Από τον Παναγιώτη Κούστα

Η πρώτη pre-collection του ιστορικού γαλλικού maison Givenchy με τον Αμερικανό Matthew Williams στο καλλιτεχνικό του τιμόνι είναι γεγονός και από τα 45 συνολικά looks της, για άντρες και γυναίκες, εμείς ξεχωρίσαμε έξι στα οποία κυριαρχεί το λευκό χρώμα, κάνοντάς τα ιδανικά για όσες σύγχρονες νύφες θελήσουν να παντρευτούν -με πολιτικό, ας πούμε, γάμο και πολύ στιλ- το επόμενο φθινόπωρο.

Με μια πρώτη ματιά, η έμφαση στην κομψότητα και τη γυναικεία σιλουέτα που έχει ταυτιστεί με το όνομα «Givenchy», κυρίως λόγω των βραδινών φορεμάτων που αποθέωσε η Audrey Hepburn, μούσα του Hubert de Givenchy, μοιάζει απούσα, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς μασκαρεμένη. Η κομψότητα παραμένει το ζητούμενο. Απλώς, δεν εντοπίζεται σε μια εκτός τόπου και χρόνου «σικαρία», αλλά στην έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στον μινιμαλισμό, στις «αρχιτεκτονικές γραμμές» και στα αβανγκάρντ πατρόν που θυμίζουν έντονα Helmut Lang. Την ίδια στιγμή, τα τόσο «it’s so cool to be uncool» χοντροκομμένα στην πλειοψηφία τους υποδήματα, κλείνουν το μάτι στο κίνημα της αντιμόδας.

Μπορούν, όμως, να φορεθούν αυτά τα looks σε έναν γάμο; Η απάντηση είναι «ναι» και μάλιστα από όλες τις μέλλουσες νύφες της εποχής μας. Κι αυτό γιατί ίσως ήρθε η ώρα, η ελευθερία που βιώνουμε στη μόδα τα τελευταία χρόνια, ο φετιχισμός των cult luxury brands, αλλά και η αποθέωση του sportswear και του normcore -δες πανάκριβα sneakers και «απλά κοντομάνικα» από πολυτελή υφάσματα, φτιαγμένα για να φορεθούν στο κόκκινο χαλί και όχι στο γυμναστήριο-, να καταρρίψουν και το τελευταίο οχυρό, αυτό των νυφικών εμφανίσεων. Αν μπορεί μια γυναίκα να κατανοήσει και να απολαύσει τη μόδα της εποχής της στην καθημερινή της ζωή, γιατί να μην την υποστηρίξει και στον γάμο της;

Must Read:

Τι νέο φέρνει η bridal collection του Oscar de la Renta για την Άνοιξη του 2021;

Pop Baroque 2021: Νυφικά με έμπνευση από τo δραματικό στιλ της Kate Bush και της Florence Welch

Η μεγάλη επιστροφή της broderie anglaise! Τα νυφικά του 2021 θα είναι γεμάτα κεντήματα.

Most Popular:

Αληθινή μαρτυρία: «Τι μετανιώνω -και τι όχι- που έκανα τον γάμο μου μέσα στην πανδημία»

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.