Συναντήσαμε τους ανθρώπους-κλειδιά πίσω από την επιτυχημένη επιχείρηση Anagnostopoulos Group, τον Πάνο, τη Λία και τον Κωνσταντίνο. Mε τον επαγγελματισμό και το coolness τους, μας μετέδωσαν την αγάπη που έχουν για την οικογενειακή επιχείρηση και με τις απαντήσεις τους και μας έπεισαν να τους εμπιστευτούμε την πιο σημαντική ημέρα της ζωής μας.

Ο Κωνσταντίνος, ο Πάνος, η Λία και το νεαρότερο μέλος της οικογένειας Αναγνωστοπούλου, ​​​​ο σκύλος τους Byron.

Πάνος Αναγνωστόπουλος 

Επαγγελματισμός – παιδικότητα – όραμα

Με ποιο brand του Anagnostopoulos Group νιώθετε ότι ταυτίζεστε περισσότερο;

Μολονότι θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιο brand, αν έπρεπε να ταυτιστώ με ένα μόνο, αυτό θα ήταν σίγουρα το Anagnostopoulos Catering. Μέσα σε 25 χρόνια άλλαξε πολλές μορφές, με την τελευταία τριετία να βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή του. Είναι συναισθηματικά ανεκτίμητο για εμένα, χάρη στις αφηγήσεις του παππού και της γιαγιάς μας, και αποτελεί την αφετηρία της ενασχόλησης της οικογένειάς μας με τον χώρο της εστίασης. Επίσης, το catering σαν αντικείμενο εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς μορφές. Ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, προσαρμόζεται ο τρόπος σερβιρίσματος του γεύματος, η τοποθεσία και το κοινό. Αυτό είναι κάτι που μου ταιριάζει, μιας και οι προκλήσεις είναι κάτι που αγαπώ. Αξίζει να αναφέρω πως τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν πράξη χωρίς τον μόχθο, την αφοσίωση και την πίστη των γονιών μας, οι οποίοι απογείωσαν αυτό που κάποτε ξεκίνησαν με μεράκι οι παππούδες μας…

Δανειζόμενη την ορολογία της καλαθοσφαίρισης, θα παρατηρούσα ότι έχετε βάλει τρίποντο στις επιχειρήσεις, απογειώνοντας την ήδη καλή φήμη του Group. Θεωρείτε τον εαυτό σας ως «all star» ή «all around» παίκτη;

Ασχολούμαι με το μπάσκετ εδώ και 23 χρόνια και βλέπω σε αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας. Το μπάσκετ -και η ερασιτεχνική μου ενασχόληση με αυτό- είναι ένα μεγάλο «σχολείο» τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την ίδια τη ζωή. Αν μπορούσα να δώσω έναν χαρακτηρισμό στον τρόπο που λειτουργώ, είναι αυτός του «team player». Δεν μπορείς να νικήσεις σε έναν αγώνα -ή καλύτερα ένα πρωτάθλημα- μόνος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στις επιχειρήσεις. Ο κλάδος μας έχει να κάνει με ανθρώπους – πελάτες και συνεργάτες. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί το σωστό κλίμα «στα αποδυτήρια της ομάδας» ώστε η ομάδα να κερδίσει!

Ποια γαμήλια δεξίωση που  διοργανώσατε θυμάστε και γιατί;

Δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο catering που ανέλαβα μόνος μου εξολοκλήρου, το 2005. Ήταν το βάπτισμα του πυρός για εμένα, αλλά παράλληλα ένιωθα χαρούμενος και έτοιμος να δεχτώ την πρόκληση. Βέβαια, κάθε εκδήλωση έχει κάτι το μοναδικό που την ξεχωρίζει από όλες τις προηγούμενες.

Τι δεν πρέπει να λείπει από μια επιτυχημένη γαμήλια δεξίωση;

Πολύ εύκολη ερώτηση! Γι’ αυτό και θα απαντήσω λακωνικά: καλή διάθεση και χαμόγελα!

Έχετε δηλώσει φαν της περουβιανής κουζίνας. Τι δεν θα έλειπε από το μενού του δικού σας γάμου;

Είμαι φαν των ταξιδιών και ομολογώ πως η περουβιανή κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Σίγουρα από μια τόσο σημαντική στιγμή δεν θα ήθελα να απουσιάζουν η οικογένειά μου και οι αγαπημένοι μου φίλοι. Όσον αφορά τις γεύσεις, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον σεφ μας και την ομάδα του!

Λία Αναγνωστοπούλου

Οργανωτική – συναισθηματική – αθλήτρια

Μια γυναίκα ανάμεσα  σε δύο άντρες. Πώς είναι να  δουλεύετε μαζί με τα αδέρφια σας;

Η σχέση ανάμεσα στα μέλη μιας επαγγελματικής ομάδας έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου, παρά με το φύλο. Στη δική μου περίπτωση, έχω την τύχη να βρίσκομαι μαζί με δύο άντρες που αγαπώ και θαυμάζω πολύ, τα αδέρφια μου. Ανάμεσά τους νιώθω τεράστια σιγουριά και ασφάλεια, αλλά έχω και την ελευθερία να αναλάβω πρωτοβουλίες, όπου και όποτε χρειαστεί. Σαν οικογένεια, έχουμε έναν ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος μας βοηθά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Πολλές φορές ο γάμος  θεωρείται «γυναικεία υπόθεση»,  με τον γαμπρό να έχει δευτερεύοντα ρόλο. Εσείς τι παρατηρείτε;

Ολόκληρη η διαδικασία του γάμου έχει πλέον εκμοντερνιστεί και τα ζευγάρια απελευθερώνονται από πολλά «πρέπει» και «μη», που συνηθίζονταν παλαιότερα. Στις μέρες μας, τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη εμπλέκονται ενεργά στις προετοιμασίες, ώστε ο γάμος τους να είναι το πάρτι που πάντα ονειρεύονταν και να το διασκεδάσουν απόλυτα!

Τι θεωρείτε ξεπερασμένο όσον αφορά το γαμήλιο πάρτι;

Πλέον, δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ξεπερασμένο»  σε ένα γαμήλιο πάρτι. Κάθε ζευγάρι οφείλει να οργανώσει τη δεξίωση του γάμου του ακριβώς όπως την ονειρεύεται και με βάση τις επιθυμίες του.

Μια αξέχαστη στιγμή κατά τη διάρκεια μιας γαμήλιας δεξίωσης;

Δεν παύει ποτέ να με εντυπωσιάζει και να με συγκινεί η στιγμή που ο μπαμπάς της νύφης την παραδίδει στον γαμπρό ή ο πρώτος χορός του νιόπαντρου ζευγαριού. Ίσως φανεί κλισέ, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Υπάρχει κάτι σπέσιαλ στο μενού που προτείνετε ανεπιφύλακτα σε όλους τους μελλόνυμφους;

Το ριζότο με φρέσκα μανιτάρια, λάδι τρούφας και flakes παρμεζάνας αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα πιο διάσημα σπέσιαλ πιάτα μας! Μια εξίσου δημοφιλής επιλογή –και προσωπική μου αγαπημένη- είναι το After Stand. Πρόκειται για ένα stand με τα διάσημα ψωμάκια ατμού bao buns, το «πειραγμένο» hot dog, το ελληνικό καλαμάκι ή τις φρεσκομαγειρεμένες μακαρονάδες, που θα ενθουσιάζουν τους καλεσμένους και δίνουν ενέργεια για να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο!

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

Τελειομανία – υπευθυνότητα – αγάπη για τα ζώα

Ως ο βενιαμίν της οικογένειας,  πώς αντιλαμβάνεστε τον γάμο;
Ο γάμος είναι το θεμέλιο της οικογένειας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ευτυχισμένος είναι να υπάρχει σχέση φιλίας, σταθερότητα και ειλικρίνεια ανάμεσα στο ζευγάρι. Σε κάθε περίπτωση, ως ο βενιαμίν της οικογένειας, οφείλω να τηρήσω τη σειρά προτεραιότητας, αποκαθιστώντας πρώτα τα αδέρφια μου (γέλια)!

Τι είναι αυτό που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο στο Anagnostopoulos Group;

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον χώρο μαζικής εστίασης από το 1948, όταν ο παππούς μας διατηρούσε το φημισμένο ταβερνάκι στην Τρίπολη. Μέχρι σήμερα, η προσωπική επαφή με τους πελάτες μας και η αντιμετώπιση κάθε εκδήλωσης ως κάτι το ξεχωριστό παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες στον χρόνο.

Αν ο γάμος είχε γεύση, ποια θα ήταν αυτή;

Θα είχε τη γεύση του αγαπημένου μου γλυκού, γλυκό κουταλιού περγαμόντο! Ο γάμος είναι μια διαδικασία γεμάτη πολλά και εναλλασσόμενα συναισθήματα: χαρά, συγκίνηση, αγωνία. Στην περίπτωση που κάποιο αγαπημένο πρόσωπο απουσιάζει, έχει και πικρία, στεναχώρια. Συνεπώς, η γεύση ενός γάμου είναι ιδιαίτερη, άλλοτε πικρή, αλλά πάντα με μια γλυκιά επίγευση.

Πόσα άτομα περιλαμβάνει η ιδανική λίστα καλεσμένων σε γάμο;

Έχω παρευρεθεί σε δεξιώσεις γάμου με είκοσι, αλλά και με οκτακόσιους καλεσμένους, εξίσου επιτυχημένες. Συνεπώς, η λίστα (οφείλει να) διαμορφώνεται από το ζευγάρι και τις επιθυμίες του. Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστηθούν πραγματικά την ημέρα, τόσο οι ίδιοι όσο και οι καλεσμένοι τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σαν οικογένεια παρευρισκόμαστε οι ίδιοι στα events, διασφαλίζοντας την ηρεμία και τη διασκέδαση του ζευγαριού και των καλεσμένων τους.

Πώς το Αnagnostopoulos Group «παντρεύει» με επιτυχία την παράδοση χρόνων και τις απαιτήσεις του σήμερα;

Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και από τους πέντε μας -και από το έκτο μέλος της οικογένειάς μας, τον σκύλο μας τον Byron! Η ιστορία του Anagnostopoulos Group είναι συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και τον μόχθο της οικογένειάς μας για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Με τις παραδόσεις μας πίσω στον χρόνο, αλλά το βλέμμα μας καρφωμένο στο μέλλον, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς σε όλους τους τομείς. Ο γάμος -και κάθε event- είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται στις γεύσεις, στον στολισμό, στον οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να προχωρήσουμε, πάντα παρέα με τους άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες συνεργάτες μας. 

Τι διαφορετικό θα βρει κανείς στο Anagnostopoulos Catering; Τι περιλαμβάνει το ιδανικό μενού;

Το Anagnostopoulos Catering παντρεύει με επιτυχία την παράδοση χρόνων με τις απαιτήσεις του σήμερα. Δίνει στο κάθε ζευγάρι τη δυνατότητα να δημιουργήσει στο 100% το δικό του μπουφέ, επιλέγοντας ανάμεσα σε γεύσεις που μας ταξιδεύουν στις παραδόσεις μας -όπως το γαμοπίλαφο- και σε νέες, έθνικ γευστικές επιλογές -ανάλογα με την καταγωγή, την τοποθεσία ή την κουλτούρα. To ιδανικό μενού κατά την αποψή μου περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων για να καλύψει τις επιθυμίες των καλεσμένων.

Anagnostopoulos Group:

Anagnostopoulos Catering

Άλσος Νυμφών 

Iokasti Venue

Διαβάστε επίσης…

Άλσος Νυμφών: Ένας επίγειος παράδεισος στην Αττική για ξεχωριστές εκδηλώσεις!

Μπουφές ή menu; Ελληνική, περουβιανή ή μεξικάνικη κουζίνα; Την απάντηση σε όλα έχει το Αnagnostopoulos Catering!

Iokasti Venue: Ένας κατάφυτος παράδεισος, με elegant αισθητική, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!