Τα Νότια Προάστια αποτελούν σχεδόν την πρώτη επιλογή στους γάμους του καλοκαιριού εντός της Αττικής, αφού οι περισσότερες εκκλησίες είναι δίπλα στη θάλασσα και η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο όμορφες και γραφικές που συμπληρώνουν μαγικά το παζλ της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής σας. Η λίστα μας περιέχει τις 5 μοναδικές εκκλησίες στα Νότια Προάστια που αξίζει να δεις, να επισκεφτείς και γιατί όχι να πραγματοποιήσεις εκεί τον δικό σου γάμο.

Άγιος Γεώργιος, Καβούρι

Σίγουρα μιλάμε για μια από τις πιο γνωστές και όμορφες εκκλησίες στα Νότια Προάστια, με τη λίστα αναμονής – τόσο για γάμους, όσο και για βαπτίσεις – να είναι αρκετά μεγάλη. Κρυμμένη μέσα στο πράσινο και τα πανέμορφα πεύκα, το λευκό και το μπλε στον εξωτερικό χώρο, δημιουργεί την τέλεια αντίθεση αλλά και ισορροπία. Ο ναός οικοδομήθηκε το 1950, προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών μονάδος Δυνάμεων Καταδρομών, η οποία τότε στρατοπεύδευε στο Καβούρι. Το έτος 1974, έγινε επέκταση βάσει μελέτης του Αρχιτέκτονα Περ. Σακελλαρίου ενώ το 1977, την αγιογράφηση του την ανέλαβαν κατά διαστήματα οι Γερ. Μανέττας, Νικ. Μυλωνάς και Παν. Χριστόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ www.agios-georgios.info

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στο Καβούρι – Βουλιαγμένη, Αγίου Γεωργίου 3.

Τ.K: 16671

ΤΗΛ.: 210-8960261

FAX: 210-9670753

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου (Σαρωνικού) Κορωπίου

Ο ναός Αγίου Δημητρίου Σαρωνικού, βρίσκεται κοντά στο 37ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου περίπου 700μ. από την παραλία, στα όρια του Δήμου Κορωπίου με τον Δήμο Καλυβίων, λίγο πριν το Λαγονήσι. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαριτωμένο πέτρινο και αξιόλογο βυζαντινό ναό (η πρώτη οικοδόμηση του τοποθετείται στη βυζαντινή εποχή και πιο συγκεκριμένα στα μέσα του 11ου αιώνα), που γίνεται ακόμα πιο όμορφος μέσα στο φυσικό περιβάλλον με τα πανύψηλα πεύκα. Είναι ιδανικός για εσένα που έχεις σκεφτεί τον γάμο σου πιο ατμοσφαιρικό μιας και με τον στολισμό που μπορείς να προσθέσεις στον εξωτερικό χώρο μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικές εικόνες, που θα θυμάσαι μια ζωή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  /   www.imml.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός ανήκει στον Ενοριακό Ι. Ναό Ανάληψης του Κυρίου Κορωπίου, Βας. Κων/νου 298.

Τ.K: 19400

ΤΗΛ.: 210-6622220 – 2106628028

FAX: 210-6622220

 Άγιος Πέτρος, Σούνιο

Με θέα την θάλασσα και τον Ναό του Ποσειδώνα, το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο, μοιάζει σχεδόν μαγικό. Ιδανικό για εσένα που επιθυμείς ένα κλειστό γάμο, μέσα στον οποίο επιθυμείς να ζήσεις όλο το μυστήριο του γάμου ή της βάπτισης. Το υπέροχο τοπίο ενδείκνυται για εντυπωσιακές φωτογραφίες με το ταίρι σου και όχι μόνο. Μήπως πρέπει να βιαστείς να κλείσεις την ημερομηνία του γάμου σου, μήπως;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /   www.atticacoast.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άγιος Πέτρος βρίσκεται στο Σούνιο, Αγίου Πέτρου 13.

ΤΗΛ.: 2292025336

 Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, Σαρωνίδα

Αν σου αρέσει ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων, όπως για παράδειγμα η θάλασσα, η φύση και όλα αυτά μαζί με ένα όμορφος μίνιμαλ λευκό ναό, τότε θα εντυπωσιαστείς από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στη Σαρωνίδα. Το προαύλιο και γενικά ο εξωτερικός του χώρος είναι αρκετά μεγάλος, κάτι που θα σου επιτρέψει να ‘’παίξεις’’ με την διακόσμηση αλλά και με μπουφέδες ή candy bars!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  /   www.rosseta.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κοίμηση της Θεοτόκου βρίσκεται στην Σαρωνίδα (Παναγιώτη Χόρτη).

Τ.K: 19013

ΤΗΛ.: 2291053634

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου (Καλυβίων) Λαγονήσι

Ακριβώς πριν την παραλία του Λαγονησίου, βρίσκεται κρυμμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Το μικρό και πέτρινο ξωκλήσι συνδέεται με έναν πανέμορφο πεζόδρομο, ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει από 2 διαφορετικά σημεία. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για εσένα που λατρεύεις τη θάλασσα, τα πέτρινα εκκλησάκια αλλά και τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίσεις μετά τον γάμο. Ο ανοιχτός χώρος σου επιτρέπει να ‘’παίξεις’’ με τη διακόσμηση αλλά και να τηρήσεις όλους τους κανόνες όσον αφορά τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  /   www.imml.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός ανήκει στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων (Παρ. Καλυβίων), Κύπρου 16

Τ.K: 19010

ΤΗΛ.: 2291027014, 2291026500

FAX: 2291027014

 

RELATED POSTS

5 πέτρινες εκκλησίες εντός Αττικής για τον πιο παραμυθένιο και ατμοσφαιρικό γάμο

Από το πιο μικρό ξωκλήσι μέχρι την πιο μεγάλη εκκλησία, διάλεξε αυτό που σε εκφράζει και σου ταιριάζει περισσότερο.