Ας το παραδεχτούμε… η διοργάνωση ενός γάμου, με πολλούς ή λίγους καλεσμένους, απλού ή και glamorous, είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό task! Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν είσαι εργαζόμενη μέλλουσα νύφη και δεν έχεις έναν από μηχανής θεό (a.k.a wedding planner) δίπλα σου. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε διοργανώνοντας τον γάμο σας και είναι απόλυτα λογικό ένα, δύο ή πέντε πράγματα να ξεφύγουν από την προσοχή σας! Εμείς, όπως πάντα, είμαστε δίπλα σας για να σας τα υπενθυμίσουμε (αρκεί αυτή τη φορά να τα σημειώσετε κάπου).

1. Better safe than sorry

Φροντίστε να έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι bridal shoes. Διότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αποχωριστείτε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας και να τα αντικαταστήσετε με ένα πιο άνετο ζευγάρι, που θα σας επιτρέπει να χορεύετε ανενόχλητη.

2. Cake love

Φυσικά, μπορείτε να κόψετε την τούρτα σύμφωνα με το έθιμο με ένα απλό μαχαίρι. Αν, όμως, θέλετε κάτι πιο fancy ή ιδιαίτερο, καλό θα ήταν να το ζητήσετε από την wedding planner ή τους υπεύθυνους του venue. Άλλωστε, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν πάντοτε τη διαφορά…

3. Food

Σίγουρα έχετε αφιερώσει χρόνο στη δοκιμή και την επιλογή των πιάτων που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκείνη την ημέρα για εσάς και να προνοήσετε ώστε να έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

4. Getting-ready attire

Έχετε περάσει μήνες αναζητώντας το ιδανικό νυφικό, τα τέλεια παπούτσια και τα πιο ταιριαστά αξεσουάρ. Όμως, τι θα φοράτε όσο το μακιγιάζ και το χτένισμά σας θα ετοιμάζονται; Χρειάζεστε κάτι άνετο, εύκολο να το αλλάξετε χωρίς να χαλάσετε τα μαλλιά και το makeup και ασφαλώς bridal!

5. The ring-barrier

Πάνω στον wedding πανικό, μπορεί να ξεχάσετε ακόμη και το πιο βασικό: τις βέρες σας! Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μοιραστείτε την ευθύνη με τον κουμπάρο ή κάποιον έμπιστο φίλο.

6. Details

Από την ημέρα του γάμου σας θα θέλετε να θυμάστε τις μικρές λεπτομέρειες που με τόσο κόπο προετοιμάσατε. Ανάμεσά τους και τα προσκλητήρια. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τυπώσετε μερικά επιπλέον για να τα φωτογραφίσει ο φωτογράφος εκείνη την ημέρα.

7. Tips

Όταν καθορίζετε τον γαμήλιο προϋπολογισμό με τον σύντροφό σας, υπολογίστε το ποσό που θα δώσετε ως tip στους επαγγελματίες του γάμου σας. Μπορεί να μοιάζει αμελητέο, όμως -πιστέψτε μας- δεν είναι.

8. Πληρωμές

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, όμως οι εξοφλήσεις των επαγγελματιών μπορούν να σας φορτώσουν με επιπλέον άγχος και ευθύνες, που αν μη τι άλλο δεν χρειάζεστε την ημέρα του γάμου σας. Καλό θα ήταν να διαχωρίσετε το ποσό που αναλογεί στον καθένα και να το τοποθετήσετε σε διαφορετικά φακελάκια ήδη από την προηγούμενη ημέρα.

9. Στολισμός

Ειδικά αν διοργανώνετε μόνοι τον γάμο σας θα πρέπει να προσλάβετε κάποιον για να αφαιρέσει τον στολισμό μετά το τέλος της βραδιάς. Πολλά venues αφήνουν το περιθώριο μίας ημέρας, ενώ σε άλλα αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι την αφαίρεση της διακόσμησης.

10. Pet Love

Έχετε κατοικίδιο; Τότε θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον να το προσέχει, είτε παρευρεθεί είτε όχι στον γάμο σας.

11. No, I don’t

Θυμάστε να συζητήσετε με τους επαγγελματίες όλα όσα θέλετε για την ημέρα του γάμου σας, όμως, ξεχνάτε να υπογραμμίσετε εκείνα που δεν σας αρέσουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε στον DJ μια λίστα με τα κομμάτια ή τα είδη μουσικής που δεν θέλετε με τίποτα να παίξουν στον γάμο σας!

12. Ορίστε κάποιον υπεύθυνο για τα δώρα

Εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία ή δικό σας άνθρωπο, ο οποίος θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα γαμήλια δώρα. Δηλαδή για τη συγκέντρωση, τη μεταφορά και την ασφάλειά τους. Σημαντικό και άκρως απαιτητικό καθήκον!

13. Πιείτε νερό και τσιμπήστε κάτι

Κι όμως, οι περισσότερες νύφες ξεχνούν να φάνε, ακόμα και να πιούνε νερό την ημέρα του γάμου τους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αδυναμία ή αδιαθεσία. Βάλτε ένα reminder στο κινητό ή ζητήστε από τη μαμά σας να σας το υπενθυμίζει.

ΥES I DO NOTE: Κάπου ανάμεσα στο wedding chaos, θυμηθείτε να αφήσετε ένα όμορφο σημείωμα στον αγαπημένο σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε όσους εργάστηκαν για να έχετε τον γάμο των ονείρων σας, αφήνοντας ένα review λίγες ημέρες μετά.

RELATED POSTS

Wedding FAQs: Τι κάνουμε τα κουφέτα από τον δίσκο μόλις τελειώσει ο γάμος;

Μήπως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως σας διαφεύγουν;

Wedding FAQs: Τι συμβολίζουν οι λαμπάδες στο μυστήριο του γάμου;

Αναπόσπαστο κομμάτι του γαμήλιου στολισμού!

Wedding FAQs: Γιατί ο γαμπρός δεν πρέπει να δει τη νύφη πριν από την εκκλησία;

Γνωρίζετε από πού προέρχεται η συγκεκριμένη παράδοση;

Wedding FAQs: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από τη ρίψη της νυφικής ανθοδέσμης;

Ήξερες ότι πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε στην Αγγλία πριν από το 1800;

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press