You are here

Πολιτικός γάμος: Σε τι λέμε ναι και σε τι όχι...

Πού λέμε «Yes I Do» και πού «No I Don’t»;

Μπορεί να πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, που δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά, παρ’ όλα αυτά, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, κοινής ζωής. Ως εκ τούτου…

Όχι στη νύφη που δεν μπαίνει «στο πετσί του ρόλου». Ακόμα κι αν δε θέλετε να φορέσετε το «κλασικό» νυφικό, ντυθείτε όμορφα, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, φτιάξτε τα μαλλιά σας, ακολουθήστε όλο το τελετουργικό της νυφικής περιποίησης, ακόμα κι αν πρόκειται να είστε οι δυο σας. Έτσι κι αλλιώς, αυτή τη μέρα θέλετε να είστε όμορφοι ο ένας για τον άλλο.

Όχι στον γαμπρό που βαριέται. Δεν είναι μια «μέρα σαν όλες τις άλλες» και δεν ενδείκνυται η φόρμα. Ντυθείτε και φερθείτε ανάλογα με την περίσταση, και φροντίστε να είστε τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα στο δημαρχείο για να περιμένετε το κορίτσι σας, κρατώντας τη νυφική ανθοδέσμη. 

Όχι στους καλεσμένους που δεν αξίζουν την τιμή. Συνήθως, οι πολιτικοί γάμοι γίνονται σε κλειστό κύκλο. Αυτό σημαίνει πως έχετε την τιμή να ανήκετε στους «λίγους και καλούς» εκλεκτούς καλεσμένους, επομένως το ντύσιμο και η στάση σας οφείλουν να είναι ανάλογα. Important notice: η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά, δεν υπάρχουν περιθώρια ασυνέπειας.

Όχι στην προχειρότητα. Ακόμα κι αν είναι μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, προλαβαίνετε να στείλετε στους πολύ αγαπημένους «δικούς σας» ανθρώπους ένα «save the date», και να φροντίσετε για τις μπομπονιέρες. Αυτά θα είναι τα souvenir του γάμου σας…

Όχι στις φωτογραφίες από κινητό. «Σιγά μην πάρουμε φωτογράφο για 10 λεπτά». Ακριβώς επειδή είναι τόσο μικρή η διάρκεια, χρειάζεται ένας επαγγελματίας. Για να φροντίσει, ώστε αυτά τα 10 λεπτά και ό,τι σηματοδοτούν, να μείνουν ζωντανά στη μνήμη σας για πάντα.  

Όχι στο «too much». Τα δημαρχεία στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία, με μοναδική ίσως εξαίρεση το δημαρχείο της Ερμούπολης στη Σύρο. Που σημαίνει πως, όσο και να προσπαθήσετε, δεν ομορφαίνουν. Επομένως, αποφύγετε τις «εικαστικές» υπερβολές.

Όχι στο «έλα μωρέ, δε βαριέσαι…». «Δε θα κάνουμε κάτι, μια και καλή στον θρησκευτικό». Οι χαρές δε μετατίθενται. Αν δεν τις ζήσετε όπως πρέπει, απλώς χάνονται. Γιορτάστε το όπως σας ταιριάζει, ακόμα και στο σπίτι με λίγους και καλούς φίλους. Αλλά γιορτάστε το. 

Όχι στην απαξίωση του γεγονότος. «Μα είναι αυτό γάμος τώρα;» Υπάρχουν οικεία πρόσωπα μιας άλλης γενιάς και νοοτροπίας, τα οποία πρέπει να βοηθήσουμε να καταλάβουν πως ναι, και «αυτό» είναι γάμος.

Όχι στο «εκτός τόπου και χρόνου». Παντρεύεστε και η μέρα σάς ανήκει. Δε σας ανήκει όμως και το κτίριο, το οποίο είναι δημόσιο και εξυπηρετεί, εκτός από εσάς, και όλους τους υπόλοιπους δημότες. Λάβετέ το υπόψη σας και σεβαστείτε τον χώρο κι ό,τι αντιπροσωπεύει.

Όχι στην ηττοπάθεια. Πόσο ζεστός μπορεί να είναι ένας χώρος εργασίας, στον οποίο όλα «φωνάζουν» γραφειοκρατία; Κι όμως, τα χαμόγελά σας, η συγκίνηση, η διάθεσή σας μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα 180 μοίρες, και να κάνουν το κλίμα γιορτινό και χαρμόσυνο, ακριβώς όπως πρέπει να είναι.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης...

5 ιδέες για πολιτικό γάμο

Πολιτικός γάμος: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! Όλα όμως!

5 outfits για τον πολιτικό γάμο!

Tags

Comments

Το όνομά μου είναι Ζαφειρία Αλέξανδρος, είμαι από την Αθήνα, αλλά μετακομίζω στη Σκοτία με τον σύζυγό μου, θέλω να μοιραστώ αυτά τα καλά νέα για τη ζωή μου με όλους και με όσους χρειάζονται βοήθεια στον γάμο / σχέση. Υποβλήθηκα για έξι χρόνια, ο σύζυγός μου με άφησε και συνέχισε να έχει άλλη γυναίκα μόνο και μόνο επειδή η οικογένειά του δεν με αγάπησε και επειδή δεν μπορούσα να του δώσω ένα μωρό, φώναξα για επτά χρόνια επειδή ο σύζυγός μου με χώρισε. Ψάξαμε για το ξόρκι που σύννεφο με βοήθησε να ξαναγυρίσω τον σύζυγό μου αγάπη πίσω όταν έχω περάσει σε απευθείας σύνδεση γνώρισα τόσους πολλούς μάγους, όλοι έθεσαν χρήματα χωρίς να με βοηθήσουν, αλλά στις 16 Αυγούστου 2019, είδα μια ηλεκτρονική συνεισφορά ενός καλού μάγου Ονοματεπώνυμο Drigbinovia. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή μαζί του όταν έρχομαι σε επαφή μαζί του, μου είπε ότι το πρόβλημά μου είχε λυθεί επειδή ήρθα σε επαφή μαζί του, του είπα όλο το πρόβλημά μου και έκανε μια υπόσχεση ότι θα με βοηθήσει να επιστρέψω τον άντρα μου πίσω. Ο Drigbinovia με διδάσκει και μου έδειξε τι να κάνω, ακολουθώ όλες τις οδηγίες και κάνω αυτό που μου ζήτησε να κάνω μετά από τρεις μέρες μου είπε ότι ο σύζυγός μου θα με καλέσει πριν κοιμηθώ εκείνη την ημέρα και να ζητήσω συγγνώμη. Μόλις μου είπε τα πάντα, ο σύζυγός μου με τηλεφώνησε και μου ζήτησε να τον πάρω πίσω μετά από έξι χρόνια διαζυγίου. σήμερα μοιράζομαι αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να μάθει ο κόσμος και είναι καλή δουλειά και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που είμαι έγκυος και για όσους από εσάς που χρειάζεστε βοήθεια, προβλήματα με την εργασία ή την προώθηση επικοινωνήστε με την Drigbinovia σήμερα και λύστε το πρόβλημά σας εδώ είναι e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com ή whatsapp τον Ι +2348144480768 Σας υπόσχομαι ότι το πρόβλημά σας θα λυθεί

Add new comment