You are here

Συνέντευξη με την σχεδιάστρια του Zeus + Δione

zeusndione2

Η Λυδία Βουσβούνη είναι η σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από τα καταπληκτικά ρούχα του ελληνικού brand Zeus + Δione. Ενός brand που διαθέτει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα σπάνιας δεξιοτεχνίας, εμπνευσμένα από τη διαχρονική ομορφιά και τον απαράμιλλη πλούτο της ελληνικής κληρονομιάς.

Παρόλο που η Zeus + Δione δεν δημιουργεί νυφικά φορέματα – με την κλασική έννοια, να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις το φόρεμα των ονείρων σου, αν θέλεις να ξεφύγεις από τον τύπο του κλασικού νυφικού. Με αφορμή την παρουσίαση της νέας συλλογής SS/14, The Deconstruction Of The Temple, μιλήσαμε με την ταλαντούχα σχεδιάστρια Λυδία Βουσβούνη περί γάμου, έμπνευσης και δουλειάς.

zeusndione3

- Συνεργάζεσαι με την Zeus + Δione από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το brand. Τι έχεις αποκομίσει  από αυτή τη συνεργασία;

Ξεκίνησα με την πρώτη είσοδο ρούχων στη συλλογή σχεδόν μισό χρόνο αφότου είχε ιδρυθεί η εταιρία. Το όλο ταξίδι με τη Zeus + Δione είναι μια πρόκληση- γεμάτο ερεθίσματα, ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης και δημιουργία ς σε ένα πολύ ομαδικό κλίμα.

- Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται τα συγκεκριμένα ρούχα?

Η γυναίκα της Zeus + Δione έχει αυτοπεποίθηση και αγαπάει την ποιότητα. Ειναι άνθρωπος του κόσμου και έχει ταξιδέψει σε προορισμούς με αυθεντικότητα και ιστορία. Ειναι μια γυναίκα του σήμερα. Μια γυναίκαυψηλών αξιών που αναγνωρίζει πόσο πολύτιμο ειναι κάτι που φτιάχνεται στο χέρι και την αξία του μοναδικού. Eίναι μια γυναίκα που ξέρει να «διαβάζει» την ιστορία και την παράδοση και να υιοθετεί αυτό που την αφορά. Είναι μία «σύγχρονη εξερευνήτρια» που επιθυμεί να καταδύεται στο παρελθόν αλλά και να παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω της. Μία γυναίκα που είναι ανοιχτή στο να «δέχεται ερεθίσματα», τα οποία γνωρίζει πως να αποκωδικοποιεί και να τα κάνει δικά της. Παρόλο που ειναι καταξιωμένη στον τομέα της ειναι χαμηλών τόνων και θέλει να περιτρυγυριζεται απο εκλεκτα πράγματα.

zeusndione4

- Από που αντλείς έμπνευση;

Αδύνατο να προσδιοριστεί. Σίγουρα από κομμάτια της ιστορίας και της μυθικότητάς της. Από παραδοσιακές τεχνοτροπίες τις οποίες προσπαθούμε να προσαρμόσουμε σε όλα τα προϊόντα και παλιές φορεσιές από διαφορές περιοχές της Ελλάδας αλλά πάντα σε συνδυασμό με την αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας που υπήρξε πιο μοντέρνα από ποτέ καθώς και τη γεωμετρία που κυριαρχούσε.

Electra graphic silk dress

- Με τι υλικά σου αρέσει να δουλεύεις;

Με όλα όσα στηρίζουμε στο brand: πλούσιες υφές από μετάξι που υφαίνεται στο Σουφλί, καθαρό βαμβάκι υφασμένο στον αργαλείο, χειροποίητα κεντήματα,ασήμι σμιλεμένο από Αθηναίους αργυροχόους, υψηλής ποίοτητας δέρμα.

-Τι θα πρότεινες στις γυναίκες που θα ήθελαν να ξεφύγουν από τα κλασικά νυφικά;

Σε μια τόσο προσωπική μέρα ο καθένας πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει την αισθητική και το στυλ που τον αντιπροσωπεύει και στην ζωή του γενικότερα. Φυσικά με κάποια υπέρβαση αλλά στα πλαίσια που θα νιώθει κανείς άνετος και να κάνει το νυφικό-ρούχο δικό του.

zeusndione1

-Τι θα πρέπει να αποφεύγουν οι νύφες;

Η διαδικασία του γάμου πολύ συχνά υπερεκτιμάται, με αποτέλεσμα να γίνεται κάτι στρεσογόνο και αγχωτικό. Εμείς πιστεύουμε σε μία πιο απλή προσέγγιση της διαδικασίας αυτής σε όλα τα επιμέρους «κομμάτια» της. . Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία του γάμου και η προετοιμασία του θα είναι πραγματική γιορτή γεμάτη χαρούμενες στιγμές,κυρίως  για την ίδια τη νύφη.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερα!

Συνέντευξη στη Μάρω Παρασκευούδη.

*Το φόρεμα στις φωτογραφίες αγοράστηκε και φορέθηκε σαν νυφικό.

Media long silk dress

Tags