές γεύσεις», ενώ στους πολιτικούς γάμους το ζευγάρι αναζητά το κάτι διαφορετικό και το δέχεται ευκολότερα. Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, το μενού εξαρτάται αποκλειστικά από το ζευγάρι και όχι τόσο από τον «τύπο» γάμου του. Η ομάδα μου και εγώ, σε κάθε περίπτωση, προσθέτουμε δικές μας πινελιές, βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει, για να διαμορφώσουμε ένα όμορφο και ξεχωριστό μενού που να ταιριάζει σε κάθε ζευγάρι.

Τι περιλαμβάνει οπωσδήποτε το μενού;

Το σωστό μενού πρέπει να περιέχει σίγουρα μια ποικιλία από σαλάτες, ζυμαρικά -που τα λατρεύουν όλοι-, και το μυστικό για να είναι επιτυχημένο είναι πάντα μια εναλλακτική πρόταση, ένα ιδιαίτερο υλικό ή ένας πρωτότυπος συνδυασμός. Ένας απλός πουρές μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό και θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις όλων, αν είναι φτιαγμένος από μοβ πατάτα Περού.

Ποια γεύση έχει ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, ο πολιτικός γάμος έχει μια νέα και φρέσκια γεύση, χωρίς να ξεφεύγει βέβαια πολύ από το παραδοσιακό ύφος. Οι τελετές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά στην περίπτωση της γαστρονομίας η γεύση δε διστάζει να συνδυαστεί με ασυνήθιστο τρόπο. Νέα συστατικά με δύσκολα ονόματα, ανατρεπτικές πρώτες ύλες, αλλά και πινελιές από το παραδοσιακό κυριακάτικο τραπέζι είναι ικανά να συνθέσουν ένα ιδανικό μενού που θα ολοκληρώσει μια τέτοια ξεχωριστή στιγμή.

Στον πολιτικό γάμο, το ζευγάρι συνήθως προβαίνει σε μικρότερο αριθμό καλεσμένων, επομένως έχει την άνεση να κάνει και μία «γαστρονομική υπερβολή». Τι πιάτο θα προτείνατε για έναν τέτοιο χειμερινό γάμο;

Σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα ήθελα να προτείνω ένα συγκεκριμένο πιάτο, αλλά ένα έξυπνο «στήσιμο» του μενού. Εγώ θα πρότεινα food corners με αγαπημένες και διαφορετικές international γεύσεις. Μια γωνιά με μεξικάνικο, μια με sushi, μια ιταλική και φυσικά μια ελληνική προσφέρουν αυτήν τη «γαστρονομική υπερβολή» με έναν ωραίο και ευφάνταστο τρόπο, και δίνουν ένα extra twist στα κλασικά μενού των γάμων.

All time classic wedding δίλημμα: μπουφές ή σερβιριστό μενού, και γιατί;

Συνήθως εξαρτάται από το ζευγάρι. Η δική μου άποψη είναι πως το σημαντικότερο είναι η σωστή επιλογή γεύσεων καθώς και το ταίριασμα μεταξύ τους. Το μενού συνεπώς μπορεί να είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στην περίπτωση του μπουφέ υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία. Οι καλεσμένοι εξυπηρετούνται πιο γρήγορα και μπορούν να σερβιριστούν κατά βούληση: όσο και όσες φορές επιθυμεί ο καθένας, και φυσικά ανάλογα με τις διατροφικές του συνήθειες ή ιδιαιτερότητες...

Instagram: @dimitrisskarmoutsos

Credits

Photo | Γιώργος Μπουζάκης

Location | Museum Cafe - Restaurant

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

5+1 πρωτότυπες προτάσεις γάμου!

Συνήθειες γονέων (μελλόνυμφων)...! Σε ποιες λέμε Yes I Do και σε ποιες No I Don’t.

5 hot trends για τους φετινούς φθινοπωρινούς γάμους!

Tags

Comments

Add new comment