Σε αυτό το DIY, η Δανάη Ίσαρη αντλεί από τη γοητεία και τη λάμψη του εκθαμβωτικού Jay Gatsby για να δημιουργήσει την μπουτονιέρα που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στο σακάκι του γαμπρού…

Το θέμα

«Great Gatsby», που σημαίνει πως επιτρέπεται κάθε υπερβολή, από φτερά μέχρι πέρλες και στρας, στοιχεία τα οποία παίρνουν τη θέση των κλασικών, συνηθισμένων λουλουδιών.

Η ιδέα

Αναζητώντας το νέο DIY και έχοντας φτιάξει από τούρτες μέχρι μόμπιλε, κουάφ και κομφετί, την ιδέα την έδωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού. «Γιατί δεν φτιάχνεις μια ανδρική μπουτονιέρα;» μου είπε και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα, γιατί δεν είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή να φτιάξω κάτι που να αφορά τον γαμπρό.

Τι θα χρειαστείτε:
Λευκά φτερά
Μικρά φτερά στο χρώμα της αρεσκείας σας
Μαύρο λεπτό συρματάκι
Μαύρη σατέν κορδέλα
Αγκράφα
Βάση-καρφίτσα για την μπουτονιέρα
Πιστόλι κόλλας σιλικόνης
Ψαλίδι

1. Διαλέγουμε ένα μεγάλο «κεντρικό» φτερό και δύο μικρότερα, τα οποία τοποθετούμε εκατέρωθέν του.2. Πάνω από τα λευκά φτερά τοποθετούμε ένα μικρό φτερό διαφορετικού χρώματος. Κρατώντας τις βάσεις και των τριών φτερών ενωμένες, τις τυλίγουμε με μαύρο συρματάκι, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν.3. Έπειτα, εφαρμόζουμε λίγη κόλλα στις μύτες των φτερών.4. Στη συνέχεια, κολλάμε προσεκτικά τη σατέν κορδέλα πάνω στις μύτες των φτερών και την τυλίγουμε σιγά σιγά γύρω τους με ανοδική πορεία, προσθέτοντας κόλλα όπου χρειάζεται.5. Αφού τυλίξουμε την κορδέλα καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 5 εκατοστών από τις μύτες, κολλάμε στην μπροστινή όψη των φτερών την αγκράφα και στην πίσω την καρφίτσα.

Tip: Κινηθείτε ανάλογα με τα χρώματα του γάμου σας, βάλτε τη φαντασία και την καλή σας διάθεση στην κατασκευή και τολμήστε να φορέσετε κάτι διαφορετικό! Η ώρα η καλή!

Επιμέλεια κειμένου: Ιφιγένεια Ηλιάδη

Photos: Δανάη Ίσαρη

Instagram: @danailama

Διαβάστε επίσης…

Ποσέτ, μπουτονιέρα ή lapel pin;

Γαμπρός | Lapel pin: Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και δίνει στιλ στο κοστούμι

DIY by Danai | Nυφική κουάφ, το απόλυτο headpiece, σε 7 κινήσεις!