Οι βέρες είναι το σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης που θα φοράτε για πάντα στο χέρι σας μετά την ημέρα του γάμου. Συνεπώς είναι λογικό να έχετε απορίες. Συγκεντρώσαμε και απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας γύρω από τα δαχτυλίδια του γάμου!

yes-i-do-wedding-rings_6.jpg

Οι βέρες πρέπει απαραιτήτως να είναι οι ίδιες;

Φυσικά και όχι. Είναι ρομαντικό να φοράτε ακριβώς ίδιες βέρες, αλλά δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει να διαλέξετε διαφορετικού ύφους βέρες. Διαλέξτε εκείνες που θα ταιριάζουν στην προσωπικότητα και το γούστο του καθενός. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε ίδιο σχέδιο και μέταλλο αλλά μπορεί η η γυναικεία βέρα να έχει ένα twist, όπως ένα μικρό διαμαντάκι μέσα!

yes-i-do-wedding-rings_1.jpg

Πρέπει  να έχουμε και δαχτυλίδι αρραβώνων πέρα από τις βέρες;

Ούτε εδώ υπάρχει κανόνας. Παλαιότερα, ο αρραβώνας προηγούνταν του γάμου και οι συγγενείς και από τις δυο πλευρές στόλιζαν το ζευγάρι με κοσμήματα. Αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς έχει ξεπεραστεί και συνήθως πριν από τον γάμο γίνεται μόνο η πρόταση με το μονόπετρο δαχτυλίδι.

Yes I Do Tip:  Όσο για τις βέρες μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό βέρας και δαχτυλιδιού μειώνοντας έτσι και το budget σας!

Σε ποιο χέρι φοράμε τις βέρες μας; 

Όσο αστεία και αν σας φαίνεται η ερώτηση, δεν είναι, καθώς εκεί έξω μπορεί να υπάρχει κόσμος που παντρεύεται άμεσα και πραγματικά δεν γνωρίζει. Συνήθως, η βέρα φοριέται στο αριστερό χέρι μετά τον αρραβώνα και στο δεξί μετά τον γάμο. Βέβαια, σε πολλές χώρες συμβαίνει και το ανάποδο ή φοριέται μόνο στο αριστερό.

Yes I Do Tip: Εμείς σας συστήνουμε να φοράτε το δαχτυλίδι σας όπου σας βολεύει εσάς!

yes-i-do-wedding-rings_8.jpg

Πρέπει οι βέρες να είναι από συγκεκριμένο μέταλλο;

Λέγεται ότι ο χρυσός συμβολίζει την εξουσία και την ομορφιά που αντέχει στον χρόνο, ενώ η επιλογή της πλατίνας μεγαλώνει την ποικιλία των σχεδίων. Αν και το ασήμι είναι πιο οικονομικό, δεν έχει την ίδια διάρκεια στον χρόνο με τον χρυσό όσον αφορά τη λάμψη και την αντοχή.

Yes I Do Tip: Τις βέρες σας θα τις φοράτε για πάντα, οπότε καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μέταλλο που θα έχει διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.

Ποιος κάνει πρόταση σε ποιον;

Συνηθίζεται να κάνει ο άντρας την πρόταση άμου, χωρίς αυτό να είναι απαγορευτικό για τις γυναίκες.

 

yes-i-do-wedding-rings_9.jpg

Πόσο καιρό πριν είναι καλό να αγοράσουμε τις βέρες ή το δαχτυλίδι αρραβώνων;

Αν επιλέξετε ένα κομμάτι που θα φτιαχτεί αποκλειστικά για εσάς, τότε θα σας συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με τον κοσμηματοπώλη 2-3 μήνες προκειμένου να σας πει τον χρόνο που χρειάζεται για να τα φτιάξει. Εάν πάλι επιλέξετε κατευθείαν το σχέδιο και χρειάζεστε μόνο κάποιες τροποποιήσεις στο μέγεθος, τότε υπολογίστε μια με δυο εβδομάδες το πολύ.

Και αν δεν γνωρίζω καθόλου το μέγεθος του χεριού; 

Εάν δεν είστε των εκπλήξεων και ψωνίσετε μαζί, τότε δοκιμάστε στο κοσμηματοπωλείο και ζητήστε να σημειώσουν το νούμερό σας. Εάν πάλι θέλετε να κάνετε την έκπληξη τότε πάρτε ένα από τα δαχτυλίδια της και πηγαίνετε στον κοσμηματοπώλη να σας το μετρήσει. Για επιπλέον πληροφορίες μπείτε εδώ  αλλά και εδώ

Πρέπει  να φορέσουμε βέρες ή δαχτυλίδι; 

Στον πολιτικό γάμο οι βέρες δεν είναι απαραίτητο κομμάτι της διαδικασίας. Συνεπώς, μπορείτε να επιλέξετε ένα κολιέ, ένα βραχιόλι ή να κάνετε matching tattoos αντί για βέρες. Αντίθετα, στον θρησκευτικό είναι βασικό part του μυστηρίου, οπότε θα χρειαστεί να τις έχετε τουλάχιστον για όσο διαρκεί η τελετή.

yes-i-do-wedding-rings_2.jpg

Και τι κόστος πρέπει να έχουν; 

Το κόστος έγκειται στην διακριτική ευχέρεια της τσέπης του καθενός. Καλό θα ήταν να καθορίσετε από πριν ένα αρχικό ποσό και να κάνετε μια διαδικτυακή έρευνα αγοράς προτού επισκευτείτε κάποιο φυσικό κατάστημα. Έπειτα, αναθεωρείστε τον προϋπολογισμό σας, ανάλογα με το τι έχετε βρει και σίγουρα θα καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα για εσάς λύση.

Στείλτε μας τις απορίες σας στο info@yes-i-do.gr!

Διαβάστε επίσης… 

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πολιτικό γάμο!

8 TIPS πριν αγοράσετε τις βέρες

Ποιος πληρώνει τι στον γάμο;