Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Είτε έχετε δοκιμάσει διάφορα χρώματα κατά καιρούς στα μαλλιά σας, είτε σκέφτεστε να τα βάψετε για πρώτη φορά, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές αν θέλετε να τολμήσετε μια μεγάλη αλλαγή πριν από ένα σημαντικό γεγονός όπως ο γάμος σας. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας – μακριά, κοντά, λεπτά, πυκνά, ξηρά ή λιπαρά, όλα εξαρτώνται από την τεχνική που θέλετε να δοκιμάσετε. Πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, δείτε ορισμένα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κατά νου.

Φωτογραφία από Racool_studio (Freepik)

Πόσο καιρό πριν να κλείσω ραντεβού;

Δύο εβδομάδες πριν από το γάμο σας είναι όσο διάστημα χρειάζεται ένα χρώμα ρουτίνας για να προλάβει να σταθεροποιηθεί, να φαίνεται πιο φυσικό αλλά και να κάνετε τυχόν αλλαγές αν χρειαστεί.

Τι πρέπει να αποφύγω;

Μην κάνετε δραστικές αλλαγές πολύ κοντά στην ημέρα του γάμου. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο και μην είστε πολύ τολμηρές με την εμφάνισή σας. Οι γαμήλιες φωτογραφίες θα μείνουν για πάντα, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα σας αρέσει το στιλ σας για τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφία από Rikonavt (Unsplash)

Αν δεν έχετε βάψει ποτέ πριν τα μαλλιά σας…

Ξεκινήστε λίγους μήνες νωρίτερα για να έχετε χρόνο για τυχόν αλλαγές. Επιλέξτε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σας και κάνετε μικρές προσαρμογές μέχρι να νιώσετε άνετα να κάνετε μια μεγαλύτερη αλλαγή. Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε μια διεξοδική συζήτηση με τον colorist σας, ώστε να έχετε τον ίδιο στόχο στο μυαλό σας.

Αν δεν είστε ευχαριστημένες με το χρώμα…

Μπορείτε με ευγενικό τρόπο να πείτε στον κομμωτή σας ότι είχατε κάτι διαφορετικό στο μυαλό σας για την ημέρα του γάμου σας. Οι επαγγελματίες θέλουν να είστε ευχαριστημένες με το χρώμα σας και μπορούν να κατανοήσουν αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή. Κανονίστε ένα ραντεβού για να διορθώσετε το χρώμα και μη χάσετε την εμπιστοσύνη στον colorist που έχετε επιλέξει.

Φωτογραφία από Photography Maghradze PH (Pexels)

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε colorist…

Συνήθως δεν είναι καλή ιδέα, εκτός αν θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή αρκετούς μήνες πριν τον γάμο. Είναι προτιμότερο να μείνετε με τον colorist που γνωρίζει ήδη πώς ανταποκρίνονται τα μαλλιά σας στο χρώμα και τις διάφορες θεραπείες.

 

RELATED POSTS

Hair for her: Βρείτε το ιδανικό νυφικό χτένισμα σύμφωνα με το ζώδιό σας

Μαλλιά με κυματισμούς, κομψή αλογοουρά ή ένα χτένισμα με αέρα παλιού Hollywood; Ιδού η απορία!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press