Ρομαντική, κομψή, νεανική… Κάπως έτσι οραματίζεται η Δήμητρα Αντωνέα τη σύγχρονη νύφη. Με προσοχή στη λεπτομέρεια και με σύμμαχο το αστείρευτο ταλέντο της, δημιουργεί νυφικά που ξεχωρίζουν και μας ταξιδεύουν σε ανθισμένους κήπους και τρυφερά δειλινά. Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει τη νέα της συλλογή «Age of Preppy», μία ωδή στη θηλυκότητα, χωρίς υπερβολές, αλλά και στην αθωότητα των περασμένων ετών…

yes-i-do-made-bride-antonea-age-of-preppy.jpg

«Age of Preppy», μία πολυαναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη συλλογή. Ποια θα λέγατε πως ήταν η πηγή της έμπνευσής σας;

Η νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μικρές Κυρίες» της συγγραφέως Louisa May Alcott. Δανείζεται το καθωσπρέπει ύφος της εποχής εκείνης, σε μία πιο up-to-date εκδοχή, η οποία συνοψίζεται σε μια υπέροχη φράση διά στόματος της ηρωίδας του βιβλίου Amy: «Let us be elegant, or die…».

Θεωρείτε πως η επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας είναι απαραίτητη στις μέρες μας;

Αν ανατρέξει κανείς και στις προηγούμενες συλλογές Made Bride by Antonea, θα αντιληφθεί με ευκολία ότι τα σχέδια διέπονται από ρομαντισμό, αθωότητα, κοριτσίστικα και νεανικά στοιχεία. Ουσιαστικά είναι το όραμά μου για τις νύφες που επιλέγουν να φορέσουν δημιουργίες μου, να αποπνέουν ομορφιά, γλύκα και ανεπιτήδευτη κομψότητα.

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy.jpg

Αν η νέα σας συλλογή κρύβει μια εύθραυστη ευαισθησία και μια νοσταλγία για το παρελθόν, ποια είναι τα υλικά που βοήθησαν και ποιες οι τεχνικές που ακολουθήσατε στην απόδοση των συναισθημάτων αυτών και που εντέλει χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των νυφικών;

Στη συλλογή «Age of Preppy» τα συναισθήματα αυτά αποδίδονται μέσα από τα πλούσια υφάσματα, τα ρομαντικά βολάν σε πολλές δημιουργίες, τη χρήση τρέσας, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται άψογη οριοθέτηση των γραμμών σε κάθε νυφικό, και την ύπαρξη μανικιών, είτε αυτά είναι μακριά, είτε 3/4, είτε χαριτωμένα cup sleeves. Η αγαπημένη μου πλέον τεχνική είναι ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών υφασμάτων σε κάθε δημιουργία. Δε διστάζω να χρησιμοποιήσω δυο τρεις δαντέλες μαζί, με το τελικό αποτέλεσμα να μη θυμίζει σε τίποτα την αρχική τους μορφή. Η αφθονία των υλικών και η elegant chic διάθεση είναι και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή.

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy2.jpg

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy3.jpg

Κατά την άποψή σας, πώς είναι η preppy νύφη του 2019 και ποια χαρακτηριστικά οφείλει να έχει;

Κάθε αληθινή εκπρόσωπος του preppy style οφείλει να ενισχύσει τα φυσικά χαρακτηριστικά της, την έμφυτη γλύκα και τη σεμνότητα, και να εξωτερικεύσει με το νυφικό της όλα όσα ονειρεύεται ενδόμυχα: την κομψότητα, την πολυτέλεια και το ευ ζην.

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy4.jpg

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy6.jpg

Πώς θα κατευθύνατε τις summer brides του 2019 που επιθυμούν να γνωρίσουν αλλά και να φορέσουν τις νυφικές δημιουργίες της συλλογής «Age of Preppy» και ποιες συμβουλές θα τους δίνατε, όσον αφορά το στιλιστικό κομμάτι, για μια ολοκληρωμένη preppy εικόνα;

Μια νύφη που θέλει να υιοθετήσει το preppy style θα πρέπει να αποφύγει οτιδήποτε υπερβολικά sexy, όπως τα βαθιά ντεκολτέ ή τις υπερβολικά στενές γραμμές – στοιχεία που μπορούμε να επιλέξουμε σε άλλες περιστάσεις της ζωής μας. Αντιθέτως μια ωραία ανοιχτή πλάτη είναι απείρως πιο κολακευτική, ενώ η διαφάνεια επιτρέπεται στο μέτρο που είναι απαραίτητη. Κατά τ’ άλλα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πανέμορφες κεντημένες δαντέλες και απλικαρισμένα στοιχεία που ενισχύουν το κομψό και καθωσπρέπει στιλ. Τέλος, must θεωρώ τα πιασμένα μαλλιά, ιδιαίτερα σε πλεξίδες, και την επιλογή ενός matching headpiece.

yes-i-do-madebride-antonea-age-of-preppy5.jpg

Yes I Do Info

– Η Δήμητρα Αντωνέα συμβουλεύει τις brides-to-be να μην εστιάζουν μόνο στο νυφικό, αλλά να λαμβάνουν υπόψη τη συνολική τους νυφική εμφάνιση, δηλαδή τα μαλλιά και το make-up, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αισθητικά αποτέλεσμα.

– Η ίδια συνηθίζει να δουλεύει με πολύ δυνατά τη μουσική και έχοντας κοντά τα εργαλεία της δουλειάς της, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή της.

– Οι συλλογές της είναι ξεχωριστές και διαφορετικές, πάντα όμως υπό το πρίσμα του ρομαντισμού. Κάποιες από αυτές είναι οι: «Virtue of Light», «Eternal Awakening», «Ode to Whispering Veils», «Pray of Blossom», «Garden of Delight».

– Η πρώτη παρουσίαση της νέας συλλογής «Age of Preppy» πραγματοποιήθηκε στο Yes I Do Catwalk by ghd, με τη Δανάη Παππά και την Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου να απογειώνουν την πασαρέλα, επιδεικνύοντας με τις χορευτικές τους κινήσεις την άνεση που τους χάριζαν τα νυφικά.

Photo Credits: Σωτήρης Τσακανίκας

Concept: Phaedra Liakou Events

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμη άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

yes-i-do-made-bride-antonea-collection-age-preppy.jpg

Διαβάστε επίσης…

Δήμητρα Αντωνέα: Το bridal outfit είναι ένα σύνολο στοιχείων που πρέπει να δένει αρμονικά

Η Δήμητρα Αντωνέα στο Yes I Do Catwalk by ghd

Made Bride by Antonea | Custom made νυφικές δημιουργίες από τη Δήμητρα Αντωνέα