Ποιος είπε ότι ο γάμος πρέπει να είναι μία ακριβή υπόθεση; Υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα πολλοί, ώστε να μειώσετε τα έξοδά σας!

Οι πρώτοι 10 που μου έρχονται στο μυαλό…

Pexels.com/Marina Ryazantseva

Λίγοι και καλοί καλεσμένοι

Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσετε το κόστος του γάμου σας; Περικοπές στη λίστα των καλεσμένων! Ευτυχώς που είναι πλέον και της μόδας οι γάμοι σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Ένας wedding planner κάνει τη διαφορά

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά το να προσλάβετε έναν wedding planner μπορεί να σας μειώσει τα έξοδα. Μόνο ένας επαγγελματίας γάμου θα μπορέσει όχι μόνο να σας γλυτώσει από περιττά έξοδα αλλά και να σας εξασφαλίσει μειωμένες τιμές από άλλους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται!

DIY τις μικρές λεπτομέρειες

Αν «πιάνουν τα χέρια» σας, εκμεταλλευτείτε το και αφήστε την καλλιτεχνική σας φύση να ξετυλιχθεί! Μικρά thank you notes, μπομπονιέρες και table numbers, όλα μπορεί να γίνουν από τα χεράκια σας.

Καθημερινή ή off season;

Ένας γάμος καθημερινή ή off season θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο. Ψάξτε τη δική σας ημερομηνία γάμου ανάμεσα στις Πέμπτες του χρόνου, ή κατά τους χειμερινούς μήνες και δείτε τα έξοδά σας να μειώνονται!

Pexels.com/Yaroslava Borz

Κόψτε μια μικρή τούρτα

Ξέρετε την υπέροχα στολισμένη και μεγάλη γαμήλια τούρτα που κόβει το ζευγάρι; Ε, δεν είναι υποχρεωτικό από αυτή τη τούρτα να σερβιριστούν όλοι οι καλεσμένοι. Διαλέξτε μία μικρή, όμορφη τούρτα για την κοπή και σερβίρετε στους καλεσμένους σας άλλα λιγότερο στολισμένα αλλά το ίδιο νόστιμα γλυκά!

Εντυπωσιακός στολισμός… στο κεντρικό τραπέζι

Αν το budget σας δεν επιτρέπει στολισμό σε όλο τον χώρο του πάρτι, φροντίστε το κεντρικό τραπέζι στο οποίο θα κάθεστε εσείς και η οικογένειά σας να είναι εντυπωσιακά στολισμένο και επιλέξτε κάτι πιο λιτό για τα τραπέζια των καλεσμένων σας… Ούτως ή άλλως το δικό σας τραπέζι θα είναι το κέντρο της βραδιάς!

Πρασινάδα vs. Ανθοσυνθέσεις

Όχι μόνο οι στολισμοί με πρασινάδα είναι πολύ trendy αλλά και κοστίζουν πολύ λιγότερο από περίτεχνες ανθοσυνθέσεις.

Δώστε τόπο στα νιάτα

Προσλάβετε νέους και ανερχόμενους επαγγελματίες γάμου! Δεν εννοούμε φυσικά ερασιτέχνες αλλά νέα ταλαντούχα άτομα με χαμηλότερες χρηματικές απαιτήσεις.

Εμπιστευτείτε την οικογένειά σας

Εκμεταλλευτείτε τα ταλέντα των φίλων και συγγενών σας! Αν η θεία σας είναι εξαιρετική με τα γλυκά, ζητήστε της να ετοιμάσει τα γλυκά του γάμου, αν ο μπαμπάς σας ασχολείται με την κηπουρική αφήστε τον να ετοιμάσει την ανθοδέσμη σας.

Pexels.com/PhotoMIX Company

Νυφικό προς ενοικίαση

Τα έξοδα για την εμφάνιση της νύφης είναι πολλά για αυτό και ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες μικρές θυσίες… Αντί να αγοράσετε το νυφικό σας ή κάποια από τα αξεσουάρ σας, μπορείτε να βρείτε υπέροχες εναλλακτικές προς ενοικίαση!

Από την Ευαγγελία Σιγάλα

RELATED POSTS