Για να κάνετε τον γάμο των ονείρων, σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία. Μέσα από δημιουργικές ιδέες, πολλή φαντασία και φίλους που προτίθενται να βοηθήσουν, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολλά από εκείνα που θα πρωταγωνιστήσουν στον γάμο σας, να δώσετε τη δική σας προσωπική νότα αλλά και να αποταμιεύσετε ένα σημαντικό ποσό. Δείτε κάποιες από τις DIY ιδέες που σας προτείνουμε, τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε και στον δικό σας γάμο. 
Εύκολες DIY ιδέες που δεν θα κοστίσουν και θα ομορφύνουν τον γάμο σας.
Wedding Favors
Πόσο δημιουργική και προσωπική υπόθεση καταλήγει να γίνεται η προετοιμασία των μπομπονιέρων. Με αυτό τον τρόπο, θα χαρίσετε στους αγαπημένους σας κάτι το οποίο θα έχει άλλη αξία αφού θα είναι χειροποίητο, θα βάλετε τη δική σας πινελιά και σίγουρα δεν θα υπάρξει καμία μπομπονιέρα όμοιά της. Να γνωρίζετε πως αν έχετε μεγάλη guestlist, σίγουρα θα χρειαστείτε ενισχύσεις.

Τα γλαστράκια είναι μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα για μπομπονιέρα  

Candy Bar
Λατρεύετε την ζαχαροπλαστική; Τότε, έχετε την ευκαιρία να δείξετε και στους καλεσμένους σας το ταλέντο σας με το να ετοιμάσετε τα γλυκά του candy bar. Όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι σε μικρές μερίδες και όχι κάτι περίπλοκο, ώστε ο καθένας να μπορεί να το απολαύσει ενώ είναι όρθιος, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά σας γίνεται ακόμη πιο εύκολη.
Τα cupcakes είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση αφού με μια μικρή αλλαγή στο χρώμα του frosting θα έχετε περισσότερες επιλογές.
Φωτογραφίες
Αν προτιμήσετε να μην προσλάβετε κάποιον φωτογράφο, μπορείτε εύκολα σε κάθε τραπέζι να τοποθετήσετε μια φωτογραφική μηχανή μίας χρήσεως. Έτσι, θα έχετε πολλές και διαφορετικές στιγμές από κάθε καλεσμένο, ενώ θα δώσετε και μια vintage πινελιά στη βραδιά.

Ένα DIY γαμήλιο album.

Special Wedding Gifts 

Πέρα από τις μπομπονιέρες και προκειμένου να τιμήσετε την ιδιαίτερη πατρίδα σας, μπορείτε να προσφέρετε σε κάθε καλεσμένο ένα ξεχωριστό δώρο. Ένα ποτό ή ένα παραδοσιακό γλυκό από τον τόπο καταγωγής σας θα συνοδεύσει και θα ολοκληρώσει μοναδικά την ιδέα σας. Όπως καταλαβαίνετε, στην ομάδα παραγωγής πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η μαμά, η θεία και η γιαγιά για σίγουρη επιτυχία. 

Τα γλυκά του κουταλιού είναι πολύ καλή και οικονομική λύση.

Φως

Αν ο γάμος σας πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο μπορείτε να έχετε τοποθετήσει σε πολλά μέρη μικρά ρεσό μέσα σε βαζάκια τα οποία θα έχετε δημιουργήσει εσείς οι ίδιοι, ανάλογα με το ύφος του γάμου και τις δικές σας προτιμήσεις. 

Σε κάθε ρεσό μπορείτε να κολλήσετε ετικέτα με τα ονόματά σας και να τα κρατήσετε για ενθύμιο. 

Οτιδήποτε κι αν φτιάξετε σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα αφού θα είναι φτιαγμένο με αγάπη. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και χαρίστε στον εαυτό σας και στους καλεσμένους σας τη βραδιά που σας αξίζει!

Διαβάστε επίσης… 

Τα χρώματα του γάμου: Οι 5 κορυφαίες τάσεις για τον Φ/Χ 2019-2020

Bohemian wedding: Oι 10 συμβουλές που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού.

Eco-friendly wedding: Πώς και γιατί να το επιλέξετε!