Το ξέρουμε καλά ότι οι περισσότεροι εξειδικευμένοι γιατροί, όπως οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής, βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Και όταν μένεις σε νησί, σε βουνό, σε ένα μικρό χωριό; Τότε για να πας στο γιατρό χρειάζεται ταξίδι και γενικά έξοδα. Πέρα από το άγχος για τη συζήτησή σου με το γιατρό, έχεις και το άγχος για όλα τα πρακτικά ζητήματα της μετακίνησης, το ξενοδοχείο, την άγνωστη πόλη…

Τώρα όμως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το ραντεβού με το γιατρό διαδικτυακά, με βιντεοκλήση! Απευθυνθήκαμε στον ειδικό γυναικολόγο αναπαραγωγής και υπεύθυνο θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γέννημα IVF, Ευριπίδη Μαντούδη για να μας εξηγήσει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό.

Ο Δρ Ευριπίδης Μαντούδης, γυναικολόγος αναπαραγωγής – μαιευτήρας, υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γέννημα IVF.

ΜΟRE INFO

Πρόκειται για μια υπηρεσία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ήταν τελικά και μια ανάγκη για τα ζευγάρια που δεν μένουν στην Αθήνα – ή διαμένουν στο εξωτερικό. Με το online ραντεβού δεν επιβαρύνονται με έξοδα μετακίνησης και διαμονής και ταυτόχρονα νιώθουν πιο άνετα από τον χώρο τους.

  • Τώρα λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να γνωριστείτε με τον γιατρό, έστω και απομακρυσμένα, μέσω του υπολογιστή, για να μπορέσουν να ακούσουν την ιστορία του κάθε ζευγαριού και να βοηθήσουν. Στόχος είναι να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση και υποστήριξη σε αυτό το ταξίδι που ξεκινά το κάθε ζευγάρι προς το μωράκι τους.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι προγραμματίζετε το ραντεβού μας μέσω skype, zoom ή viber και η ομάδα του Γέννημα IVF,  δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις των ζευγαριών καθώς και εξατομικευμένο πλάνο για την προσπάθειά τους με απλό και ξεκάθαρο τρόπο.

Σε ποια ζευγάρια απευθύνεται;

Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο ραντεβού τόσο γιατί το ζευγάρι θα πάρει τις ιατρικές πληροφορίες για την προσπάθειά τους όσο και γιατί θα γνωρίσουν την ομάδα που θα υποστηρίξει τη θεραπεία τους. Από όσο μακριά κι αν βρίσκονται, από κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας ή και από το εξωτερικό, τα ζευγάρια που απευθύνονται στο Γέννημα IVF, μπορούν να συζητήσουν μαζί με την ομάδα για όποιο ζήτημα υπο-γονιμότητας, όσο απλό ή σύνθετο κι αν είναι αυτό.

Οι πιο συχνές απορίες που εκφράζουν τα ζευγάρια:

– Aν έχουν κάνει τις πρώτες εξετάσεις γονιμότητας και χρειάζονται μια ουσιαστική αξιολόγηση και πλάνο, δηλαδή ”Τι κάνουμε τώρα;” – ”Είναι απαραίτητη μια θεραπεία υπογονιμότητας;” ή ”Ποιες είναι οι επιλογές μας;”.

– Aν επιθυμούν να ξεκινήσουν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

– Αν χρειάζονται μια δεύτερη γνώμη για την προσπάθεια με εξωσωματική.

– Αν επιθυμούν μια νέα εγκυμοσύνη (πχ αν έχουν ήδη ένα παιδάκι) και το θετικό τεστ εγκυμοσύνης έχει καθυστερήσει.

Το διαδικτυακό ραντεβού έχει αποδεχθεί ότι είναι μια εύκολη και αξιόπιστη επιλογή που έχει εξυπηρετήσει πολλά ζευγάρια που μένουν μακριά. ΤοΓέννημα IVF από τη μεριά του, διαθέτει εξειδικευμένους co-ordinators αποκλειστικά για τα ζευγάρια που επιλέγουν το online ραντεβού. Έτσι, μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, αξιόπιστα και χωρίς περιττό άγχος.

RELATED POSTS

Γέννημα IVF: Μήπως έχεις κι εσύ πολυκυστικές ωοθήκες; Τι σημαίνει αυτό για την υγεία, την εμφάνιση και τη γονιμότητά σου

Ο Δρ Ευριπίδης Μαντούδης, γυναικολόγος αναπαραγωγής – μαιευτήρας, υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γέννημα IVF, μας λύνει όλες τις απορίες!

Γέννημα IVF : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Ο Δρ Ευριπίδης Μαντούδης, γυναικολόγος αναπαραγωγής – μαιευτήρας, υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γέννημα IVF, λύνει όλες τις απορίες.

Γέννημα IVF | 12 tips για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα πριν ή μετά τον γάμο που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην οικογένεια που ονειρεύεστε.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!