Δεν υπάρχει περίπτωση μια νύφη που εμπιστεύθηκε την Εύη Πατσιατζή για την ημέρα του γάμου της να μην τη συστήσει σε φίλες και γνωστές. Το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο, η εμπειρία της πολύτιμη και το κινητό της γεμάτο με ευχαριστήρια μηνύματα από νύφες που, χάρη σε εκείνη, ένιωσαν πως αφέθηκαν σε «καλά χέρια».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ανάλαφρα μαλλιά: Ό,τι χτένισμα κι αν κάνετε, από το πιο comme il faut μέχρι ένα επιμελώς ατημέλητο, φροντίστε το αποτέλεσμα να έχει μια ανάλαφρη αίσθηση κίνησης, για να είναι πιο σύγχρονο και νεανικό.
Β for Plan B! Να είστε πάντα έτοιμη για last-minute changes. Πολλές φορές η Εύη, πάντα σε συνεννόηση με τη νύφη, έχει χρειαστεί να αλλάξει το hairstyle την ημέρα του γάμου, για παράδειγμα, από χαλαρή vague σε χαμηλό σινιόν, για να αντέξουν τα μαλλιά τον αέρα των Κυκλάδων.
Γιασεμί το καλοκαίρι, γυψοφίλη την άνοιξη, headpieces όλο τον χρόνο! Πείτε «ναι» στα αξεσουάρ μαλλιών.
Διάρκεια στο χτένισμα: Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους φημίζεται η Εύη. Πώς το καταφέρνει; Προσαρμόζει κάθε χτένισμα στην ποιότητα μαλλιών της νύφης και λαμβάνει υπόψη τις εξωτερικές συνθήκες (αέρα, υγρασία κλπ.).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MARY LAZARIDI

Εμπειρία: Το ιδανικό bridal hairstyle μοιάζει με δύσκολη εξίσωση, γιατί αποτελεί συνδυασμό πολλών παραγόντων… Αρκεί να προτιμήσετε έναν επαγγελματία με πολυετή εμπειρία.                       

Ζητήστε τη γνώμη του hair expert ακόμα κι αν έχετε καταλήξει σε χτένισμα. Μπορεί με τις ιδέες του να σας εκπλήξει!
Ήλιος & θάλασσα: Αν πρόκειται να παντρευτείτε προς το τέλος του καλοκαιριού, προστατέψτε τα μαλλιά σας –ειδικά αν είναι βαμμένα– φορώντας πάντα καπέλο ή εφαρμόζοντας αντηλιακό μαλλιών.
Θετική ενέργεια: Ο επαγγελματίας που θα εμπιστευθείτε για το νυφικό σας χτένισμα δεν αρκεί να είναι έμπειρος και καλός στη δουλειά του. Η θετική ενέργεια (και εδώ) είναι απαραίτητη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ANASTASIOS FILOPOULOS

Ίσια ή κυματιστά; Το αιώνιο δίλημμα. Για την απάντηση, ακούστε το ένστικτό σας και τον επαγγελματία που έχετε επιλέξει.
Κούρεμα: «Δεν θα κουρευτώ καθόλου φέτος, για να έχω μακριά μαλλιά στον γάμο μου». Το αντίθετο ισχύει, σύμφωνα με την Εύη: Έναν χρόνο πριν από τον γάμο και ανά 2-3 μήνες, καλό είναι οι brides-to-be να κόβουν τα μαλλιά τους περίπου 1,5 πόντο, ώστε να μακρύνουν με υγιή τρόπο.
Λεπτή τρίχα: Υπάρχουν αμέτρητα κατάλληλα χτενίσματα αποκλειστικά για όσες από εμάς έχουν λεπτή τρίχα. Εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες!
Μάσκες για ενυδάτωση: Σε συνδυασμό με ένα θεραπευτικό λαδάκι, μπορούν να εφαρμόζονται μία φορά την εβδομάδα αρκετό καιρό πριν από τη μεγάλη ημέρα.
Νυφικό χτένισμα: Κι όμως, μπορεί να απογειώσει μια bridal εμφάνιση!
Ξεχωριστή περίπτωση: Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε bridal hairstyle, με βάση το μήκος των μαλλιών της νύφης, την ποιότητα της τρίχας, το σχήμα του προσώπου, το νυφικό, το υπόλοιπο styling καθώς και τις συνθήκες.
Οικειότητα: Την ημέρα εκείνη χρειάζεστε δίπλα σας ανθρώπους εγκάρδιους και φιλικούς, με τους οποίους θα αισθάνεστε άνετα. Είναι περισσότερο σημαντικό από όσο φαντάζεστε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GEORGE KATSAROS

Πρόβα: Μην αμελήσετε να στείλετε προηγουμένως στον/ στη hair expert ένα mood board με νυφικά χτενίσματα που σας αρέσουν και φωτογραφίες σας. Extra tip: Μην αναλωθείτε σε πολλές πρόβες, θα σας μπερδέψουν.
Ραγδαίες αλλαγές… στο χρώμα ή το μήκος των μαλλιών λίγο καιρό πριν από τον γάμο είναι προτιμότερο να αποφεύγονται.
Συνολική εικόνα: Για την Εύη, το bridal hairstyle αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ που συνθέτει κάθε νυφική εμφάνιση. Μόνο έτσι προκύπτει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Τάσεις: Λάβετέ τες υπόψη χωρίς να καθορίσουν την απόφασή σας. Μπορεί τα curtain bangs να είναι trend, όμως να μην ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7TH ART FILMS & PHOTOS

Υγιή μαλλιά: Τα όμορφα μαλλιά είναι πάντα τα υγιή, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία αλλά και να προσέχετε τη διατροφή σας.
Φαντασία: Τολμήστε να σκεφτείτε out-of-the-box και να φανταστείτε τον εαυτό σας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί…
Χαρακτήρας: Μην παρασύρεστε από επιλογές που δεν σας ταιριάζουν. Το τέλειο bridal χτένισμα είναι αυτό που αναδεικνύει τον μοναδικό χαρακτήρα της κάθε νύφης.
Ψάξτε εγκαίρως τον επαγγελματία που θα επιμεληθεί το χτένισμά σας. Η Εύη προτείνει 8 μήνες πριν από τον γάμο να έχετε αποφασίσει.
Ωραία νύφη είναι εκείνη που λάμπει από ευτυχία! Αυτό είναι το Α και το Ω κάθε νυφικής εμφάνισης στο σύνολό της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ VASILIS KOUROUPIS

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

RELATED POSTS