Τα vintage είναι μόδα, αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της γυναίκας και μας γυρίζουν πίσω σε μία εποχή πιο αθώα κατά μία έννοια. Το επίκεντρο εκείνης της εποχής ήταν η γυναίκα, και το κάθε τι την αναδείκνυε ακόμη περισσότερο. Ό,τι ακριβώς δηλαδή γίνεται και στο γάμο. Η γυναίκα είναι το επίκεντρο, πρέπει να είναι πάνω από όλα θηλυκή άρα το vintage στυλ και λούκ είναι μία τέλεια επιλογή. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τα πιο τέλεια γαμήλια και μη αξεσουάρ – γιατί οκ να ντυθεί η νύφη, η μανα, η πεθερά, η κουμπάρα κλπ, αλλά όλοι οι υπόλοιποι τι;-  εμπνευσμένα από τις δεκαετίες των 40s, 50s, & 60s. Kαι αυτά τα αξεσουάρ τα σχεδιάζει η Swell Dame.

yes i do - swell dame 5 yes i do - swell dame 2 yes i do - swell dame 3

Απόφοιτος της σχολής Βελουδάκη και όπως μας εκμυστηρεύτηκε ξεκίνησε να ασχολείται με τις χειροποίητες δημιουργίες γύρω στο 2007, προ κρίσης, άρα από καθαρά συνειδητή επιλογή και πολύ μπροστά για την εποχή προσθέτω εγώ. Τα κομμάτια της δεν είναι φασόν, είναι ιδιαίτερα και μοναδικά, ενώ πολλά είναι κατόπιν παραγγελίας που της παίρνει ανάλογα με αυτό που της ζητείται από 1­3 εβδομάδες. Έμπνευση παίρνει από τις δεκαετίες του 40’­50’­60′,απο παλιές φωτογραφίες αλλά και ταινίες που αποπνέουν το στυλ εκείνης της εποχής.

yes i do - swell dame 7 yes i do - swell dame 8 yes i do - swell dame 11

Είτε είσαι νύφη, είτε καλεσμένη, είτε απλά υποστηρίζεις αυτό το στυλ και γουστάρεις τα διάφορα κομμάτια που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο ένα χτένισμα, η Swell Dame είναι στη διάθεσή σου για να βρείτε μαζί το σχέδιο που θα σας καλύψει. Το πιο έξυπνο βέβαια για τις νύφες είναι να κρατήσουν ένα κομμάτι από το ύφασμα/δαντέλα του νυφικού τους προκειμένου να το προσαρμόσει πάνω στο headpiece που θα φτιάξει.

yes i do - swell dame 1 yes i do - swell dame 4 yes i do - swell dame 6

Οι τιμές δεν είναι καθόλου του απλησίαστου, μιας και όχι ως νύφη ακόμη, αλλά ως καλεσμένη σε διάφορα κοινωνικά, διαθέτω ουκ ολίγα headpieces, και έχω  κάνει την έρευνά μου και οι τιμές τους δεν είναι πάντα value for money… στόχος της είναι να είναι προσιτά για να τα χαίρονται όλοι. Μάλιστα τα non bridal headpieces κυμαίνονται από 35 μέχρι και 55€ περίπου.

yes i do - swell dame 10 yes i do - swell dame 9

Τα υλικά που χρησιμοποιεί δεν είναι πάντα τα ίδια, αλλά πειραματίζεται με μεταξωτά χειροποίητα λουλούδια, βέλο, χάντρες, πέρλες, φτερά και κορδέλες

yes i do - swell dame 12

Και φυσικά η συνάντησή μας δεν τελείωσε έτσι, αλλά η Swell Dame μας μίλησε για το τι σημαίνει γάμος για εκείνη:

1. Για πρώτη φορά σκέφτηκα ότι θα παντρευτώ στα: Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι που με απασχόλησε ιδιαίτερα σε καμία φάση της ζωής μου!

2. Τώρα πιστεύω πως… Μια τελετή που μπορεί να καταλήξει σε ένα υπέροχο πάρτι!

3. Πάντως όταν παντρευτώ, τότε σίγουρα ο γάμος θα γίνει στο: Σε δημαρχείο ή κάπου πολύ prive.

4. Και το νυφικό μου θα είναι: Δεν ξέρω ακριβώς θα εξαρτάται από τη διάθεση της στιγμής, αλλά σίγουρα θα το φτιάξω εγώ κ σίγουρα θα έχει χρώμα!

5. Γάμος είναι: κάτι που θέλει πολύ η μαμά μου!!!

6. Ο ιδανικός άντρας: Αυτός που ήδη έχω.

7. Για να τον παντρευτώ πρέπει οπωσδήποτε να: μείνει όπως είναι!

8. Ας το ξεχάσει, αν δεν αλλάξει: Τίποτα απολύτως, είναι μια χαρά!

9. Worst case scenario στον γάμο μου: Να είναι μεγάλος κ παραδοσιακός.

10. Κουμπάρα είναι: Η πιο παλιά μου φίλη

11. Η τέλεια πρόταση γάμου περιλαμβάνει: Τον σωστό άντρα, την κατάλληλη στιγμή κ πολλή αγάπη!

12. «Πεθερά alert!». Στον γάμο μου, θα είναι: Χαρούμενη!

13.Τελικά και τι είναι ο γάμος; Μια ωραία στιγμή στο αλμπουμ των αναμνήσεων!

14. Στο γάμο μου, δεν θα καλέσω: Περιττό κόσμο..

15. Τη νύχτα πριν το γάμο, θα: πιούμε!

16.Τη νύχτα μετά το γάμο θα: χορέψουμε!

17. Δεν το έχω πολυσκεφτεί, αλλά το εισιτήριο για το ταξίδι του μέλιτος θα ήθελα να λέει: Hawaii ή Las Vegas

18. Το δαχτυλίδι της πρότασης γάμου δεν πρέπει να: είναι ακριβό, προτιμώ κάτι χαριτωμένο κ από καρδιάς!

19. Αν είχα (τόσα) λεφτά στο πάρτυ θα τραγουδούσε ο/η/οι: H Patsy Cline ή η Billie Holiday!!! (αν κ χρειάζεται κάτι παραπάνω από λεφτά, ίσως μια χρονομηχανή!)

20.Και μετά το γάμο, τι; Happy together!

yes i do - swell dame 13

Τις δημιουργίες της Swell Dame μπορείτε να τις απολαύσετε  εδώ όπου μπορείτε και να επικοινωνήσετε μαζί της για να κάνετε την παραγγελία σας. Και φυσικά δεν μένει μόνο σε αξεσουάρ αλλά σχεδιάζει και δημιουργεί μοναδικά deux pieces συνολάκια, αλλά και πολλά άλλα!

 

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου