Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας να ονειρεύεται την ημέρα του γάμου σας, το πέπλο αποτελούσε απαραίτητο αξεσουάρ της εμφάνισής σας. Το απόλυτο σύμβολο του ρομαντισμού και της αθωότητας μπορεί να αναβαθμίσει ολόκληρο το briδal look με μίο μόνο κίνηση! Ποια είναι όμως η σωστή κίνηση που θα εξασφαλίσει ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα κατά τη διάρκεια της τελετής;

Σίγουρα εκείνη την ημέρα θέλετε να είστε άνετες και να μην πρέπει διαρκώς να ανησυχείτε για το πέπλο στα μαλλιά σας. Το να μην φορέσετε καθόλου πέπλο, είναι αδιαπραγμάτευτο! Οπότε πρέπει να ακολουθήσετε μερικά tips για να μείνει στη θέση του για όσο διάστημα χρειαστεί. Αν έχετε τα μαλλιά σας ψηλά, τα πέπλα τείνουν να παραμένουν πιο σταθερά, αλλά αν θέλετε να τα αφήσετε κάτω θα χρειαστεί λίγη επιπλέον ασφάλεια. Αυτά τα tips είναι για πέπλα παραδοσιακού στυλ με προσαρτημένο χτενάκι.

Φωτογραφία από Pixabay

Αν αφήσετε κάτω τα μαλλιά σας

Τοποθετήστε το χτενάκι με τα δοντάκια προς τα κάτω και πιέστε το στο σημείο που θέλετε να το στερεώσετε. Πάρτε μερικά τσιμπιδάκια στο χρώμα των μαλλιών σας και στερεώστε τα σε σχήμα Χ στις δύο άκρες της μεταλλικής χτένας για επιπλέον ασφάλεια. Τραβήξτε το τούλι προς τα πίσω και αφήστε το να πέσει στην πλάτη σας. Βεβαιωθείτε ότι τα τσιμπιδάκια είναι καλά κρυμμένα κάτω από τα μαλλιά σας. 

[yid-must-read-article post_id=”14174″]

Φωτογραφία από Tracy Truhan (Unsplash)

Αν έχετε κότσο

Αν αποφασίσετε να πιάσετε τα μαλλιά σας κότσο ή ένα χαλαρό σινιόν, το μεταλλικό χτενάκι θα κάτσει πιο όμορφα από πάνω και θα έχει καλύτερη στήριξη. Μην ξεχάσετε και σε αυτή την περίπτωση να το στερεώσετε με τσιμπιδάκια.

Φωτογραφία από Maria Gloss (Pexels)

Αν φορέσετε τιάρα

Σύρετε την τιάρα μπροστά από το πέπλο σε γωνία 45 μοιρών. Ρυθμίστε την τιάρα προς το πέπλο, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κενό μεταξύ των δύο. Ασφαλίστε τα άκρα της τιάρας χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια. Καλύψτε τις εκτεθειμένες μεταλλικές άκρες της τιάρας με τα μαλλιά σας.

YES I DO TIP: Ασφαλώς ο κομμωτής σου ξέρει πώς να σταθεροποιήσει με τον σωστό τρόπο το πέπλο σου. Πολλές φορές όμως και όσο οι ώρες περνούν, αυτό χαλαρώνει με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο σταθερό όσο ήταν εξαρχής. Γι’ αυτόν τον λόγο ο παραπάνω οδηγός θα σου φανεί σωτήριος. Και μην ξεχάσεις να έχεις τσιμπιδάκια στη sos bag σου! Είναι ο μεγάλος σύμμαχός σου για να τα καταφέρεις!

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι συμβολίζει το πέπλο της νύφης;

Ένα αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει ολόκληρη τη bridal εμφάνιση!

Perfect veil: Πως να επιλέξεις το σωστό πέπλο για το νυφικό σου

Είναι η ''λεπτομέρεια'' που κάνει τη διαφορά!