Η εμπιστοσύνη που εμπνέει στα νέα ζευγάρια, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του Ομίλου Anagnostopoulos Group είναι τα στοιχεία που έκαναν τη φήμη του Άλσους Νυμφών να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου, κερδίζοντας μια θέση πολύ ψηλά στη λίστα με τα destination weddingς venues παγκοσμίως.

Κύριε Αναγνωστόπουλε, με αρκετούς destination γάμους στο ενεργητικό του το καλοκαίρι που πέρασε, το Άλσος Νυμφών βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ζευγαριών από το εξωτερικό. Πώς καταφέρατε να βάλετε την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη των destination weddings;

Αυτό που έχουμε καταφέρει οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Η βελτιωμένη εικόνα του κέντρου της Αθήνας με τα νέα ξενοδοχεία και την ανάπλαση στις πλατείες είναι μια ευκαιρία για διαφήμιση της πόλης, κι έπειτα, είναι πολύ πιο εύκολο για ένα ζευγάρι από το εξωτερικό να κάνει τον γάμο του στην πρωτεύουσα της χώρας που επιλέγει. Σύμφωνα με έρευνες, αν συγκρίνουμε τις τιμές των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα είναι σίγουρα μία από τις πιο οικονομικές επιλογές. Εδώ τα ζευγάρια από το εξωτερικό ζουν μια πρωτόγνωρη γαμήλια εμπειρία, την οποία μπορούν να συνδυάσουν με διακοπές, αφού τα περισσότερα μένουν στη χώρα μας μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τον γάμο για island hopping στα ελληνικά νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Anagnostopoulos Group: Εδώ χτυπά η καρδιά των γάμων!

Οι destination γάμοι στην Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο φθηνότεροι από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι Άγγλων μπορεί να παντρευτεί πιο οικονομικά στην Ελλάδα παρά στο Λονδίνο. Είναι κάτι που σας το επισημαίνουν τα ζευγάρια και πώς το εξηγείτε;

Τα αντίστοιχα λειτουργικά έξοδα ενός γάμου στο εξωτερικό ενδεχομένως να είναι πολύ μεγαλύτερα από της Ελλάδας, όπως επίσης και το mentality. Από μερικά ραντεβού που κάναμε με wedding planners στο Λος Άντζελες πέρυσι, είδαμε ότι είναι πολύ πιο business wise η συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου, με τη λογική ότι χρεώνουν πολύ μικρές λεπτομέρειες με εξωφρενικά ποσά. Αυτό που μας επισημαίνουν τα ζευγάρια είναι ότι, αν έκαναν τον γάμο στη χώρα τους, στο αντίστοιχο Άλσος Νυμφών της Αμερικής ή της Αγγλίας, θα χρειάζονταν τα πενταπλάσια χρήματα!

Ποια είναι η εμπειρία από τη συνεργασία σας με ζευγάρια από το εξωτερικό;

Είναι εξαιρετική! Όλο αυτό είναι πολύ πρωτόγνωρο και για εμάς, διότι κάθε ζευγάρι έχει διαφορετική κουλτούρα και μπορούμε να βλέπουμε διαφορετικά έθιμα, ενδυμασίες, μουσικές, είδη χορού. Κάποια ζευγάρια χρησιμοποιούν το εκκλησάκι μας σαν chapel, ώστε το μυστήριο να τελείται με πάστορα, ενώ άλλα ακολουθούν ένα πιο αμερικανικό στιλ με αψίδα, όπως συμβαίνει με τους πολιτικούς γάμους στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στη δική τους κουζίνα ή να κάνουμε έναν συνδυασμό με την ελληνική μεσογειακή σπιτική κουζίνα του Anagnostopoulos Catering, καθώς τα ξένα ζευγάρια και οι καλεσμένοι τους εντυπωσιάζονται από τις ελληνικές γεύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aisha & Tosan | Ένας “destination” wedding βγαλμένος από παραμύθι στο Άλσος Νυμφών

Το Άλσος Νυμφών, το Iokasti Venue και το Anagnostopoulos Catering παρείχαν μεγάλη ευελιξία στα ζευγάρια της πανδημίας. Πόσο λυτρωτικό ήταν αυτό το συναίσθημα ύστερα από τρεις αναβολές;

Η πανδημία ήταν ένα crisis management που κανείς δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τα ζευγάρια, θεωρώ ότι πήραμε πολύ καλό βαθμό, γιατί κάθε περίπτωση ήταν τελείως διαφορετική, είτε με τη μεταφορά της ημερομηνίας, είτε με την προσαρμογή σε ειδικούς περιορισμούς το 2021, είτε με το να καταλάβουμε στο ποσοστό που μπορούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε ζευγαριού. Πιστεύω ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά, να είσαι περισσότερο άνθρωπος ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μια επαγγελματική συναλλαγή. Ο ανθρώπινος παράγοντας βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας όλα αυτά τα 18 χρόνια λειτουργίας μας.

Ο Πάνος Αναγνωστόπουλος και η συνεργάτιδά του Ανδριανή Γαϊτανίδου

Το Άλσος Νυμφών βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα υψίστης ιστορικής σημασίας location, τη Λίμνη του Μαραθώνα. Πόσο ελκυστικό είναι αυτό για τους ξένους;

Είναι πολύ ελκυστικό γιατί τέτοια ιστορικά locations δίνουν την ευκαιρία στα ζευγάρια από το εξωτερικό και τους καλεσμένους τους να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την Ελλάδα, και ειδικότερα την Αθήνα, είναι η ιστορία της. Αντίστοιχα, η Λίμνη του Μαραθώνα είναι μια περιοχή μεγάλης ιστορικής σημασίας που εντυπωσιάζει τα νέα ζευγάρια και τα μεταφέρει σε μια διαφορετική εποχή.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, πώς θα περιγράφατε τη wedding season που πέρασε;

Ήταν μια άκρως επιτυχημένη σεζόν αλλά ίσως και η πιο δύσκολη, γιατί υπήρχε η αθροιστική ψυχολογική κούραση της διαχείρισης των δύο προηγούμενων ετών, με το θέμα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα για τον κλάδο μας. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια σεζόν με πολύ θετικό πρόσημο, καθώς θεωρώ ότι, έπειτα από δύο χρόνια, επιστρέψαμε ουσιαστικά στην κανονικότητα.

Και ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τους γάμους του 2023;

Οι προβλέψεις για το 2023 αλλά και το 2024 –καθώς έχουμε ήδη early bookings– είναι πολύ καλές και πάνω σε αυτό τον άξονα προσπαθούμε να κινηθούμε τόσο ως προς τις εγκαταστάσεις μας, με ανακαινίσεις και νέες ιδέες, αλλά και ως προς την κουζίνα μας, με την ποιότητα του φαγητού συνεχώς να εξελίσσεται. Πρόκειται για μία δυναμική συνέχεια ώστε ο κόσμος που μας εμπιστεύεται να παραμείνει ευχαριστημένος.

Yes I Do Note:

  • Το Άλσος Νυμφών ανήκει στα wedding brands που μαζί με το Iokasti Venue και το Anagnostopoulos Catering απαρτίζουν τον όμιλο Anagnostopoulos Group.
  • Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 500 καθιστούς καλεσμένους και ο εξωτερικός μέχρι 750.
  • Το catering είναι βασισμένο στην ελληνική μεσογειακή σπιτική κουζίνα και εγγυάται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
  • Το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης είναι ιδανικό για την τέλεση του μυστηρίου μέσα στο κτήμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: NIKOS TSELIOS PHOTOGRAPHY

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Anagnostopoulos Group: Τρία αδέρφια «κρύβονται» πίσω από τα τρία κορυφαία wedding brands!

3+3=1! Με τα δικά μας μαθηματικά, τρία brands και τρία αδέρφια ισούνται με το ένα και μοναδικό group που εγγυάται την επιτυχία των πιο ξεχωριστών εκδηλώσεων! 

Anagnostopoulos Group: Εδώ χτυπά η καρδιά των γάμων!

Ο απόλυτος εκπρόσωπος του wedding industry μας ξεναγεί στο Άλσος Νυμφών και το Iokasti Venue.

Aisha & Tosan | Ένας “destination” wedding βγαλμένος από παραμύθι στο Άλσος Νυμφών

Ο γάμος έγινε θέμα στη βρετανική Telegraph, αποτελώντας ιδιαίτερη τιμή για τον όμιλο Anagnostopoulos Group και την Ελλάδα.

Iokasti Venue: Το κτήμα που λατρεύουν όλα τα ζευγάρια και είναι ιδανικό για τους γάμους του φθινοπώρου!

Εδώ θα βρείτε όλα όσα ζητάτε από ένα κτήμα για τον φθινοπωρινό σας γάμο.

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press