Αν είσαι σε αναζήτηση εκκλησίας και έχεις ήδη αποφασίσει ημερομηνία για τον γάμο σου, τότε τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις την έρευνα σου, μιας και με την καραντίνα ο ελεύθερος χρόνος μας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Μπορεί τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού να μην ευνοούν τους μεγάλους και ανοιχτούς γάμους – αφού επιτρέπονται μόνο 9 καλεσμένοι – αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σε σταματήσει από το να κάνεις τον γάμο σου, έτσι όπως τον έχεις σκεφτεί και ονειρευτεί. 

Σήμερα λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στις πέτρινες εκκλησίες ή εκκλησάκια, για εσένα που έχεις φανταστεί τον γάμο σου πιο παραμυθένιο και ατμοσφαιρικό και όλα αυτά εντός Αττικής.

5 πέτρινες εκκλησίες εντός Αττικής:

 –  Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου (Σαρωνικού) Κορωπίου

Ο ναός Αγίου Δημητρίου Σαρωνικού, βρίσκεται κοντά στο 37ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου περίπου 700μ. από την παραλία, στα όρια του Δήμου Κορωπίου με τον Δήμο Καλυβίων, λίγο πριν το Λαγονήσι. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαριτωμένο πέτρινο και αξιόλογο βυζαντινό ναό (η πρώτη οικοδόμηση του τοποθετείται στη βυζαντινή εποχή και πιο συγκεκριμένα στα μέσα του 11ου αιώνα), που γίνεται ακόμα πιο όμορφος μέσα στο φυσικό περιβάλλον με τα πανύψηλα πεύκα. Είναι ιδανικός για εσένα που έχεις σκεφτεί τον γάμο σου πιο ατμοσφαιρικό και παραμυθένιο, μιας και με τον στολισμό που μπορείς να προσθέσεις στον εξωτερικό χώρο μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικές εικόνες, που θα θυμάσαι μια ζωή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /   www.imml.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός ανήκει στον Ενοριακό Ι. Ναό Ανάληψης του Κυρίου Κορωπίου, Βας. Κων/νου 298.

Τ.K: 19400

ΤΗΛ.: 210-6622220 – 2106628028

FAX: 210-6622220

– Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης (ή Βομβαρδιάρης)

Σίγουρα κάποια στιγμή έχεις παρευρεθεί σε κάποιο γάμο ή βάπτιση στο εκκλησάκι του Αγίου Δημήτριου του Λουμπαρδιάρη, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου. Η βλάστηση, τα λιθόστρωτα παγκάκια και πεζούλια αλλά και η θέα στην Aκρόπολη, το καθιστούν πρώτο στις επιλογές των ζευγαριών που θέλουν κάτι ιδιαίτερο και ειδικότερα μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Η οικοδόμηση του ναού πιθανολογείται ότι έγινε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ στο εσωτερικό σώζονται τοιχογραφίες που η κτητορική επιγραφή τις ανάγει στο 1732. Το αρχικό κτίσμα, στο πέρασμα των αιώνων, έχει υποστεί πολλές αλλαγές και η σημερινή του μορφή οφείλεται στην ανακατασκευή της μεταβυζαντινής φάσης του ναού από τον Δημήτρη Πικιώνη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  www.enromiosini.grΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  www.enromiosini.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη, βρίσκεται στον λόφο του Φιλοπάππου

Τ.K: 11741

ΤΗΛ.: 210-9219297

– Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων ή αλλιώς το Μετόχι Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, στη συμβολή των οδών Ερεχθέως και Πρυτανείου – σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πλάκας – και είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον εορτασμό της Ανάστασης, καθώς εκεί φτάνει πρώτα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Ο ναός οικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα, σε θέση όπου κατά την αρχαιότητα υπήρχε ναός της Θεάς Αφροδίτης. Η γραφική αυλή και οι πέτρινες λεπτομέρειες του ναού, είναι εκείνα που θα σας εντυπωσιάσουν με το που τον επισκεφτείτε και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τον γάμο σας έτσι όπως τον έχετε ονειρευτεί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ    www. religiousgreece.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται στην οδό Ερεχθέως και Πρυτανείου στην Πλάκα

Τ.K: 10556

ΤΗΛ.: 210-3225810

– Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Άλιμο

Ο Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Άλιμο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που σου αρέσουν οι πέτρινες εκκλησίες αλλά παράλληλα προτιμάς και τις πιο μεγάλες εκκλησίες με αρκετά σκαλιά. Πέρα από την ομορφιά της και τους ιερείς που θα νιώσεις κοντά σου τόσο κατά την προετοιμασία του γάμου όσο και κατά την διάρκεια του μυστηρίου, οι καλεσμένοι σου δεν θα δυσκολευτούν με το πάρκινγκ, αφού στη γύρω περιοχή υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος. Τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού, τελέστηκαν στις 6 Αυγούστου το 1988 και μέχρι σήμερα ο Ναός, θεωρείται το στολίδι της περιοχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  www.imns.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος βρίσκεται στη Νίκης 51 και Μεταμορφώσεως στον Άλιμο

Τ.K: 17455

ΤΗΛ.: 210-9810568

FAX: 210-9833640

– Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου (Καλυβίων) Λαγονήσι

Ακριβώς πριν την παραλία του Λαγονησίου, βρίσκεται κρυμμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Το μικρό και πέτρινο ξωκλήσι συνδέεται με έναν πανέμορφο πεζόδρομο, ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει από 2 διαφορετικά σημεία. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για εσένα που λατρεύεις τη θάλασσα, τα πέτρινα εκκλησάκια αλλά και τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίσεις μετά τον γάμο. Ο ανοιχτός χώρος σου επιτρέπει να ‘’παίξεις’’ με τη διακόσμηση αλλά και να τηρήσεις όλους τους κανόνες όσον αφορά τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ   www.imml.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός ανήκει στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων (Παρ. Καλυβίων), Κύπρου 16

Τ.K: 19010

ΤΗΛ.: 2291027014, 2291026500

FAX: 2291027014

Must Read:

Anna Athanasiou Event Design | «Τα ζευγάρια οφείλουν να διασκεδάσουν στον γάμο τους με την ίδια διάθεση και αθωότητα που διασκέδαζαν στον χορό του σχολείου»

Πώς θα κάνετε τη βάπτιση του παιδιού σας ξεχωριστή; Το μυστικό το κρατά η Sugar Pillow!

Ρεπορτάζ Αγοράς: Το λευκό χρώμα συνδυάζεται με τα πιο sparkling και stylish αξεσουάρ του χειμώνα που απογειώνουν τις νυφικές εμφανίσεις

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Βρήκαμε τα πιο όμορφα ξωκλήσια εντός των τειχών #ksoklisiainathens

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!