Σίγουρα ο γάμος σε νησί και δη το καλοκαίρι έχει τη δική του ομορφιά, όμως ο γάμος στο κέντρο της Αθήνας αναμφισβήτητα έχει άλλη αίγλη. Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης δίνουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελετή. Αν λοιπόν είστε αμετανόητοι city lovers και θέλετε να ζήσετε την εμπείρια του γάμου σας με όλες τις αισθήσεις σας, με συναίσθημα που ξεχειλίζει από παντού, τότε σας βρήκαμε τις 5 εκκλησίες που χωρίς δεύτερη σκέψη θα κάνουν τον γάμο σας να μοιάζει απλά παραμυθένιος!

1. Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Πλάκα

Ο ιστορικός ναός του Νικολάου του Ραγκαβά βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας επί της οδού Πρυτανείου 1- δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα Αναφιώτικα -και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ. Όπως λέγεται η περιοχή αυτή αποτελούσε την αριστορατικότερη συνοικία της πόλης στα Βυζαντινά χρόνια και το όνομα του ναού δόθηκε από τους πρώτους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι ανέλαβαν την ανέγερσή του. Πρόκεται για μια πανέμορφη εκκλησία με πετρόχτιστους τοίχους, τοιχογραφίες δυτικής τεχνοτροπίας από την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και μια αυλή που συμπληρώνει υπέροχα τον χώρο. Οι φωτογραφίες του γάμου σας στο τοπίο αυτό θα είναι απλά μαγικές.

yes-i-do-church-athens.jpg

2. Αγία Μαρίνα Θησείου

Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους ναούς στην Αθήνα, ο οποίος βρίσκεται κτισμένος στον Λόφο των Νυμφών στο Θησείο. Στο παρελθόν λέγεται πως η εκκλησία αποτελούσε χώρο προσευχής για τις γυναίκες που κυοφορούσαν αλλά και για τις μητέρες γενικότερα. Ο σύγχρονος αυτός ναός εντυπωσιάζει κάθε περαστικό όμως αυτό που θα του τραβήξει την προσοχή είναι το μικρό βυζαντινο εκκλησάκι που είναι σμιλευμένο πάνω στον βράχο, που τώρα βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία του μεταγενέστερου ναού. Η θέα, πάλι, θα σας κόψει την ανάσα.

yes-i-do-church-athens2.jpg

3. Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, Κολωνάκι

Σε μια από τις πιο γνωστές οδούς του Κολωνακίου – downtown στην κυριολεξία – θα δείτε να δεσπόζει ένας από τους πιο διάσημους ναούς, ο ναός του Αγίου Διονυσίου. Ο προγενέστερος ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1880 ενώ ύστερα από την κατεδάφισή του το 1900, οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 1923. Ο ναός ακολουθεί τον ρυθμό του νεομπαρόκ και χαρακτηρίζεται για τα νεοκλασικά στοιχεία στο εξωτερικό του. Τα σχέδιά του έγιναν από τον αρχιτέκτονα και βυζαντινολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο, που είχε και την επίβλεψη της ανέγερσής του, η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του αρχιτέκτονα Δημητρίου Φιλιππάκη. Για τη διακόσμηση του ναού εργάσθηκαν ορισμένοι από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο ζωγράφος Σπύρος Βασιλείου, που έχει κάνει την αγιογράφηση, ο Σωτήριος Βάρβογλης και ο Στέφανος Ξενόπουλος, που έχουν φιλοτεχνήσει τα μωσαϊκά, και ο Θεοφάνης Νομικός, ένας από τους καλύτερους ξυλογλύπτες, που έχει κατασκευάσει τα ξυλόγλυπτα. Μάλιστα πολλά από τα θρησκευτικά αντικείμενα τέχνης του ναού είναι δωρεές εύπορων Αθηναίων.

yes-i-do-church-athens3.jpg

4. Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττού

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού και πρόκειται για μια μεσαιωνική εκκλησία με τρούλο που χτίστηκε περίπου στα τέλη του 18ου αιώνα. Η φανταστική της θέση αποτελεί στολίδι για την περιοχή ενώ θα χαρίσει μοναδικά backgrounds στις φωτογραφίες σας. Το καλοκαίρι δε στην αυλή μπορεί να στηθεί ένα εξαιρετικό candy bar με δροσιστικές επιλογές και γλυκές λιχουδιές.

yes-i-do-church-athens4.jpg

yes-i-do-church-athens5.jpg

5. Αγία Φωτεινή Ιλισσού

Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία μέσα στο πράσινο που θα σε κάνει να μην πιστεύεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Ο ναός βρίσκεται κτισμένος ακριβώς δίπλα στην κοίτη του ποταμού, που είναι ορατή χωρίς νερό σήμερα. Η καταπληκτική αρχιτεκτονική θα σας εντυπωσιάσει – και δεν είστε οι μόνοι που έχουν μαγευτεί από την ομορφιά του και έχουν επιλέξει να τελέσουν τον γάμο τους εκεί…

yes-i-do-church-athens6.jpg

Τελικά, μήπως ο γάμος στο κέντρο της Αθήνας γίνει το νέο trend του 2021;

Must Read:

10 πανέμορφα ξωκλήσια της Αττικής για τον πιο ονειρεμένο γάμο

Βρήκαμε τα πιο όμορφα ξωκλήσια εντός των τειχών #ksoklisiainathens

Τα ομορφότερα ξωκλήσια της Ελλάδας #wehavethem . Part 2

Most Popular:

Θρησκευτικοί γάμοι: Πότε θα γίνει η επανεκκίνηση; Όλα τα σενάρια στο τραπέζι

Bridal Hair | Αυτή είναι η απόλυτη τάση για το 2021!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!