Χαζεύοντας το newsfeed στο Facebook, βρέθηκα μπροστά σε ένα άρθρο που μιλάει για μία νύφη που φόρεσε μαύρο νυφικό, και το ίδιο και οι παράνυφες.

yes i do - black dress 5

Προς στιγμήν «κόλλησα» σκεπτόμενη τι εννοεί; Μαύρο;  Και μετά από λίγο αυτή η σκέψη έφυγε και σκέφτηκα πως, ε και; Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις αυτά που άλλοι λένε να κάνεις.

Ο γάμος έχει κάποια στερεότυπα που βασίζονται σε έθιμα, παραδόσεις, προλήψεις και προκαταλήψεις μαζί. Απογυμνώνοντας τον από αυτά έχεις την «υπόσχεση» δύο ανθρώπων σε μακροπρόθεσμη (αν και όλοι ευχόμαστε για αιώνια) αγάπη, σεβασμό κλπ. Δηλαδή κάτι πολύ ουσιαστικό, δυνατό, εσωτερικό και ανώτερο των χρωμάτων και των υφασμάτων.

yes i do - black dress 3

yes i do - black dress 4

Το πώς θα επιλέξεις λοιπόν να γιορτάσεις αυτή την μέρα, και το τι θα φορέσεις τελικά δεν παίζει και τόση σημασία. Όπως λέει και η νύφη στο άρθρο «…το να φορούσα λευκό νυφικό ήταν πολύ “παραδοσιακό” και εμείς δεν είμαστε παραδοσιακό ζευγάρι….» Δεν το έβαλε όπως είπε για να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά γιατί απλά έτσι είχε ονειρευτεί την δική της μέρα.

yes i do - black dress. 2jpg

yes i do - black dress 6

Συμβουλή λοιπόν προς την επόμενη νύφη που θα πέσει σε αυτό το άρθρο:

Κάντε ό,τι σας αρέσει, ακόμη και αν ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, ακόμη και αν η διακόσμηση δεν ταιριάζει μεταξύ της τόσο, ή το προσκλητήριο δεν είναι τόσο formal, ή το νυφικό ξεφεύγει από το στερεοτυπικό, ή το φαγητό δεν είναι το συνηθισμένο για τέτοιες εκδηλώσεις.

yes i do - black dress

Να θυμάστε πως είναι μία μέρα για ΕΣΑΣ, και μόνο εσάς, και το πώς θα την περάσετε είναι δικό σας θέμα. Πάντα θα υπάρχουν επικριτές σε ένα γάμο, που πάντα θα βρουν κάτι να μην τους αρέσει, όπως το παπούτσι της νύφης, το δύσκολο πάρκινγκ στην εκκλησία, τα καναπεδάκια στο welcome, η μουσική, το γλυκό, η μπομπονιέρα και άλλα πολλά πολλά πολλά…

Ε και; Keep calm and enjoy your wedding day, because it is YOUR wedding day!

yes i do - black dress 7

Μπες εδώ για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο

Από την Νεφέλη Βιτζηλαίου