Γιατί δεν είναι όλα αυτονόητα για όλους!

Πραγματικά το να ζει κανείς σε μια εποχή που «όλα είναι στη μόδα αρκεί να συνδυαστούν σωστά», είναι πολύ δημιουργικό και σίγουρα απελευθερωτικό. Τα αυστηρά dress code που ίσχυαν άλλοτε έχουν πλέον καταργηθεί, τίποτα δεν είναι απαγορευτικό, αντίθετα όλα επιτρέπονται παντού και πάντα.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια, όπως η περίπτωση ενός γάμου. Εδώ είναι βασικό να θυμόμαστε πως κάποιοι μας τιμούν προσκαλώντας μας στον γάμο τους, κι εμείς πρέπει με τη σειρά μας να τους σεβαστούμε και να τους τιμήσουμε αναλόγως, κάνοντας μια descent εμφάνιση, στην οποία ναι, ισχύουν ορισμένες απαγορεύσεις.

Το λευκό απαγορεύεται. Ακόμα κι αν δε σας το ζητήσει κανείς. Απαγορεύονται επίσης όλες οι αντίστοιχες αποχρώσεις του μπεζ σε οποιοδήποτε μήκος και οποιοδήποτε σχέδιο. Υπάρχουν τόσα χρώματα, τόσα prints, τόσες διαφορετικές επιλογές που δεν ακούγεται και τόσο τραγικό, το να επιτρέψετε στη νύφη να έχει το μονοπώλιο του λευκού. Το δικαιούται άλλωστε.

not to wear 1

Βαθιά ντεκολτέ, see-through και οτιδήποτε πολύ προκλητικό. Όχι μόνο επειδή θα τραβήξετε την αρνητική κατά πάσα πιθανότητα προσοχή φίλων και συγγενών, αλλά επειδή οφείλετε να σεβαστείτε την ιερότητα του χώρου και της στιγμής, ανεξαρτήτως αν η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε εκκλησία. Μπορεί να φέρετε σε δύσκολη θέση, σε αμηχανία, ακόμα και να προσβάλλετε κάποιους με το ντύσιμό σας. Έχετε τόσες άλλες ευκαιρίες να αναδείξετε την σεξουαλικότητά σας.

not to wear 2

Σαγιονάρες και παντόφλες κάθε είδους. Όλοι ξέρουμε πόσο αναπαυτικές και ξεκούραστες είναι, και ότι τα πόδια μας σχεδόν αρνούνται να φορέσουν οτιδήποτε άλλο το καλοκαίρι! Υπάρχουν όμως και τα κομψά πέδιλα. Εξαίρεση: οι γάμοι που πραγματοποιούνται σε παραλία με άμμο.

not to wear 3

Οτιδήποτε σε τζιν. Είναι τόσο άνετα και συγχρόνως τόσο κολακευτικά για τη γυναικεία σιλουέτα, που για πολλούς είναι δύσκολο να τα αποχωριστούν. Εδώ πρέπει όμως. Υπάρχουν τόσα άλλα ρούχα που μπορούν να κάνουν το ίδιο προσφέροντάς μας άνεση, χάρη και κομψότητα ταυτόχρονα, όπως φαρδιές παντελόνες που είναι σίγουρα καταλληλότερες για τη συγκεκριμένη περίσταση.

not to wear 4

Τιάρα στα μαλλιά. Έχει σχεδόν καταργηθεί ακόμα και από τις νύφες, δεν υπάρχει λόγος να την επαναφέρετε εσείς. Προσέξτε, γιατί στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό και παιχνιδιάρικο στυλ μπορεί απλώς να γίνετε γραφική.

not to wear 5

Οτιδήποτε πολύ «σκληρό» και πολύ έντονο. Είτε πρόκειται για χρώμα, είτε για ύφασμα, είτε για print. Γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος. Σε κάθε περίπτωση είναι άλλοι οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Όσο νωρίτερα το δεχτείτε τόσο το καλύτερο για όλους.

not to wear 6

T -shirts με τσιτάτα. Γενικά τα t shirts όσο ακριβά κι αν είναι, οποιασδήποτε μάρκας, οποιουδήποτε σχεδιαστή, είναι σχεδόν αυτονόητο πως δεν ταιριάζουν με το ύφος ενός γάμου.

not to wear 8

«Ουδέτερο» μαύρο. Είναι πάντα η πιο ασφαλής και εγγυημένα σικ επιλογή. Φροντίστε όμως να έχει και μια «τσαχπινιά» γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να παραπέμπει σε άλλη τελετή (!)

not to wear 7

Inspiration: elleuk.com

Από την Εύα Ανυφαντή