Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Ανάλαφρα waves ή vintage style μπούκλες; Ρομαντικό chignon ή elegant ponytail με όγκο; Όπως κι αν έχετε ονειρευτεί το hairstyle του γάμου σας, η bridal hair expert Εύη Πατσιατζή μπορεί να το κάνει πραγματικότητα. Αρκεί να αφεθείτε στα «μαγικά» της χέρια!

yes_i_do_evipatsiatzi_4.jpg

Do: Να είστε προνοητικές

Αναζητήστε τον/τη hairstylist που θα αναλάβει το νυφικό σας χτένισμα τουλάχιστον 8 μήνες πριν από τον γάμο. Ειδικά αν παντρεύεστε τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, ακόμη και ένας χρόνος πριν δεν είναι υπερβολή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αμέσως μόλις κλείσετε τον χώρο της δεξίωσης είναι να βρείτε τους επαγγελματίες που θα επιμεληθούν το hairstyling αλλά και το μακιγιάζ σας.

Don’t: Μην αναλωθείτε στις πρόβες

Το ιδανικό, όπως μας λέει η Εύη Πατσιατζή, είναι να κλείσετε τον/τη hair expert από την πρώτη κιόλας πρόβα και αφού έχετε δοκιμάσει 2-3 χτενίσματα. Αποφύγετε τις πολλές πρόβες, που από τη μία θα σας μπερδέψουν και από την άλλη θα σας κοστίσουν πολύ χρόνο, ο οποίος είναι πολύτιμος την περίοδο πριν από τον γάμο.

yes_i_do_evipatsiatzi_5.jpg

Do: Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Συγκεντρώστε φωτογραφίες από νυφικά χτενίσματα που σας αρέσουν ώστε να δώσετε μια σαφή εικόνα στον/στη hair expert που θα σας αναλάβει. «Μου αρέσει οι νύφες να έρχονται στην πρόβα με φωτογραφίες, για να βεβαιωθώ ότι έχουμε το ίδιο κατά νου. Ξεκινάω πάντα από αυτό που τους αρέσει κι έπειτα κάνω αλλαγές, σύμφωνα με το στιλ του φορέματος και τον χαρακτήρα της νύφης, ώστε να αναδειχθεί στο έπακρο η ομορφιά της. Να δει τον εαυτό της όπως δεν τον έχει ξαναδεί».

Don’t: Μην ακολουθείτε την εποχή

Ως brides-to-be πρέπει να επιλέξετε νυφικό χτένισμα με βάση αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και όχι σύμφωνα με την εποχή που θα παντρευτείτε. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο hairstyle για κάθε εποχή. Κάθε νύφη είναι μοναδική, έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών, οπότε κάθε χτένισμα «γράφει» διαφορετικά πάνω της.

yes_i_do_evipatsiatzi_2.jpg

Do: Επιλέξτε ανάλαφρα χτενίσματα

Πείτε «ναι» στα κυματιστά μαλλιά, στις χαλαρές μπούκλες και στα στεφανάκια από φρέσκα λουλούδια που θα πρωταγωνιστήσουν στους επικείμενους γάμους. Αν πάλι σας αρέσει η vang αλλά δεν θέλετε ένα τόσο αυστηρό hairstyle, η Εύη Πατσιατζή προτείνει μία πιο χαλαρή και σύγχρονη εκδοχή της.

yes_i_do_evipatsiatzi_3.jpg

Don’t: Αποφύγετε τις αλλαγές

Είναι σημαντικό να μην κάνετε μεγάλες αλλαγές στο κούρεμα ή το χρώμα των μαλλιών σας πριν από τον γάμο. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό και αυτό να επηρεάσει την ψυχολογία σας. Καλό είναι οι αλλαγές να γίνονται τουλάχιστον 6-8 μήνες πριν από τον γάμο και να μην είναι δραστικές.

Do: Δοκιμάστε τα αξεσουάρ μαλλιών

Ένα φυσικό, ανάλαφρο χτένισμα σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό headpiece, που είτε θα επιλέξετε μόνες είτε με τη βοήθεια του/της hairstylist που θα σας αναλάβει, το οποίο θα ταιριάζει με το νυφικό σας μπορεί να ολοκληρώσει πολύ όμορφα το αποτέλεσμα.

yes_i_do_evipatsiatzi_6.jpg

Don’t: Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα styling

Αφήστε τα μαλλιά σας να «ξεκουραστούν». Αποφύγετε τα λαδάκια και τις μάσκες μαλλιών για μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες πριν από τον γάμο, καθώς μπορεί να βαρύνουν τα μαλλιά και να επηρεάσουν το νυφικό χτένισμα. Αν θέλετε να τα φροντίσετε σωστά, η bridal hair expert Εύη Πατσιατζή προτείνει να τα κόβετε 1-2 πόντους ανά δύο μήνες και να κάνετε μια θεραπεία ενυδάτωσης.

Do: Hair extensions. Ναι μεν, αλλά…

Προτιμήστε τα hair extensions μόνο αν ο/η hairstylist κρίνει ότι δεν μπορεί να σας δώσει το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε επειδή δεν έχετε πολλά μαλλιά. Αν τελικά τα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, από φυσική τρίχα, και πολύ κοντά στο χρώμα των μαλλιών σας.

yes_i_do_evipatsiatzi_7.jpg

Don’t: Μην επηρεάζεστε

Μη λάβετε υπόψη τη γνώμη τρίτων για να καταλήξετε στο νυφικό σας χτένισμα. Ακούστε μόνο το ένστικτό σας, αυτό που λέει η ψυχή σας, και σιγουρευτείτε ότι νιώθετε όμορφα βλέποντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Τότε μόνο θα έχετε βρει το hairstyle των ονείρων σας!

Photo credits: G Wedd Fotografia by George Bouzakis

Credits

Photography: Giannis Kontos Photography

Hairstyle: Evi Patsiatzi

Makeup: Savvina Skepetari

Wedding dress: Dimitris Petrou

Wedding planning: ODE Events

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

yes_i_do_evipatsiatzi_8.jpg

Must Read:

Εύη Πατσιατζή: Συνέντευξη με την bridal hair expert που λατρεύουν όλες οι νύφες

Bridal Inspo: 5 πανέμορφες νύφες, 5 υπέροχα χτενίσματα διά χειρός της hair stylist Εύης Πατσιατζή

Εύη Πατσιατζή: 7 hair trends που πρέπει να γνωρίζεις αν παντρεύεσαι ή είσαι καλεσμένη σε γάμο αυτό το καλοκαίρι!

Most Popular:

YID Cover story | Δήμητρα Κοντοβά: She is a super girl!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

RELATED POSTS

Εύη Πατσιατζή: 7 hair trends που πρέπει να γνωρίζεις αν παντρεύεσαι ή είσαι καλεσμένη σε γάμο αυτό το καλοκαίρι!

Από ultra-glamorous μέχρι φυσικά και λαμπερά, εμπνευστείτε από τις προβλέψεις της hairstylist για το καλοκαίρι του 2021!