Όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εκκλησίας για τον γάμο σου, ένα είναι το σίγουρο, ξέρεις πολύ καλά αν θέλεις να πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη εκκλησία ή σε ένα γραφικό ξωκλήσι. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε καλά θα κάνεις να συνεχίζεις να διαβάζεις το άρθρο, αφού βρήκαμε 5 εκκλησίες εντός Αττικής που ξεχωρίζουν για το μεγάλο μέγεθός τους αλλά και για την αριστοκρατική αισθητική τους. Πάρε χαρτί, στυλό και σημείωνε!

Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αθήνας – που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου – βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως επί της ομώνυμης οδού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1842 και ολοκληρώθηκε το 1862, ενώ ο τύπος του είναι σταυροειδής τρίκλιτη βασιλική με τρούλο. Μέσα στον ναό φυλάσσονται τα σκηνώματα του Πατριάρχη της Επαναστάσεως, Γρηγορίου Πατριάρχη Ε΄, αλλά και της Αγίας Φιλοθέης. Πρόκειται για ένα μεγάλο και αριστοκρατικό ναό, που όλοι μας γνωρίζουμε και έχουμε συνδεθεί συναισθηματικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ www. el.wikipedia.org

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως.

Τ.K: 10556

ΤΗΛ. – FAX: 210-3221308

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Θωμά (στην Πλατεία Γουδή)

O Άγιος Θωμάς είναι μια μεσαιωνική εκκλησία, η οποία είναι ρυθμού βασιλικής καμαροσκέπαστης. Η αψίδα έχει σχήμα ημιεξαγωνικό ενώ σύμφωνα με ένα σημείωμα του ηγουμένου της Μονής Πεντέλης, η εκκλησία αυτή άνηκε στη μονή και ονομαζόταν Πεντελιώτισσα. Αρχικά στην εκκλησία αυτή γιόρταζε η Κοίμηση της Θεοτόκου, και όταν ξανακτίστηκε πάνω στα θεμέλια το 1867, τιμήθηκε στη μνήμη του Απόστολου Θωμά. Πρόκειται για μια μεγάλη εκκλησία με προαύλιο, το οποίο μπορείς να διακοσμήσεις έτσι όπως έχεις φανταστεί!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ www.agiosthomas.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Θωμά, βρίσκεται στην πλατεία Γουδή, Παπαδιαμαντοπούλου 115

Τ.K: 11527

ΤΗΛ.: 210-7771533

Email: in.agiou.thoma@gmail.com

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Γλυφάδα

Από τις πιο μεγάλες και χαρακτηριστικές εκκλησίες της Αθήνας, είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχεις επισκεφτεί ως καλεσμένη (ή ακόμα και σαν κουμπάρα) και να μην εντυπωσιαστείς από το εμβληματικό μέγεθός της αλλά και από το πόσο μοιάζει με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Το προαύλιο είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ το σημείο της κομβικό για να έρθουν τόσο οι καλεσμένοι εύκολα όσο και μετά τον γάμο να ακολουθήσει το τραπέζι σε κάποιο κοντινό παραλιακό μαγαζί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: www.1epal-glyfad.att.sch.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, βρίσκεται στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα (Λεωφόρος Ποσειδώνος 55).

Τ.K: 16675

ΤΗΛ.: 210-8943405

Ιερός Ναός Αγίου Παντελέημονος, Αθήνα

Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης ομώνυμης συνοικία της Αθήνας, όμως ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Παντελέημονα, δύσκολα δεν θα σε εντυπωσιάσει με την πρώτη κιόλας ματιά. Πρόκειται έναν από τους πιο μεγάλους ναούς στην Ελλάδα και αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεότερος ναός θεμελιώθηκε το 1910 από τον Βασιλιά Γεώργιο Α’, ενώ η ανέγερσή του ξεκίνησε μετά το 1920. Η αγιογράφησή του έγινε από τον κορυφαίο αγιογράφο Γιάννη Καρούσο, ο οποίος χρειάστηκε 23 ολόκληρα χρόνια για να ζωγραφίσει εσωτερικά τον ναό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/www.religiousgreece.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

βρίσκεται στην  Αχαρνών 133-115.

Τ.K: 10446

ΤΗΛ.: 210-8211996

Email: ag.panteleimonos@gmail.com

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, Πειραιάς

Και προχωράμε προς Πειραιά μεριά, μιας και ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Πρόκειται για έναν μεγάλο και καθηλωτικό ναό, με πανέμορφες αγιογραφίες και με αρκετές θέσεις στο εσωτερικό του. Ο εξωτερικός χώρος είναι και αυτός μεγάλος και αρκετά ευέλικτος για να προσθέσεις τις προσωπικές σου πινελιές στη διακόσμηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη σημερινή του μορφή αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά κτίσμα, ενώ ο παλιός ναός, θεμελιώθηκε από τον πρώτο δήμαρχο Πειραιώς Κυριάκο Σερφιώτη, το έτος 1839.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ www.piraeuspress.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ι. Ναός Αγίας Τριάδος βρίσκεται στον Πειραιά, Εθνικής Αντιστάσεως 2 & Μακράς Στοάς 6.

Τ.K: 18531

ΤΗΛ.: 210-4177271

RELATED POSTS

5 πέτρινες εκκλησίες εντός Αττικής για τον πιο παραμυθένιο και ατμοσφαιρικό γάμο

Από το πιο μικρό ξωκλήσι μέχρι την πιο μεγάλη εκκλησία, διάλεξε αυτό που σε εκφράζει και σου ταιριάζει περισσότερο.

Πολιτικός γάμος το καλοκαίρι; Η Chiara Ferragni έχει (και πάλι) το τέλειο look!

Για ακόμη μια φορά το it girl της καρδιάς μας, μας εμπνέει...

Γάμος στη Ρόδο; Yes we do!

Golden apple #celebrating ten years

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press