Το πάθος για τη διοργάνωση premium γαμήλιων εκδηλώσεων, η επιμονή στη λεπτομέρεια, η υψηλή αισθητική, η πολυετής εμπειρία και o σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε ζευγάρι καθιστούν την Κατερίνα και την Εύη Βόγκλη της Mood Effects τις πλέον κατάλληλες για να μοιραστούν με το Yes I Do πολύτιμα tips και μοναδικές ιδέες για έναν άκρως επιτυχημένο destination γάμο (και όχι μόνο!).

Weds-to-be, είστε έτοιμοι να μάθετε όλα τα hot wedding trends της άνοιξης και το ιδανικό πρόγραμμα για έναν γάμο… εκτός έδρας; Scroll down!

Είστε τα πρόσωπα πίσω από το luxury boutique wedding planning agency, Mood Effects, που διοργανώνει destination γάμους στην Ελλάδα. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτόν τον κλάδο;

Ξεκινώντας από την εξυπηρέτηση πελατών σε -διαφορετικές η κάθε μία- μεγάλες διεθνείς διαφημιστικές εταιρείες, αποκτήσαμε μία πολύτιμη βάση γνώσεων για τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών. Μετέπειτα, εργαστήκαμε στο τμήμα εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να μάθουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής ενός event. Η ποικιλία, λοιπόν, και η διαφορετικότητα του κάθε event μάς έκανε να αγαπήσουμε αυτόν τον χώρο. Κάθε νέα εκδήλωση ήταν για εμάς ένας λευκός καμβάς, όπου μπορούσαμε να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αναπτύξουμε μία μοναδική εμπειρία για τους πελάτες. Η διαρκής πρόκληση και ευελιξία που απαιτούνταν σε κάθε νέο project, καθώς και η ανυπομονησία για κάθε νέα εκδήλωση μάς γοήτευαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζεις ποτέ ποιες θα είναι οι νέες προκλήσεις του επόμενου event, ποια δημιουργικά σχέδια θα χρειαστεί να εφαρμόσεις ή ποιες νέες ιδέες θα προκύψουν. Η συνεχής ανανέωση και ανακάλυψη κάνουν αυτήν τη δουλειά εκπληκτικά ενδιαφέρουσα. Τίποτα, ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Όλα είναι μοναδικά, όσο μοναδικό είναι και το κάθε ζευγάρι!

Ποιο μέρος της χώρας μας επιλέγουν περισσότερο οι ξένοι wedstobe για τον γάμο τους;

Από την εμπειρία μας μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι τα ζευγάρια από το εξωτερικό επιλέγουν πολλά από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας για να τελέσουν τον γάμο τους. Τα τελευταία χρόνια, όμως, και η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μελλόνυμφων από όλο τον κόσμο.

Σε λίγους μήνες έρχεται η άνοιξη, που αποτελεί  hot wedding season. Ποια είναι τα μεγαλύτερα trends που θα κυριαρχήσουν στους γάμους;

Το extravagant στοιχείο θα «παίξει» και φέτος, αλλά θα δούμε να δίνεται περισσότερη έμφαση στη δημιουργία μίας ζεστής και επικοινωνιακής ατμόσφαιρας μεταξύ των καλεσμένων. Ο γάμος, δηλαδή, το 2024 είναι ένα event που δίνει έμφαση στη διασκέδαση και στη συνύπαρξη του ζευγαριού με τους καλεσμένους του. Μάλιστα, ένα pre-wedding party ή ένα day after event είναι το στοιχείο εκείνο που θα δώσει εντυπωσιακή διάσταση στον γάμο. Όσον αφορά το σκηνικό, φέτος πρέπει να είναι εντυπωσιακό και πολυτελές, χωρίς όμως υπερβολές, αλλά με εκλεπτυσμένο τρόπο.

Και ποιο χρώμα θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στους ανοιξιάτικους γάμους του 2024;

Το peach fuzz, φυσικά, που είναι το χρώμα της χρονιάς και μπορεί να δημιουργήσει μία δροσερή και ρομαντική γαμήλια ατμόσφαιρα. Είτε χρησιμοποιηθεί μόνο του, είτε σε μαζί με άλλες αποχρώσεις δημιουργώντας ένα ombre εφέ, θα προσφέρει θετικά και… dreamy vibes σε όλο τον γάμο. Εκτός από το peach fuzz, όμως, παραμένει on trend και ο κλασικός συνδυασμός του λευκού με το πράσινο, που προσδίδει μία διαχρονική και φρέσκια νότα σε κάθε wedding event. Παράλληλα, επιστρέφουν τα έντονα χρώματα αλλά και οι μονοχρωμίες.

Δώστε μας μερικές ιδέες/concepts για τα ζευγάρια που ετοιμάζουν έναν ανοιξιάτικο, destination γάμο.

Μία υπέροχη ιδέα είναι το ζευγάρι να οργανώσει έναν full-weekend γάμο. Να προγραμματίσει, δηλαδή, την προηγούμενη ημέρα από το μυστήριο ένα dinner ή ένα themed cocktail party, που θα δώσει την ευκαιρία στους καλεσμένους να γνωριστούν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους την ημέρα του wedding party. Τέλος, να χαλαρώσουν σε μία παραλία την επόμενη ημέρα του γάμου ή να οργανώσουν μία μικρή κρουαζιέρα σε κοντινό προορισμό. Μια πολύ ωραία πινελιά είναι οι μελλόνυμφοι να συμπεριλάβουν στοιχεία από την περιοχή όπου γίνεται ο γάμος τους στις διάφορες εκδηλώσεις. Για να είναι τα πάντα, όμως, στην εντέλεια πρέπει το κάθε ζευγάρι να επιλέξει με προσοχή τους ανθρώπους που θα είναι στο πλευρό τους σε αυτό το ταξίδι, ώστε να είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να ευχαριστηθούν κάθε λεπτό της πιο σημαντικής στιγμής στη ζωή τους.

Μελετώντας τις δουλειές σας διαπιστώνει κανείς ότι δίνετε έμφαση στη λεπτομέρεια και την υψηλή αισθητική. Από ποιο στοιχείο του ζευγαριού αντλείτε έμπνευση για να δημιουργήσετε το εκάστοτε concept;

Η έμπνευση έρχεται από τα ίδια τα ζευγάρια. Η προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά αλλά και η αύρα που αποπνέουν και οι δύο είναι «οδηγός» για εμάς.

Και ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνετε πάντα στους wedstobe;

Ρωτάμε πώς ονειρεύονται τον γάμο τους, πώς θα ήθελαν να τον θυμούνται μετά από χρόνια και τι είναι σημαντικό για αυτούς. Έτσι, καταλαβαίνουμε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους.  Οι λεπτομέρειες είναι που διαφοροποιούν κάθε εκδήλωση και αυτές που κάνουν κάθε γάμο διαφορετικό, με στιγμές που το ζευγάρι και οι καλεσμένοι θα θυμούνται για μία ζωή.

Γιατί ένα ζευγάρι να επιλέξει να έρθει σε εσάς;

Γιατί είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεσαι και που μπορούν να σου εγγυηθούν ότι θα ζήσεις μία once-in-a-lifetime εμπειρία. Θέλουμε οι weds-to-be να αισθάνονται ότι σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είμαστε δίπλα τους και φροντίζουμε ώστε να κάνουν σωστές επιλογές και να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο «About us» της ιστοσελίδας σας αναφέρετε ότι παρέχετε εξατομικευμένες υπηρεσίες στα μελλόνυμφα ζευγάρια. Στην πράξη τι σημαίνει αυτό; Πείτε μας περισσότερα…

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση και αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και στον τρόπο που προσεγγίζουμε τη συνεργασία με τα ζευγάρια. Κατανοούμε ότι κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, με τα δικά του όνειρα, τις δικές του επιθυμίες και ανησυχίες. Από τη στιγμή που αρχίζουμε τη συνεργασία μαζί τους, αποτελούμε μια προέκταση της οικογένειάς τους και μετά από λίγο δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης. Αφιερώνουμε χρόνο να ακούσουμε το όραμά τους για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, δίνοντας σημασία ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για εκείνους. Η ουσία είναι να νιώθουν άνετα να εκφράζουν τις σκέψεις και τις αγωνίες τους. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία αξέχαστη εμπειρία γάμου που αντικατοπτρίζει τη μοναδική ιστορία αγάπης κάθε ζευγαριού. Αντιμετωπίζοντας τους μελλόνυμφους ως οικογένεια, μπορούμε να δημιουργήσουμε γάμους που είναι εξίσου εκπληκτικοί και μοναδικοί όσο κι εκείνοι.

Αναλαμβάνετε και afterwedding events, όπως αναφέρατε και στην αρχή της κουβέντας μας. Πείτε μας 3 ιδέες για ένα αξέχαστο next day celebration!

Είμαστε στην Ελλάδα! Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία μικρή κρουαζιέρα στις κοντινές παραλίες, όπου newlyweds και καλεσμένοι θα σταματήσουν για μία βουτιά και για φαγητό, είτε κάνοντας BBQ by the beach είτε απολαμβάνοντας πεντανόστιμα πιάτα σε κάποια ωραία παραδοσιακή ταβέρνα, sunset cocktails on board και… επιστροφή. Ως δεύτερη επιλογή θα οργανώναμε μια χαλαρή ημέρα στην παραλία ή μια περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή, ανάλογα με τα αξιοθέατα που διαθέτει. Και μια τρίτη επιλογή θα ήταν ένα αποχαιρετιστήριο brunch, όπου όλοι θα είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αναμνήσεις των προηγούμενων ημερών. Καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι η ώρα έναρξης ενός day after event είναι αργά το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι.

Πώς η Mood Effects επηρεάζει το mood των μελλόνυμφων και των καλεσμένων τους;

Δημιουργώντας μία σχέση εμπιστοσύνης, ασφάλειας και φροντίδας, ώστε οι μελλόνυμφοι να αισθάνονται ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προσδοκιών τους. Και, βέβαια, να είναι σίγουροι ότι οι καλεσμένοι τους θα νιώσουν εξίσου ξεχωριστοί, που παρευρίσκονται στον γάμο των αγαπημένων τους ανθρώπων.

«Τέλειος» γάμος για τη Mood Effects είναι

Τα λόγια που ακούμε από τα ζευγάρια αλλά και από τους καλεσμένους τους. Είναι πολύ ωραίο να έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε εμπειρίες που θα θυμούνται όλοι για πάντα και να μας το εκφράζουν – νεόνυμφοι και καλεσμένοι. Τότε, ξέρεις ότι έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις στιγμές, συναισθήματα και εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων.

Ποια είναι η πιο απαιτητική και ποια η πιο συγκινητική στιγμή που μπορεί να βιώσετε στη δουλειά σας;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάτι συγκεκριμένο. Κανένας γάμος δεν είναι ίδιος και για εμάς όλοι είναι απαιτητικοί. Αυτή είναι, άλλωστε, η μαγεία της δουλειάς μας. Το ίδιο ισχύει και για τις συγκινητικές στιγμές. Μοιραζόμαστε τόσα πολλά με τα ζευγάρια μας, στο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα που συνεργαζόμαστε, που θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε μόνο μία στιγμή.

Κλείνοντας, σε τι λέτε πάντα «yes, I do»;

Σε κάθε νέο προορισμό και σε κάθε νέα πρόκληση που θα έχουμε την ευκαιρία να «γνωρίσουμε», καθώς και σε νέες συνεργασίες με υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους θα δημιουργήσουμε και θα μοιραστούμε νέες εμπειρίες.

Και σε τι λέτε «no, I dont»;

Στην επανάληψη!

 

WEDDING CREDITS 

Planning & Design: Mood Effects

Photography: Adrian Wood

Cinematography: Παναγιώτης Καστανίδης

Florist: Comme ça

Art de la table: 3biz

Fireworks: Nanos Fireworks

Musicians: Artistic Productions

Ballerina: Defingou Events

Make up: Πέννυ Τσιάμη

Hairstyling: Ιωάννα Καρκαντέλου

RELATED POSTS